Tickets
Back to overview
  • 78
  • Switzerland
  • documentaire
  • German
  • Dutch

Een man en een vrouw reizen de wereld rond in hun minibusje. Hij is een fotograaf en handige harry, en zij, de liefde van zijn leven, is reeds 20 jaar verlamd vanaf de nek en is de klok rond afhankelijk van hulp en zorg. De bus stelt hen in staat om, ondanks alle beperkingen, toch te kunnen reizen. Een ontroerend verhaal over grote liefde, ondanks alles.
Het zal niet verbazen dat dit eerlijke en complexe portret van de hand is van de dochter van het koppel. Enkel zij kan op een respectvolle manier een intieme inkijk geven op de dynamiek en de implicaties van hun relatie. De documentaire is de perfecte remedie tegen de kilheid die onze maatschappij soms zo kan domineren.

These films will also interest you

Woman

documentaire

Avant-Première met inleiding en drankje achteraf op 8 maart om 17.00 uur: Internationale Vrouwendag.

De positie van de vrouw is misschien wel de beste indicator van de gezondheid en ontwikkeling van een samenleving. Regisseur Anastasia Mikova reisde samen met de wereldberoemde fotograaf Yann Arthus-Bertrand, bekend van zijn boek 'Earth from Above' en zijn films 'Home' en 'Human', de hele wereld rond en praatte met vrouwen uit alle lagen van de samenleving en van alle leeftijden. 

 

‘Woman’ belicht het onrecht dat vrouwen over de hele wereld moeten bekampen, maar wat de film vooral wil benadrukken, is de inwendige kracht van vrouwen, en hun capaciteit om de wereld te veranderen ondanks de obstakels die ze moeten overwinnen. Terwijl de stem van de vrouw vandaag luider en luider begint te weerklinken, is het doel van de film niet alleen om op te roepen voor gelijke rechten of te focussen op problemen, maar ook om oplossingen te vinden en de genders met elkaar proberen te verzoenen.

Woman

8 Mar 17:00
31 Mar 20:00
Show all