Tickets
Back to overview

Podcast al meer dan 26.000 keer beluisterd - Expo telt bijna 10.000 bezoekers

De podcastreeks ‘Het wonder is geschied!' van Radio 1 en Filmfestival Oostende is al zo’n 26.000 keer gedownload. Bovendien staat de reeks op N°1 binnen de categorie Visual Arts van Apple Belgium. De gelijknamige tentoonstelling in Fort Napoleon, die van start ging op 11 juli, telt al bijna 10.000 bezoekers.

In de podcast 'Het wonder is geschied!' praat curator van de gelijknamige tentoonstelling, Ben Van Alboom, met de gangmakers van de aflopen twee decennia Vlaamse film. Aan het woord zijn Koen De Bouw, Geoffrey Enthoven, Louisiana Mees, An Rydant, Barbara Sarafian, Felix van Groeningen, Erik Van Looy, Adil El Arbi, Bilall Fallah, Fien Troch, Sahim Omar Kalifa, Frank van den Eeden, Patrice Toye, Jan Verheyen, Lukas Dhont, Matteo Simoni, Eva Cools, Gilles Coulier en Stijn Coninx.

Het aantal downloads is afgeleid uit de cijfers van de grootste podcastplatformen: Spotify, Apple Play en Google. De meest gedownloade aflevering gaat over één van de meest succesvolle Vlaamse film aller tijden: De Zaak Alzheimer. Je kan alle 11 aflevering gratis beluisteren via Radio 1 of via één van jouw favoriete podcastapps: SpotifyApple of Google. 

De expo brengt een eerbetoon aan de voorbije twintig jaar nieuwe Vlaamse film. Aan de hand van beeldmateriaal, kledij, artefacten, filmprijzen en zoveel meer krijg je een unieke blik op ons divers Vlaams filmlandschap. ​​​​​​De tentoonstelling in Fort Napoleon loopt nog tot 11 oktober. Alle details vind je hier