Tickets
Back to overview
  • 98
  • Peter Van den Begin, Lucie Debay, Bruno Georis, Titus De Voogdt, Geraldine Chaplin, Udo Kier
  • Belgium
  • komedie
  • English, Dutch, French
  • Dutch, French

Avant-Première: VR 21/02 - 20.00 uur
Q&A met regisseur Peter Brosens
+ receptie

The Barefoot Emperor vertelt hoe de laatste Koning der Belgen de eerste Keizer van Europa wordt. Peter Van den Begin speelt opnieuw Nicolas III, Koning der Belgen. In de vorige film van Brosens en Woodworth ‘King of the Belgians’ zag hij zijn koninkrijk uiteenvallen. In ‘The Barefoot Emperor’ raakt de koning door een geweerschot in Sarajevo gewond aan het oor en wordt hij wakker in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië, op een eiland voor de westkust van Kroatië. Hij probeert te ontsnappen, maar wordt tegengehouden door een speciale delegatie en benoemd als eerste Keizer van het nationalistische Nova Europa. Maar de koning wil niet langer zijn leven door anderen laten bepalen en neemt het lot in eigen handen. 

 

Filmfestival Oostende
21 Feb 20:00 A.P.
6 Mar 20:00
9 Mar 17:15
13 Mar 20:00

These films will also interest you

La Vérité

tragikomedie drama komedie familie

Gouden Palm winnaar en festival lieveling Hirokazu Koreeda (‘Shoplifters’, ‘Like Father, Like Son’) maakt zijn internationaal debuut met deze super-vermakelijke en typisch Franse film.  

 

Fabienne is een Franse filmster. Ze heerst over mannen die van haar houden en haar mateloos bewonderen. Wanneer ze haar memoires publiceert, komt haar dochter Lumir terug uit New York, samen met haar acterende echtgenoot en hun jonge dochter. De familie-reünie draait al snel uit op een vaak even bittere als hilarische confrontatie: onverbloemde waarheden worden verteld, rekeningen vereffend, bekentenissen afgedwongen. Zal de onverbrekelijke moeder-dochter-band alsnog leiden tot een verzoening? Een ongegeneerd ontspannende film waarin iconen van vroeger (Catherine Deneuve) en nu (Juliette Binoche, Ethan Hawke) elkaar de loef afsteken.

La Vérité

2 Mar 17:15
8 Mar 19:30
10 Mar 17:00
17 Mar 20:00
Show all

La Bonne Épouse

komedie

1967. Paulette Van Der Beck en haar man runnen al jaren een huishoudschool. Hun missie is om tienermeisjes te trainen om perfecte onderdanige huisvrouwen te worden. Na de plotselinge dood van haar man ontdekt Paulette dat de school op de rand van het faillissement staat en moet ze kordaat optreden.
Terwijl Paulette en haar leerlingen zich voorbereiden op een deelname aan een nieuwe televisieshow gaan tevens door een existentiële crisis. Ze beginnen stilaan de noodzaak tot emancipatie te zien.  ‘La Bonne Épouse’ is een humoristische en satirische blik op een universeel verhaal over solidariteit en gendergelijkheid.

 

La Bonne Épouse

13 Mar 17:45
15 Mar 17:00
20 Mar 17:45
28 Mar 17:00
Show all

Jojo Rabbit

komedie

Winnaar van één Oscar: Beste Aangepast Scenario.

De film van de Nieuw-Zeelander Taika Waititi (‘Hunt for the Wilderpeople’) heeft de voorbije maanden al wat inkt doen vloeien. De reden hiervoor is het decor van zijn hilarisch coming-of-age portret: Nazi-Duitsland en de holocaust. Waititi schendt hiermee enkele ongeschreven regels, maar zijn intenties zijn puur en uw bulderlach zal alle vooroordelen snel wegnemen. Zelfs ‘The Academy’, die voornamelijk bestaat uit Joodse film-professionals, nomineerde de film prompt voor zes Oscars.
 

Jojo is een tienjarig jongetje dat niet door iedereen geapprecieerd wordt bij de Hitlerjugend. Hij vlucht in zijn eigen wereld waar hij steeds kan rekenen op zijn ingebeelde vriendje, Adolf Hitler (vertolkt door Waititi zelf), die hem op zijn volstrekt eigen manier de kneepjes van het nazi-vak aanleert. Wanneer Jojo ontdekt dat zijn eigen moeder een Joods tienermeisje op zolder verstopt, wordt hij geconfronteerd met de eerste barsten in de enige ideologie die hij ooit kende.

Jojo Rabbit

21 Mar 20:00
24 Mar 17:45
31 Mar 17:45
27 Apr 17:45
Show all

Corpus Christi

drama komedie

De beste Poolse film van het jaar won internationaal reeds 29 awards en was tevens genomineerd voor de Oscar van de Beste Niet-Engelstalige Film. 

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt van een carrière als priester. Maar met zijn strafblad maakt hij geen kans. De samenleving heeft hem, als jonge crimineel, sowieso al gediskwalificeerd. Wanneer hij tijdens een werkuitsap  per abuis wordt aanzien als de nieuwe lokale priester grijpt hij zijn kans. Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder wordend, besluit deze kersverse, ‘onorthodoxe’ priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met eigen demonen en vreest hij dat zijn gewelddadige verleden hem alsnog zal inhalen.

 

Corpus Christi

20 Apr 20:00
21 Apr 17:45
24 Apr 20:00
Show all

About Endlessness

tragikomedie komedie

Wie niet vertrouwd is met de films van Roy Andersson bereidt zich best voldoende voor. Ons advies: een lange strandwandeling en twee glazen rode wijn. Deze Zweedse grootmeester schildert bewegende tableaus waarin elk element van het decor en elk castlid (trouwens altijd dezelfde acteurs) een functie hebben. De mini-sketches zijn melancholiek, absurd en tonen de mens in al zijn/haar puurheid. Anderssons geijkte templates komen ook in dit existentieel getitelde ‘About Endlessness’ terug: een priester die van zijn geloof is gevallen, een verregende vader die de veters van zijn dochter strikt, een verslagen leger sjokkend in de kou...

 

“a divine comedy with moments of devilish wit” - THE GUARDIAN

About Endlessness

26 Apr 17:00
28 Apr 20:00
Show all