Tickets

Cinema Storck

The Ostend Film Festival is invested in arthouse cinema. We keep up to date with all new films and monitor the international film festivals closely. Since 2018, we try to bring the best films from around the globe to Ostend throughout the year. For us, this is a dream come true! We named this initiative Cinema Storck, as a tribute to renowned Ostend filmmaker Henri Storck.

Cinema Storck will take place from February to December in Kinepolis Ostend. The complete program can be found (only during this period) on www.cinemastorck.be and in our monthly program flyer. Tickets can be bought online or at the box office of Kinepolis Ostend!

Ticket price: €8,00 (Kinepolis cinema vouchers, movie card and family card are not valid for the program.)

Showings on Friday, Saturday, Sunday, Monday and Tuesday

Cinema Storck

A Perfectly Normal Family

drama

Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen? Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert voorgoed.

“De sterkste troef is de luchtige toon, vol ongemakkelijke en humoristische momenten, en nostalgische home movies. Hierdoor is de film een rechttoe rechtaan, eerlijk portret van de perikelen van een uiteindelijk gewoon gezin, herkenbaar voor veel gezinnen die een crisis of grote verandering doormaken, in wat voor vorm ook.” – de Filmkrant

A Perfectly Normal Family

21 Jul 20:00
2 Aug 17:00
23 Aug 17:00
Show all

Made in Italy

drama

Made in Italy vertelt het verhaal van de eigenzinnige Londense kunstenaar Robert die met zijn van hem vervreemde zoon Jack afreist naar Toscane om het huis dat ze van hun echtgenote en moeder hebben geërfd te verkopen. Tot hun teleurstelling treffen ze de eens zo schitterende villa compleet verwaarloosd aan. Wanneer de renovaties niet volgens plan verlopen lopen de spanningen tussen beide mannen hoog op. Robert heeft weinig talent voor klussen en zoekt daarom de hulp van enkele kleurrijke locals. Voor Jack lijkt de staat van het huis een weerspiegeling van zijn zoektocht naar herinneringen aan de gelukkige tijd met zijn moeder. Dan ontmoet Jack de levendige Italiaanse kokkin Natalia, die met de gerechten uit haar lokale trattoria zijn lichaam en ziel voedt. Terwijl Robert en Jack het huis in volle glorie herstellen, werken de vader en zoon ook aan hun relatie. Hun toekomst lijkt een verrassende wending te nemen.

Made in Italy

7 Aug 17:00
10 Aug 20:00
13 Aug 17:00
24 Aug 17:00
Show all

True Mothers

drama

Satoko en haar man hebben het goed, maar het lukt niet om zwanger te worden. Ze besluiten voor adoptie te gaan. Zo worden ze de ouders van Asato, een jongetje geboren uit een onstuimige puberliefde. Jaren later komt hun gezinsgeluk onder spanning te staan als een onbekende jonge vrouw (Hikari) zich aandient en beweert Asato's echte moeder te zijn. Satoko gaat de confrontatie met deze Hikari aan. Wie is ze en wat is er destijds gebeurd?

Na An en Radiance keert de gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase terug met een ontroerend verhaal over familie en moederschap. Warm, menselijk, genuanceerd en met een perfect gevoel voor dat wat ons leven waarde geeft. Gebaseerd op een roman van Mizuki Tsujimura en met de herkenbare visuele kracht van Kawase, die de film een unieke intensiteit geeft. True Mothers maakte deel uit van de officiële selectie van Cannes 2020.

True Mothers

4 Aug 20:00
8 Aug 17:00
17 Aug 17:00
31 Aug 17:00
Show all

The Man Who Sold His Skin (Cinema Storck)

drama

Sam Ali, een jonge Syriër, is naar Libanon gevlucht om de burgeroorlog in zijn moederland te ontkomen. Om een Schengenvisum te kunnen bemachtigen en zo naar de liefde van zijn leven in Europa te kunnen reizen, sluit hij een akkoord met een controversiële hedendaagse kunstenaar, Jeffrey Godefroi. Hij laat zijn rug tatoeëren met de afbeelding van het visum en wordt zo een levend kunstwerk. Sam zal echter snel tot het besef komen dat hij meer dan alleen zijn huid heeft verkocht.

