Tickets
Back to overview

Platina voor Niet Schieten

‘Niet Schieten’ heeft de kaap van de 200.000 bezoekers gehaald, goed voor een Platina Filmprijs van Filmfestival Oostende.

De prijs werd overhandigd aan hoofdacteur Jan Decleir, die in de film op indrukwekkende wijze gestalte geeft aan de grootvader van David Van de Steen, overlever van de laatste aanslag op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985.

De Gouden, Platina en Diamanten Award voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door Filmfestival Oostende, met de steun van het VAF/Filmfonds.

Synopsis:

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen neergeschoten worden. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies, verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden…