Tickets
Back to overview

10-daags gratis online filmfestival op YouTube

Nadat wereldwijd diverse filmfestivals geannuleerd werden vanwege de coronacrisis, slaan deze nu de handen ineen voor een nieuw online festival. We Are One: A Global Film Festival is een samenwerking van meer dan dan 20 festivals.

Vanaf 29 mei kunnen we op YouTube genieten van het speciale evenement. Het evenement duurt maar liefst 10 dagen.

Gratis
We Are One brengt - volgens hun eigen woorden - filmmakers van over de hele wereld samen om ontspanning en entertainment te brengen in een lastige tijd. Het festival zal dan ook gratis te volgen zijn.

Opbrengsten van bijvoorbeeld reclame gaan naar de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en lokale goede doelen die verbonden zijn met Covid-19. Daarnaast worden "bezoekers" aangespoord een donatie te doen.

Toonaangevend
De internationale samenwerking komt voort uit diverse toonaangevende filmfestivals. Zo zorgen bijvoorbeeld de organisaties van Berlijn, Cannes, Toronto en Venetië voor content. Maar ook festivals als Annecy (animatie), Sundance en Tribeca zegden hun medewerking toe.

Het aanbod zal dan ook breed zijn. We Are One zendt komedies, animatiefilms en muziekfilms uit, maar bijvoorbeeld ook documentaires. Naast films wordt er ook een podium gegeven aan presentaties. Het volledige programma wordt later bekend gemaakt.

(Door TIMOTHY VAN DAMME, Filmtotaal)