Tickets
Back to overview
 • 112 min.
 • Keira Knightley
  Matt Smith
  Ralph Fiennes
  Matthew Goode
  Rhys Ifans
  Indira Varma
  Tamsin Greig
 • United Kingdom
 • thriller, drama, biografie
 • 2019
 • English
 • Dutch, French

In this true story, Oscar-nominee Keira Knightley plays a whistleblower from the British Intelligence Service. During the preamble of the 2003 invasion of Iraq, she leaks a secret NSA memo revealing an American-British illegal espionage operation. This nerve-racking thriller features an all-star cast on top of their game.

These films will also interest you

Out Stealing Horses

drama

Na de dood van zijn vrouw trekt de 67-jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948. Het seizoen dat Trond 15 jaar werd en hij zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader die hij adoreerde. Maar ook de zomer waar hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen. Naar de gelijknamige bestseller van Per Petterson tegen de achtergrond van de adembenemende landschappen tussen Noorwegen en Zweden.

there’s care and considered poetry in its imagery and soundscape that betray the director’s deep-rooted affection for his material at every turn.
-Variety

Out Stealing Horses

27 Jan 20:00
4 Feb 20:00
Show all

The Good Liar

thriller drama

Het recept van deze entertainende film: twee topacteurs (Helen Mirren, Ian McKellen) steken elkaar de loef af terwijl het verhaal je van de ene verbazing naar de andere voert. Wat begint als een schijnbaar onschuldige date tussen twee oudjes, verandert in een emotionele rollercoaster, rijkelijk gevuld door de bewogen levenswandel van beide protagonisten. 

Het is een verademing om nog eens een echte Hollywood-film te zien die aandacht heeft voor mensen op leeftijd. Kwaliteit met rimpels!

The Good Liar

28 Jan 17:45
1 Feb 17:00
3 Feb 17:15
11 Feb 17:45
Show all

The Whistlers

thriller komedie

Exclusieve preview, aangeboden door het Internationaal Filmfestival Rotterdam.

De naam Porumboiu staat garant voor arthouse parels. Denk maar aan “4 Months, 3 Weeks, and Two Days”& “The Death of Mr. Lazarescu”. De Roemeense regisseur verrast dan ook vriend en vijand met zijn eigenzinnige blik op het film noir genre. Hij levert zijn meest toegankelijke en grappigste film tot op heden af.

Cristi is een inspecteur bij de politie van Boekarest die beide kanten van de wet bewandelt. We volgen hem van Boekarest tot de Canarische Eilanden en terug, en komen onderweg een femme fatale, een geheimzinnige oude fluittaal, bedrog en verraad, en komische plot twists tegen: ‘The Whistlers’ is een film noir zoals je die nog nooit gezien hebt. Het hoofdpersonage denkt effectief de hoofdrol te spelen in zijn eigen verhaal, maar verdwijnt als veredelde gastrol in de annalen van de geschiedenis. 

 

An elegant and stylishly crafted piece of entertainment.
The Guardian

The Whistlers

28 Jan 20:00
1 Feb 20:00
10 Feb 20:00
16 Feb 19:30
Show all

Muidhond

drama

De vierde langspeler van Patrice Toye (‘Little Black Spiders’) gaat door merg en been. Gebaseerd op het bekroonde boek van Inge Schilperoord.

Jonathan, een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een klein huis bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen.
 

Patrice Toye brengt het aartsmoeilijke thema op een heel genuanceerde en sfeervolle manier. De jonge Tijmen Govaerts zet deze evenwichtsoefening prachtig verder. Het resultaat is een beklijvende film die aanzet tot een diepzinnig gesprek.

