Tickets
Back to overview

Nominaties voor "Ce magnifique gâteau!"

"Ce magnifique gâteau!", de animatiefilm van Emma de Swaef en Marc James Roels die in première ging tijdens FFO18, is genomineerd voor de Annie Awards, in de categorie Beste Onafhankelijke Animatiefilm. Deze prestigieuze Amerikaanse prijzen zijn een vaste waarde in het zogenaamde Awards Season, dat eindigt met de uitreiking van de Oscars. De film is ook genomineerd voor de Europese tegenhangers van de Annies, de Emile Awards, die eind deze week in Rijsel worden bekendgemaakt.

De film is vanaf 19 december in enkele geselecteerde bioscoopzalen te zien.  

Ce magnifique gâteau ! is een historische animatiefilm die in vier hoofdstukken het verhaal vertelt van vijf personages in het koloniale Afrika aan het eind van de 19de eeuw: een rusteloze koning, een Pygmee in een luxehotel, een mislukte zakenman op expeditie, een verdwaalde drager en een jonge deserteur.

De film ging in mei in wereldpremière als onderdeel van de Quinzaine des Réalisateurs, een nevensectie van het Festival van Cannes.

Voor de opnames van hun nieuwe film brachten de Swaef en Roels liefst acht maanden door in de animatiestudio van Beast Animation. Voor de stemmencast deden ze onder andere beroep op Jan Decleir, Wim Willaert, Goua Grovogui, Gaston Motambe, Sébastien Dewaele en Angelo Tijssens. 

Tijdens FFO18 kon je niet enkel van de film genieten, maar ook van een prachtige tentoonstelling van de poppen en sets, met onder meer een miniatuur versie van de 'Wintertuin-serre' in Laken. De tentoonstelling vond plaats in de anders leegstaande ruimte van de 'Koninklijke Gaanderijen', die toepasselijk dateren uit de tijd van Leopold II.