Tickets

Cinema Storck

The Ostend Film Festival is invested in arthouse cinema. We keep up to date with all new films and monitor the international film festivals closely. Since 2018, we try to bring the best films from around the globe to Ostend throughout the year. For us, this is a dream come true! We named this initiative Cinema Storck, as a tribute to renowned Ostend filmmaker Henri Storck.

Cinema Storck will take place from February to December in Kinepolis Ostend. The complete program can be found (only during this period) on www.cinemastorck.be and in our monthly program flyer. Tickets can be bought online or at the box office of Kinepolis Ostend!

Ticket price: €8,00 (Kinepolis cinema vouchers, movie card and family card are not valid for the program.)

Showings on Friday, Saturday, Sunday, Monday and Tuesday

Cinema Storck

Titane

thriller drama

In de luchthaven wordt een gehavende jongeman opgepakt. Hij beweert dat hij Adrien Legrand heet, een kind dat tien jaar eerder onder vreemde omstandigheden verdween. Voor zijn vader Vincent is dit het einde van een lange nachtmerrie. Hij brengt Adrien naar huis. Tegelijkertijd gebeuren een reeks huiveringwekkende moorden in de regio. Alexia, een meisje die bij de lokale autodealer werkt, heeft alle eigenschappen om het volgende slachtoffer te worden.

Vijf jaar na de arthouse horrorfilm Grave is Julia Ducournau terug met de thriller Titane. Ze mag met deze mysterieuze film, met Agathe Rousselle en Vincent Lindon in de hoofdrollen, meteen meedingen naar de Palme D’Or tijdens het filmfestival van Cannes 2021.

Titane

30 Jul 20:00
3 Aug 20:00
8 Aug 20:00
6 Sep 20:00
Show all

Les intranquilles

drama

Les Intranquilles van de Belgische regisseur Joachim Lafosse gaat over Leila en Damien die zielsveel van elkaar houden. Hun gezinsleven wordt op de proef gesteld door de mentale problemen van Damien. Ondanks het feit dat hij bipolair is, probeert Damien verder met haar te leven, wetende dat hij haar misschien nooit zal kunnen geven wat ze wenst.

“Meer dan over een depressie gaat de film over de grenzen van het engagement in een relatie”', vertelt Lafosse. Over het einde van de film wou Lafosse nog kwijt dat hij verschillende eindes in zijn scenario had voorzien maar dat het de acteurs zijn geweest die beslist hebben welk einde de film moest krijgen.

Les intranquilles

6 Oct 20:00
10 Oct 17:00
15 Oct 17:00
19 Oct 20:00
Show all

Un monde

drama

Wanneer Nora naar het eerste leerjaar gaat, ziet ze dat haar grote broer Abel op de speelplaats wordt lastiggevallen. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt. Nora hoopt vooral nieuwe vrienden te maken, waardoor ze voor een verscheurende keuze staat.

 In haar debuutfilm analyseert regisseur Laura Wandel de microkosmos van de speelplaats. De volwassenen zijn hulpeloze bijstanders, die loze beloftes aflossen met neglect. Een gevoelige en poignante blik doet je je jeugd herbeleven. Even eerlijk en mooi in beeld gebracht als de (on)schuldige kinderblik zelf. Het leverde Wandel meteen de Persprijs op in de Un Certain Regard-sectie in Cannes. 

Un monde

24 Feb 17:00
20 Oct 20:00
24 Oct 17:00
29 Oct 17:00
Show all

France

drama komedie

France de Meurs is de bekendste journalist van de Franse republiek. Ze werkt voor een Franse televisiezender en poogt haar drukke baan te combineren met haar persoonlijke activiteiten. Hoewel ze niet bijster goed overeenkomt met haar man, en haar zoon Jo  ook eerder een bijrol speelt in haar leven, lijkt ze de teugels strak te houden. Wanneer ze betrokken geraakt bij een auto-ongeluk begint haar oppervlakkige leven langzaam te ontrafelen en verliest ze alle controle. 