Muidhond

31 Jan 17:45
2 Feb 19:30
8 Feb 20:00
18 Feb 20:00
Show all

Judy

drama musical

In de biopic ‘Judy’ wordt Judy Garlands traumatische verleden samengevat in een reeks sprookjesachtige flashbacks naar de filmsets uit haar jeugd. Maar de focus ligt op het jaar 1968, wanneer Garland, dan eind veertig, aan het sluitstuk van haar carrière is gekomen. Ze reist af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Op sommige avonden kan Garland amper op haar benen staan, maar wanneer ze op haar best is, geeft ze haar publiek alles wat ze heeft. Dat ‘Judy’ dat buitengewone talent weet te vangen is de grote verdienste van de film. Het is het belangrijkste wat een biopic kan doen: laten zien waarom een ster een ster was. (Bron: De Filmkrant)

een prachtig eerbetoon aan de mens én de artiest Judy Garland
-Filmtotaal

Judy

2 Feb 17:00
7 Feb 17:30
17 Feb 20:00
Show all

The Wild Goose Lake

drama

De Chinese meester-stilist Diao Yi’nan heeft ons vijf jaar laten wachten op een opvolger voor ‘Black Coal, Thin Ice’ (Gouden Beer 2014). Gelukkig zijn sommige films altijd het wachten waard. Yi’nan orchestreert een moderne film noir langsheen de valkuilen van de hoogmoed, en laat je verweesd achter na het zien van zoveel kunde. 

 

‘Hij’ is een gangster, op de vlucht voor zowel de politie als de onderwereld, na de moord op een politieagent. ‘Zij’ is een prostituée die er alles voor over heeft haar vrijheid terug te winnen. Beiden bevinden ze zich op een dood spoor, wanhopig op zoek naar een uitweg.Via flashbacks wordt de zaak langzaam maar zeker duidelijk en ben je als kijker hopeloos verloren in de pathetiek van de personages. Yi’nan balanceert op het slappe koord van fatalisme tot humor, dat gespannen wordt boven het hedendaagse China. Meesterlijk!

The Wild Goose Lake

3 Feb 20:00
8 Feb 17:00
Show all

The Farewell

drama

Wanneer de familie van de Amerikaans-Chinese Billi erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om de oude vrouw niet in te lichten. In de plaats daarvan improviseren ze een huwelijk om een laatste keer feestelijk samen te zijn. De trip naar China is voor Billie een confrontatie met haar cultureel erfgoed, waarin het individu ondergeschikt is aan het familiaal en maatschappelijk belang. Ze gaat de confrontatie aan met het nakende verlies en de kracht van de onuitgesproken liefde.

In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt scenarist/regisseur Lulu Wang een afscheidslied met warmte en liefde, terwijl een uitstekende ensemble cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weet te geven.

beautifully bittersweet Chinese-American family drama
-The Guardian

 

The Farewell

27 Jan 17:15
4 Feb 17:45
15 Feb 17:00
Show all

The Invisible Life Of Eurídice Gusmão

drama

Rio de Janeiro, 1950. De 18-jarige Eurídice en de twintigjarige Guida zijn onafscheidelijke zussen die nog bij hun conservatieve, strikte ouders wonen. Eurídices ideaal is een carrière als pianiste, Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een dramatische gebeurtenis worden ze gescheiden door hun vader en gedwongen apart te leven. Terwijl ze beiden hun droom najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

The Invisible Life Of Eurídice Gusmão

9 Feb 17:00
Show all

Instinct

drama

Ervaren psychologe Nicoline moet beslissen over het lot van Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Een machtsstrijd breekt los....

Instinct

9 Feb 19:30
Show all

Echo

drama

De Kerstperiode in IJsland. Terwijl iedereen zich voorbereidt op de feestdagen valt er een vreemde sfeer over het land, die zowel emoties van blijdschap als onheil bevat. In het midden van de velden staat een verlaten boerderij te branden. Een schoolkoor zingt kerstliederen. In het slachthuis kakelen kippen de laatste keer. Ex-geliefden bekvechten over de telefoon. Een jong meisje leert haar oma alles over virtual reality…
Met 56 ongerelateerde scènes toont ‘Echo’ een portret van de moderne samenleving, dat soms slaat en soms zalft. Regisseur Runarsson is een geval apart. Door zijn atypische aanpak toont hij - met bravoure - dat het opwekken van emoties en de inleving in een verhaal niet noodzakelijk via een klassieke structuur met uitgebalanceerde personages hoeft.

