Tickets
Back to overview
 • 96
 • Matthias Schoenaerts
  Jason Mitchell
  Bruce Dern
 • France
  United States
  Belgium
 • drama
 • English
 • Dutch, French
 • Watch trailer

Belgische trots Matthias Schoenaerts speelt een gewelddadige gedetineerde die een wilde mustang (en zichzelf) leert temmen. Na een lange periode in de isoleercel wordt Roman opnieuw in de gevangenispopulatie gesmeten. Gezien zijn gebrekkige sociale vaardigheden (een understatement van jewelste) krijgt hij een kans om deel te nemen aan een rehabilitatieprogramma, waar hij met paarden moet leren werken. Op de droge vlaktes van Nevada dwalen er namelijk duizenden wilde paarden rond, die men probeert te vangen en te temmen. Wanneer er een wilde hengst losbreekt en Roman deze moet kalmeren, ontdekt hij een zielsverwant. Schoenaerts wordt voor zijn ingetogen vertolking geprezen door de internationale filmpers. ‘The Mustang’ wordt de slotfilm van Film Fest Gent, maar u kan in volle gallop richting Cinema Storck om de film te ontdekken.  

Filmfestival Oostende
17 Nov 17:00 Tickets
7 Dec 17:00 Tickets

These films will also interest you

Nuestras Madres

15 Nov 17:45
17 Nov 19:30
25 Nov 17:45
29 Nov 17:45
Show all

Beats

drama

1994, Verenigd Koninkrijk. Beste vrienden Johnno en Spanner staan op een keerpunt in hun leven. In hun laatste nacht samen gaan ze op pad richting een illegale rave. Meegevoerd door de anarchie en de roes van het nachtleven, beleven ze een waanzinnige trip. Een universeel verhaal over vriendschap op het ritme van een opzwepende soundtrack. 

Beats

15 Nov 20:00
25 Nov 20:00
Show all

And then we danced

drama

Al van jongs af aan traint Merab samen met zijn danspartner Mary bij het Nationaal Georgisch Dansensemble. Zijn wereld komt op z’n kop te staan wanneer de charismatische Irakli op het toneel verschijnt. Niet alleen wordt hij Merabs grootste concurrent….maar ook zijn grootste verlangen. 

And then we danced

16 Nov 17:00
22 Nov 17:45
10 Dec 17:45
Show all

J'accuse

drama

Twaalf jaar lang was Frankrijk in de ban van ‘De Dreyfus-affaire’. Juridische fouten, gerechtelijke dwalingen en antisemitisme waren verweven in één van de grootste politieke schandalen van de 19e eeuw. ‘J’Accuse’ vertelt dit relaas vanuit het standpunt van Kolonel Picquart. 

J'accuse

16 Nov 20:00
18 Nov 17:15
23 Nov 17:00
3 Dec 20:00
Show all

Martin Eden

drama

De zeeman Martin Eden valt als een blok voor Elena, een verfijnde vrouw met de sociale status waar hij naar streeft. Martins droom is om ondanks zijn bescheiden afkomst en de vele obstakels schrijver te worden. Zijn socialistische spirit clasht met de burgerlijke wereld van Elena. Een tijdloos epos, uitmuntend omgetoverd tot een visueel meesterwerk door Pietro Marcello.

Martin Eden

18 Nov 20:00
19 Nov 17:30
24 Nov 19:30
3 Dec 17:15
Show all

Parasite

thriller drama komedie

Parasite begint als een sociale heistfilm, waarin een kansarm gezin probeert te ontsnappen aan zijn miezerige bestaan in een vochtig kelderappartementje door steeds dieper te infiltreren in het leven – en de chique designvilla – van een steenrijke familie. Meesterlijk gefilmd, vlijmscherpe satire én een verrukkelijk grappige publiekslieveling: Bong Joon-ho’s winnaar in Cannes is het allemaal. (De Morgen)

Parasite

19 Nov 20:00
26 Nov 20:00
2 Dec 20:00
Show all

Cleo

drama

22/11 om 20u00:
AVANT-PREMIÈRE IN AANWEZIGHEID VAN HOOFDACTRICE ANNA FRANZISKA JAEGER 

Cleo (17) overleeft een verkeersongeval waarbij haar ouders om het leven komen. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener. Cleo zoekt troost in haar pianospel en de muziek van Rachmaninov, maar ook in de oudere, mysterieuze Leos…

Cleo

22 Nov 20:00
30 Nov 20:00
2 Dec 17:45
6 Dec 17:45
Show all

Les Misérables

drama

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij ontmoet er Chris en Gwada, zijn nieuwe partners en twee ervaren ‘flikken’ binnen een keiharde wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle verliezen worden de machtsverhoudingen pijnlijk blootgelegd. 