Wie hierbij meteen moet denken aan het levende kunstwerk Tim van Wim Delvoye, heeft het bij het rechte eind. Het werk van de Vlaamse kunstenaar was dan ook een inspiratiebron voor het script. Zelf verschijnt Delvoye ook in de film als verzekeringsagent. Nog meer Vlaams talent vult de cast met FFO Master Koen De Bouw, die in de rol kruipt van de kunstenaar Godefroi. Yahya Mahayni kon voor zijn hoofdrol als Sam Ali de award voor Beste Acteur op het Filmfestival van Venetië opstrijken. Tevens werd de film ook genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse film.

The Man Who Sold His Skin (Cinema Storck)

7 Aug 20:00
10 Aug 17:00
15 Aug 20:00
20 Aug 17:00
Show all

Titane

thriller drama

In de luchthaven wordt een gehavende jongeman opgepakt. Hij beweert dat hij Adrien Legrand heet, een kind dat tien jaar eerder onder vreemde omstandigheden verdween. Voor zijn vader Vincent is dit het einde van een lange nachtmerrie. Hij brengt Adrien naar huis. Tegelijkertijd gebeuren een reeks huiveringwekkende moorden in de regio. Alexia, een meisje die bij de lokale autodealer werkt, heeft alle eigenschappen om het volgende slachtoffer te worden.

Vijf jaar na de arthouse horrorfilm Grave is Julia Ducournau terug met de thriller Titane. Ze mag met deze mysterieuze film, met Agathe Rousselle en Vincent Lindon in de hoofdrollen, meteen meedingen naar de Palme D’Or tijdens het filmfestival van Cannes 2021.

Titane

30 Jul 20:00
3 Aug 20:00
8 Aug 20:00
6 Sep 20:00
Show all

Nomadland

drama

Deze roadmovie van Chloé Zhao, gebaseerd op Jessica Bruders gelijknamige non-fictie boek, brengt de moderne nomaden van Amerika in beeld: zestigers die ten gevolge van de kredietcrisis alles kwijtgespeeld zijn en in hun camper rondtrekken op zoek naar seizoenswerk. Frances McDormand kruipt in de hoofdrol van Fern, een vrouw die na de dood van haar man in haar busje probeert te overleven in het Wilde Westen. 

De film viel meermaals in de prijzen en won onder meer de Golden Globe voor Beste Regisseur en Beste Dramafilm, de Gouden Leeuw op Filmfestival van Venetië en vier BAFTA’s. Nomadland was ook de grote winnaar van de Oscars met de prijs voor Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice (Frances McDormand). Zhao is zo de eerste vrouwelijke regisseur met Aziatische origine die een Oscar wint voor Beste Regie en de tweede vrouw ooit. 

Nomadland

28 Jul 17:00
31 Jul 10:07
4 Aug 17:00
9 Aug 17:00
Show all

Sweat

drama

Sylwia Zając is een populaire 30-jarige fitnesscoach en influencer in Warschau. Ze werkt hard om haar lichaam in vorm te houden en inspireert daarmee haar honderdduizenden volgers op sociale media. Wanneer een Instagram-post viraal gaat waarin ze vertelt over haar eenzaamheid, reageert de buitenwereld geschokt. Haar boodschap strookt niet met haar imago en hetgeen de sponsors willen zien. Terwijl in de media wordt gediscussieerd over haar welzijn, trekt ze door alle aandacht een stalker aan. Als ze hem ‘s nachts voor haar woning treft, zijn de gevolgen ingrijpend.

Sweat is een eigentijdse Poolse film over intimiteit en eenzaamheid in een tijdperk waarin sociale media overheersen. Magnus von Horn won in 2018 met The Here After de LOOK!-competitie.

Sweat

31 Jul 17:00
2 Aug 20:00
6 Aug 20:00
23 Aug 20:00
Show all

First Cow

drama

In het Oregon van 1820 ontmoet Otis ‘Cookie’ Figowitz, een timide kok op tocht door het land, King-Lu, een Chinese immigrant op de vlucht na het plegen van een moord. De eerste koe in de wijde omtrek biedt hen een uitweg uit hun zwervende bestaan: ‘s nachts trekken ze erop uit om haar stiekem te melken en gebruikt Cookie de melk om ongekende lekkernijen te creëren. Het duo weet al snel een bloeiende handel op te zetten, en hun dromen lijken werkelijkheid te gaan worden.