Echo (...) reflects on life and death, rich and poor, love and pain, teasing out universal truths from fleeting moments and building individual concerns into a sense of a society’s bigger picture.
- SCREEN
 

Echo

10 Feb 17:30
Show all

Ghost Tropic

drama

De schoonmaakster Khadija valt na een late shift in slaap op de metro en mist haar halte. Er zit niets anders op dan te voet door Brussel te trekken om thuis te geraken. De nachtelijke tocht door de grootstad brengt haar in contact met mensen van allerlei slag. 

Bas Devos realiseert twee films op een tijdspanne van minder dan één jaar. Tijdens het filmfestival van Berlijn stelde hij zijn tweede langspeelfilm ‘Hellhole’ voor, een beklemmend portret van Brussel na de aanslagen. Amper drie maanden later staat hij in Cannes om ‘Ghost Tropic’ te presenteren. Ook in deze film speelt zijn stad Brussel de hoofdrol, maar deze keer voelt de metropool zacht, bevrijdend en hoopgevend aan. De schoonheid wordt gezocht in menselijke interactie en in de plaatsen waar je het ‘en passant’ niet zou verwachten. Devos neemt dan ook zijn tijd om al die schoonheid te etaleren, waardoor je bijna niet kan geloven dat de film zonder budget en op 15 nachten werd ingeblikt.

Ghost Tropic is een nocturne die dienst kan doen als een warme soeplepel op koude winterdagen, voor iedereen
- Focus Knack

Ghost Tropic

11 Feb 20:00
Show all

Adoration

thriller drama

‘Adoration’ is het verhaal van Paul, een 14-jarige dromer. Zijn moeder is werkvrouw in een psychiatrisch ziekenhuis. Zijn vader is lang geleden uit hun leven verdwenen. Tijdens de zomervakantie wordt een nieuwe patiënte opgenomen, Gloria, een schizofreen tienermeisje. Paul wordt halsoverkop verliefd op haar en samen lopen ze weg van de wereld van de volwassenen. Zijn liefde wordt stevig op de proef gesteld wanneer het roekeloze karakter van Gloria de bovenhand neemt... 

De Belgische regisseur Fabrize du Welz weet als geen ander hoe hij de mystiek van de Ardennen vertaalt naar een sfeervol verhaal (‘Calvaire’, ‘Alleluia’). Hij krijgt hiervoor de steun van klinkende namen als Béatrice Dalle, Benoît Poelvoorde en Peter Van Den Begin. Maar het zijn de jonkies Fantine Harduin en Thomas Gioria die film dragen. 

 

a brooding, sometimes bloody fairy tale of amour fou
- IONCINEMA

 

Adoration

14 Feb 20:00
Show all

La Fille Au Bracelet

drama

Laat ons uw assumpties meteen doorprikken. ‘La Fille Au Bracelet’ is geen romantische komedie, waarin geliefden armbandjes in edelmetaal uitwisselen. De ‘bracelet’ in de titel slaat op de enkelband aan het been van de 16-jarige Lise. Ze staat terecht voor de moord op haar beste vriendin. Het is een subtiel drama met grote psychologische resonantie. Stéphane Demoustier zet u, de charmante kijker, in de jury en speelt een angstaanjagend spelletje. Is Lise schuldig van moord? Of is ze enkel schuldig aan een eigenzinnig karakter? Hoe zou u zich gedragen wanneer u van dergelijke feiten beschuldigd wordt? Langzamerhand leren we meer en meer over de tiener, die, ondanks de nodige promiscuïteit, toch vooral een banale tiener lijkt. Never judge a book by its cover. niet?

La Fille Au Bracelet

15 Feb 20:00
18 Feb 17:45
Show all