Les Misérables

23 Nov 20:00
26 Nov 17:45
1 Dec 19:30
9 Dec 20:00
Show all

La Piscine

drama

De liefde is ongenadig in La piscine, een film waarin Jean-Paul en Marianne (Alain Delon en Romy Schneider, toen geliefden) van een vakantie genieten aan een zwembad in Saint-Tropez tot een oude vlam van haar opduikt, met zijn dochter (Jane Birkin in haar eerste Franse film). En ja, het onvermijdelijke gebeurt: er worden twee nieuwe koppels gevormd, maar daar blijkt uiteindelijk niemand echt tevreden mee.

Alain Delon en Romy Schneider schitteren in dit intrigerend psychologisch drama dat veel geïmiteerd (denk bijvoorbeeld aan François Ozons Swimming Pool uit 2003), maar zelden geëvenaard werd.

La Piscine

24 Nov 17:00
Show all

Proxima

drama

Sarah is een Franse astronaute en alleenstaande moeder. Ze bereidt zich voor op een ruimtemissie waarvoor ze één jaar in het International Space Station zal verblijven. Terwijl ze als enige vrouw in een omgeving vol mannen loodzware fysieke en mentale training ondergaat, worstelt ze ook met het idee dat ze haar 8-jarige dochtertje een jaar lang zal moeten achterlaten. 
 

Proxima

29 Nov 20:00
30 Nov 17:00
10 Dec 20:00
16 Dec 20:00
Show all

Ohayô

drama

Twee jongetjes smeken hun ouders om een televisietoestel, en blijven zeuren totdat alle geduld verloren is. Als ze het bevel van hun vader om stil te zijn letterlijk opvatten en dus ook het vriendelijke “Ohayō!” (“Goeiemorgen!”) van hun buren niet meer beantwoorden, breekt er een burenruzie los…

Je zou het misschien niet verwachten maar in deze gezinskroniek en communicatiefabel is Ozu uitermate grappig. De Japanse grootmeester is vooral gekend voor zijn melancholische familiedrama’s, en wordt tot één van de allergrootste cineasten aller tijden gerekend.

Ohayô

1 Dec 17:00
Show all

Piranhas (La paranza dei bambini)

drama actie

'Piranhas’ volgt een groep minderjarige patsertjes die de criminele ladder in sneltempo beklimmen. De vijftienjarige Nicola en zijn maten worstelen met familie, groepsdruk en de liefde terwijl ze de smalle straten van Napels onderdompelen in scooterolie en vers bloed. Regisseur Giovannesi bevolkt de cast met onervaren Napolitanen, en parkeert de film naast genre-klassiekers als ‘Cidade de deus’ en ‘Mean Streets’. 

Piranhas (La paranza dei bambini)

6 Dec 20:00
9 Dec 17:45
13 Dec 17:45
Show all

Atlantique

drama

De 17-jarige Ada uit Dakar wordt verliefd op Souleiman, maar is uitgehuwelijkt aan een andere man. Wanneer Souleiman plots verdwijnt, lijkt het erop dat hij de riskante boottocht naar Europa probeert te maken. Als de lichamen van een aantal van zijn vrienden op het strand aanspoelen, wordt aangenomen dat hij de tocht niet heeft overleefd. Een dans op het slappe koord tussen droom en werkelijkheid. 

Atlantique

7 Dec 20:00
8 Dec 17:00
14 Dec 20:00
16 Dec 17:15
Show all

Instinct

drama

Ervaren psychologe Nicoline moet beslissen over het lot van Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Een machtsstrijd breekt los....

Instinct

13 Dec 20:00
17 Dec 17:45
Show all

The Invisible Life Of Eurídice Gusmão

drama

Rio de Janeiro, 1950. De 18-jarige Eurídice en de twintigjarige Guida zijn onafscheidelijke zussen die nog bij hun conservatieve, strikte ouders wonen. Eurídices ideaal is een carrière als pianiste, Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een dramatische gebeurtenis worden ze gescheiden door hun vader en gedwongen apart te leven. Terwijl ze beiden hun droom najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

The Invisible Life Of Eurídice Gusmão

14 Dec 17:00
15 Dec 19:30
Show all

The Wizard Of Oz

drama musical

Dorothy, een meisje uit het Zuiden van de Verenigde Staten wordt door een orkaan uit haar triest bestaan weggerukt en wordt wakker aan de ‘andere kant van de regenboog’, in een fabelachtig land. Hoe raakt ze terug thuis? In de loop van haar zoektocht maakt ze nieuwe vrienden: een blikken man, een laffe leeuw en een vogelverschrikker gemaakt van stro. Onweerstaanbare liedjes zetten de meest uitbundige kleuren waar het Land van Oz in baadt, nog meer in de verf tegenover het zwart-wit van het dagelijks bestaan in Kansas…

Deze Technicolor-sprookjesmusical blijft één van Hollywoods dierbaarste fantasieën. Judy Garland werd op 16-jarige leeftijd een ster toen ze Over the Rainbow zong. Na Gone with the Wind (1939) en Snow White and the Seven Dwarfs (1937) was dit de derde meest succesvolle film uit de jaren ’30.

The Wizard Of Oz

15 Dec 17:00
Show all