Tickets
Back to overview

'Red Sandra' van Jan Verheyen en Lien Willaert opent FFO in heel Vlaanderen

Red Sandra is de eerste artistieke samenwerking tussen het echtpaar Jan Verheyen & Lien Willaert. Het is een waargebeurd verhaal over de willekeur van het noodlot, over kwaliteit van leven, over politieke verantwoordelijkheden en over een ongelijke strijd. 

Centraal staat de familie Massart. William (Sven De Ridder) & Olga (Darya Gantura) krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (Rosalie Charles) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

Artistiek Directeur Peter Craeymeersch:

"We zijn verheugd Jan & Lien te mogen ontvangen in Oostende met deze krachtige en ontroerende film. ‘Red Sandra’ vertelt niet enkel een meeslepend verhaal van een familie in crisis, hij legt ook een actueel vraagstuk bloot over de verantwoordelijkheden van de farmaceutische industrie. Iets wat ons momenteel allemaal bezig houdt."

Verheyen & Willaert hielden nauw contact met de familie Massart voor ze beslisten hun verhaal te verfilmen:

"Het is een ‘groot’ verhaal dat heel veel mensen zal ontroeren, ook omdat het een relevant verhaal is dat de anekdotiek overstijgt en iets wil vertellen over de wereld waarin we leven, over persoonlijke morele dilemma’s, over ethische maatschappelijke vragen, over wie we zijn en hoe we willen zijn, als mensen."

HET OPENINGSEVENT VAN FILMFESTIVAL OOSTENDE IN HEEL VLAANDEREN

Zowel de film Red Sandra als de festiviteiten vanop de rode loper zullen niet alleen te volgen zijn in Kinepolis Oostende op 15 januari 2021, maar tevens via een livestream in verschillende bioscopen in Vlaanderen en Brussel, waaronder alle Kinepolis complexen. Op die manier willen Filmfestival Oostende en filmdistributeur KFD niet enkel de bioscoopsector een hart onder de riem steken, maar ook een oproep lanceren naar heel Vlaanderen om opnieuw de lokale cinema te bezoeken. 

Tickets voor het openingsevent kosten €9,5 en kan je hier kopen.