Tickets
Back to overview

Koen De Bouw engageert zich als master voor zowel de FFO Nights als de festivaleditie in 2022

Vorig jaar nog te gast voor de avant-première van Grenslanders en de slotfilm Bastaard, dit jaar dé gastheer van zowel de FFO Nights, als de festivaleditie in 2022. FFO kondigt met trots de Master van het festival aan: Koen De Bouw, die met het thema ‘age before beauty’ de nadruk zal leggen op sterke verhalen. Hij volgt leading lady Lynn Van Royen op, die de vorige editie cureerde.

KOEN DE BOUW KIEST VOOR THEMA ‘AGE BEFORE BEAUTY’

Deze zomer bracht Filmfestival Oostende met de expo ‘Het Wonder Is Geschied!’ een ode aan de voorbije 20 jaar nieuwe Vlaamse film. Een constante doorheen deze expo was de alomtegenwoordigheid van acteur Koen De Bouw. Hoe De Bouw gedurende zijn hele carrière gelaagdheid, nuance en integriteit naar elke rol brengt, is opmerkelijk en bewonderenswaardig. 

Peter Craeymeersch:

Net zoals de hospitalen de beste zorg blijven bieden aan alle patiënten, moet een filmfestival ook de essentiële en genuanceerde verhalen, die het nieuws soms niet halen, blijven brengen. De keuze voor een master die deze nuance en integriteit belichaamt, geeft ons een enorme boost om opnieuw een mooi programma klaar te stomen.

Als thema schuift De Bouw ‘Age Before Beauty’ naar voren, waarmee hij refereert naar het loslaten van vorm, tijd, gender, of ras, in het voordeel van de inhoud. Hij wil hulde brengen aan het verhaal en een ode aan de scenarioschrijvers/schrijfsters, de bron van creativiteit waaruit alles vertrekt. 

Koen De Bouw:

"Ook voor het festival zélf zal dit jaar dan misschien wel de vorm maar zeker niet de inhoud wijzigen: het brengen van sterke verhalen waarin we ons universeel verbonden weten en waaruit blijkt dat artiesten, scheppende en creatieve kunstenaars, hun medewerkers én publiek wel degelijk een essentiële bijdrage leveren aan de samenleving."

In zijn masterselectie koos hij voor films die hem persoonlijk raken en waarin de grenzen van vorm en inhoud zowel elegant als minder elegant worden opgezocht. In de selectie vind je o.a. Toni Erdmann (Maren Ade), Abel (Alex Van Warmerdam),  Capharnaüm (Nadine Labaki),  King Kong (John Guillermin) en Boyhood (Richard Linklater).