Back to overview

Q-hotspot: Grease

MOVIE NIGHTS

Niks heerlijker dan genieten van een goede film in openlucht bij zonsondergang. Elke dinsdagavond wordt de Q-Hotspot omgetoverd tot een grote openluchtcinema met 400 plaatsen. Dinsdag 14 juli spelen we Grease! 

Q-Music & Filmfestival Oostende zorgen voor de film, het gezellige decor en een fijn plekje om te zitten. Jij voorziet het gezelschap! 

WAT MOET JE DOEN?

Speel mee met de Q- wedstrijd én luister zeker elke maandag naar Marie (16u-18u), want ook zij geeft tickets weg! 

Ben je bij de gelukkigen die naar de Movie Night mag komen? Dan krijg je een mail met daarin jouw persoonlijke uitnodiging (voor jezelf en 3 vrienden). 

Meedingen naar een plaatsje kan via deze link.

OVER DE FILM

Geen musical zo memorabel of invloedrijk als ‘Grease’. Deze op een toneelstuk (uit 1972) van Jim Jacobs en Warren Casey gebaseerde film was in 1978 was de must see van het jaar.  De leden van de cast werden jaren 70 iconen. Voor ‘Grease’ was John Travolta al doorgebroken met ‘Saturday Night Fever’ (1977), maar ‘Grease’ zette hem definitief op de kaart. Olivia Newton-John maakte toentertijd haar Amerikaanse filmdebuut, daarvoor stond zij wereldwijd hoog in de pophitlijsten. De chemie tussen Newton-John en Travolta is fantastisch. Voor de verrassende verhaallijnen hoef je Grease uiteraard niet opnieuw te zien, maar de geweldige songs en de uitsraling van de film zorgen gegarandeerd voor een magische ervaring in het Maria Hendrikapark.