Kelly Reichardt presenteert met First Cow een subtiel verhaal over vriendschap en ondernemerschap, en laat op bedachtzame en verfrissende wijze zien hoe divers een western-verhaal er uit kan zien.

First Cow

30 Jul 17:00
1 Aug 17:00
9 Aug 20:00
27 Aug 17:00
Show all

Le Sorelle Macaluso

drama

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee. Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.

Le Sorelle Macaluso is een film van de Italiaanse theatermaker en filmregisseur Emma Dante. Net als haar debuutfilm Una via a Palermo (2013) speelt het zich af in haar thuisstad Palermo en baseerde zij de film op een toneelstuk dat zij zelf schreef. Le Sorelle Macaluso ging vorig jaar in première tijdens het Filmfestival van Venetië en won er de Pasinetti Award voor Beste Film. De vijf actrices die de jeugdige zusjes spelen werd de prijs voor Beste Actrice toegekend.

★★★★ “It is a touching story, expertly told.” - The Guardian

Le Sorelle Macaluso

28 Jul 20:00
3 Aug 17:00
6 Aug 17:00
29 Aug 17:00
Show all

Promising Young Woman (Cinema Storck)

25 Jun 20:00
29 Jun 20:00
30 Jun 20:00
11 Jul 20:00
Show all

Meskina

drama komedie

‘Hoe ziet een modern sprookje eruit als de prins van zijn witte paard valt en de prinses er zelf op klimt? Wanneer je als vrouw de dertig aantikt, verwacht iedereen van alles en nog wat van je. Leyla heeft geen man, geen kind, geen duidelijk carrièrepad en wordt daarom bestempeld als ‘Meskina’; zieligerd. Ze probeert tussen de luidruchtige meningen om haar heen haar eigen stem te horen en erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar eigenlijk gelukkig maakt. Tijdens deze zoektocht werkt ze zich flink in de nesten en belandt ze in hilarische en herkenbare situaties. 

Los Morros, het productiehuis van Adil El Arbi en Bilall Fallah, zet de eerste stap in de Nederlandse filmindustrie met deze film. 

Meskina

23 Jul 20:00
26 Jul 20:00
1 Aug 20:00
22 Aug 20:00
Show all

Sweet Thing

drama

Billie (15) en haar broertje Nico (11) wonen bij hun vader Adam in een geïmproviseerd idyllisch bestaan. Maar telkens als Adam toegeeft aan de verleiding van de alcohol, maakt geborgenheid plaats voor een delirium van tranen en schuld. Hun excentrieke moeder is er al jaren vandoor. Als Adam gedwongen in de rehab verdwijnt, nemen Billie en Nico de benen met hun nieuwe vriend Malik, ook een emotionele wees, die zijn vader wil gaan zoeken in Florida. De tocht van de drie wordt een magische ervaring met ups en downs, gedragen door de hoop en veerkracht van de jeugd. Sundance winnaar en indy-icon Alexandre Rockwell brengt met ‘Sweet Thing’ een tegendraads maar warm drama dat op het festival van Berlijn bekroond werd met de Kristallen beer.

“De stilistische keuzes pakken bijzonder goed uit. Sweet Thing is een mooie zwart-witfilm met wat kleine artistieke experimenten over trauma en de magie van een kinderleven.” – Filmtotaal

“a moving, tousled journey of discovery" – Variety

Sweet Thing

27 Jul 17:00
14 Aug 17:00
Show all

The Painter And The Thief

documentaire

Een kunstenares sluit vriendschap met de dief van haar schilderij. Een hartverwarmende en meeslepende film vol onverwachte wendingen die lang zal blijven nazinderen.

De carrière van kunstenares Barbora Kysilkova zit in de lift wanneer op een expo van haar werk twee schilderijen worden gesloten. De dief, Karl-Bertil, wordt gevat, maar de schilderijen blijven zoek. Karl-Bertil was high toen hij de diefstal pleegde, zijn herinneringen van de avond zijn wazig. In de hoop van te achterhalen wat er met haar schilderijen gebeurd is, neemt Barbora contact op met Karl-Bertil. Ze vraagt of hij wil poseren voor haar. Het is het begin van een wonderbaarlijk en hartverwarmend verhaal over vriendschap, tweede kansen en de onvoorstelbare veerkracht van de mens.