In deze cynische zwarte komedie steekt regisseur Dumont de draak met de sociale conventies en de valse idolen in onze hedendaagse maatschappij. 

“A tough-to-untangle mix of classic screwball comedy and straight-faced critique” - Variety

France

27 Oct 17:00
30 Oct 20:00
5 Nov 20:00
8 Nov 17:00
Show all

La Civil

thriller drama

De tienerdochter van Cielo wordt ontvoerd door een kartel in het noorden van Mexico. Wanneer de autoriteiten er maar niet in slagen het onderzoek op te lossen, besluit Cielo het heft in eigen handen te nemen. Ze begint haar eigen onderzoek en wint het vertrouwen van Lamarque, een soldaat die nogal eens buiten de lijntjes durft kleuren. Hij stemt ermee in haar te helpen bij haar zoektocht aangezien de informatie van Cielo nuttig kan zijn voor zijn eigen missies. Door de samenwerking zal Cielo in een vicieuze cirkel van geweld terechtkomen. 

La Civil is het fictiedebuut van Belgisch-Roemeense regisseur Teodora Ana Mihai. De film ging in première op Cannes en won er de Prix de Courage. Gebaseerd op op waargebeurde feiten.

La Civil

27 Oct 20:00
31 Oct 17:00
5 Nov 17:00
8 Nov 20:00
Show all

Annette

drama musical

Henry is een stand-upcomedian met een scherpe humor. Zijn kunstige optredens leverden hem een cultstatus op binnen zijn wereldje. Ann is een internationaal gerenommeerde zangeres. Samen vormen ze een gelukkig en glamoureus stel. Maar niets zo puur en magisch kan blijven bestaan. De geboorte van hun eerste kind, Annette, een mysterieus meisje met een uitzonderlijke gave, zal hun leven op zijn kop zetten. 

De film wordt integraal gedragen door twee spectaculaire vertolkingen van Adam Driver en Marion Cotillard. De film opende het jongste Filmfestival van Cannes, waar de Leos Carax de Palm voor Beste Regie won.

"Annette" is not just a musical, it is also a soapy melodrama incorporating elements of the supernatural” - Roger Ebert

Annette

22 Oct 20:00
26 Oct 20:00
29 Oct 20:00
1 Nov 17:00
Show all

Le Milieu de L'Horizon (Cinema Storck)

drama

De droogte van 1976. Onder de meedogenloze zon van deze zomer laat Gus het kind in zich achter. De natuur valt uit elkaar, gevoelens worden intenser, de kern van het gezin spat uiteen: alles kraakt en barst tot het ondenkbare gebeurt. De langverwachte onweersbuien zullen een uitgeput landschap overspoelen en een ander leven met zich meenemen.

De film gaat in avant-première tijdens de FFO Night op 23 oktober in aanwezigheid cast/crew en is nadien in Cinema Storck te zien. 

Le Milieu de L'Horizon (Cinema Storck)

3 Nov 17:00
6 Nov 20:00
Show all

Quo vadis, Aida? (Cinema Storck)

drama

Quo vadis, Aida? toont een fictionele reconstructie van de genocide in Srebrenica (1995) en vertelt het verhaal van Aida (gespeeld door Jasna Đuričić), een tolk die er op de Nederlandse VN-basis werkt. Wanneer het Bosnisch-Servische leger de stad binnendringt, moet ze, samen met haar gezin en zo’n 20.000 andere Bosnische moslims, een veilig onderkomen zien te vinden. In de uren voorafgaand de evacuatie blijft Aida vertrouwen op VN-bescherming. Wanneer deze echter uitblijft, tracht ze zelf haar man en zonen te redden. Meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen komen om het leven.

In dit aangrijpende drama kruipen Johan Heldenbergh en Raymond Thiry in de rol van Nederlandse blauwhelmen. Een aantal van de extra's die werden ingezet in de film waren zelf ook reële slachtoffers van de feiten 25 jaar geleden. Quo vadis, Aida? werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse film

Quo vadis, Aida? (Cinema Storck)

10 Sep 17:00
14 Sep 20:00
21 Sep 17:00
9 Oct 20:00
Show all