The Painter and The Thief won de Prijs voor Beste Internationale Documentaire op DOCVILLE 2020

The Painter And The Thief

16 Jul 20:00
19 Jul 17:00
25 Jul 17:00
Show all

The Hidden Life of Trees

documentaire

Kunnen bomen met elkaar communiceren? Hebben ze een geheugen en een sociaal leven? Boswachter en bestsellerauteur Peter Wohlleben onderzoekt deze vragen en geeft een kijkje in de verborgen wereld van de bossen. Heel de wereld praat over het milieu, maar toch lukt het vaak niet om naar de natuur zelf te luisteren. Het is voor deze Duitse boswachter inmiddels een missie geworden om dit te veranderen. Met zijn non-fictie bestseller ‘Het Verborgen Leven van Bomen’, die inmiddels in meer dan veertig landen is verschenen, laat Wohlleben de verborgen wereld van de bossen zien, het zogenaamde Wood Wide Web van bomen die met elkaar communiceren.

The Hidden Life of Trees

18 Jul 17:00
21 Jul 17:00
Show all

Gagarine

drama

Youri, 16 jaar, is opgegroeid in Gagarine, de enorme rode bakstenen woonwijk van Ivry-sur-Seine. Hij droomt ervan om ruimtevaarder te worden. Wanneer hij hoort dat Gagarine met de sloop wordt bedreigd, besluit Youri zich bij het verzet aan te sluiten. Met de hulp van Diana, Houssam en de andere inwoners, is het zijn missie om de stad, die zijn "ruimteschip" geworden is, te redden. Een wonderlijke authentiek regiedebuut dat uw liefde voor cinema zal aanwakkeren. 

“An audacious feature debut shoots for the stars” – Screendaily

“Lovely and moving debut” – Variety

Gagarine

14 Jul 20:00
17 Jul 17:00
27 Jul 20:00
Show all

The Mole Agent

drama komedie documentaire

Onopvallend infiltreren in een woonzorgcentrum? Dat kan alleen als je een geloofwaardige ‘mol’ bent. Romulo is een privédetective en hij is op zoek naar zo’n mol. Zijn cliënt, de dochter van een van de bewoners, vermoedt dat haar moeder slecht behandeld wordt. Sergio, 83 jaar, is de enige Chileense spion die de selectie doorstaat maar hij heeft moeite met de hedendaagse technologieën en spionagetechnieken. Sergio heeft een goed karakter en deze spionageopdracht is een welgekomen afleiding na het overlijden van zijn vrouw. Terwijl hij op vindingrijke wijze informatie verzamelt, groeit hij stilaan naar de bewoners van het bejaardentehuis toe. Hij weet dat hij het vertrouwen van de bewoners kan krijgen door naar hen te luisteren.

Regisseur Maite Alberdi zet overtuigend de stijlmiddelen van de film noir in. De hindernis voor Sergio is de technologie, zoals de pencamera’s en smartphones waarmee hij moet rapporteren aan Romulo. De droogkomische ondertoon blijft, maar wat begint als een detectiveverhaal verschuift en verandert gaandeweg in een intiem verhaal. Alberdi toont een originele kijk op affectie en eenzaamheid op hoge leeftijd. ‘The Mole Agent’ vindt een onverwacht evenwicht tussen absurdisme en tederheid.

The Mole Agent

30 Jun 17:00
4 Jul 17:00
12 Jul 17:00
25 Jul 20:00
Show all

Zappa

biografie documentaire

Frank Zappa (1940-1993) was een muzikaal vernieuwer met een maatschappijkritische en scherp analytische kijk op de wereld, een enigmatisch rockster en een van de belangrijkste componisten van de 2e helft van de 20ste eeuw. Tijdens zijn leven bracht hij meer dan zestig albums uit en na zijn dood liet hij naast vier kinderen en een echtgenote, een indrukwekkend archief na onder de noemer The Vault. Regisseur Alex Winter kreeg voor deze langverwachte documentaire onbeperkt toegang tot de optredens, interviews, familietaferelen en animatiefilmpjes en verkent het privéleven achter de gigantische muzikale carrière.

Zappa

18 Jun 20:00
23 Jun 17:00
5 Jul 17:00
26 Jul 17:00
Show all