Tickets
Actua

“Er is veel geblèt op de set, voor én achter de camera”

Interview met regisseurskoppel Lien Willaert en Jan Verheyen
Actua

Vlaamse films op 74e filmfestival van Cannes

Actua

WeLoveCinema-campagne officieel uit de startblokken

Onder de noemer #WeLoveCinema gaat vandaag een campagne van start die Vlamingen en Brusselaars de komende weken opnieuw volop zin moet geven om films in de bioscoop te ontdekken én beleven. De actie van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) komt er op vraag en met de steun van de filmsector en is mogelijk gemaakt met middelen van het Relanceplan voor de Audiovisuele Sector van de Vlaamse regering.
Actua

Jan Verheyen en Lien Willaert starten met de opnames van Bittersweet Sixteen, naar het scenario van hun dochter

Jan Verheyen (58) en Lien Willaert (45) regisseren binnenkort opnieuw een film samen. Dit najaar staat hun regiedebuut als koppel, Red Sandra, nog gepland op de FFO Night op 23 oktober. De opnames van hun tweede film samen, Bittersweet Sixteen, gebaseerd op het scenario van hun dochter Anna, gaan de tweede week van juli van start. De film wordt al rond kerstmis in de zalen verwacht.
Actua

'De Patrick' regisseur Tim Mielants ontvangt steun voor verfilming 'WIL'

Regisseur Tim Mielants, de grote winnaar van de Ensors met De Patrick, en scenarist Carl Joos (De Zaak Alzheimer, The Broken Circle Breakdown) hebben 925.000 euro subsidies ontvangen van het Vlaams Audiovisueel Fonds voor de verfilming van 'WIL', Jeroen Olyslaegers’ gelijknamige roman.
Actua

Jan Verheyen werkt aan nieuwe film 'Happening', naar het gelijknamige boek van Johan Swinnen over de Innovation brand

De film 'Happening' van regisseur Jan Verheyen (Het Tweede Gelaat, Red Sandra, F.C. De Kampioenen) heeft een subsidie van 1 miljoen euro toegezegd gekregen van het Vlaams Audiovisueel Fonds om de brandramp van 1967 in het Innovation-warenhuis (Brussel) te verfilmen. Samen met het project “Wil” gebaseerd op de historische roman van Jeroen Olyslaeghers is het voor het eerst in meer dan 20 jaar dat een Vlaamse film zo’n bedrag wordt toegekend. 'Happening' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Johan Swinnen en vertelt de context en de aanloop naar één van de grootste brandrampen in België.
Actua

Het VAF blikt terug op een bewogen filmjaar (jaarverslag)

Met de publicatie van het jaarverslag van 2020 kijkt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) terug op een bewogen jaar. Na de start van de coronacrisis schakelde het VAF snel, met de lancering van maatregelen en initiatieven om de continuïteit in de sector te garanderen. De Vlaamse regering stelde 6,9 miljoen euro aan middelen uit het Vlaams Noodfonds Corona ter beschikking om ontstane financieringstekorten voor VAF-gesteunde producties en organisaties op te vangen. Ondertussen werd deze ondersteuning aangevuld met de lancering van een Garantiefonds en recent nog met een stevig Relanceplan.
Actua

Regisseur Chloé Zhao schrijft geschiedenis en Belgische Sound of Metal verzilvert twee Oscars

Nomadland is de grote winnaar van de Oscars met de prijs voor Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice (Frances McDormand). Zhao is de eerste vrouwelijke regisseur met Aziatische origine die een Oscar wint voor Beste Regie en de tweede vrouw ooit. De Belgisch-Amerikaanse productie Sound of Metal won Beste Geluid en Beste Montage.
Actua

Shelter maakt nieuwe fictiereeks Billie vs. Benjamin

Shelter, het productiehuis van Tim Van Aelst, bekend van onder andere Wat Als?, Safety First en Studio Tarara, is begonnen met de opnames voor de nieuwe fictiereeks Billie vs. Benjamin voor VTM.
Actua

Pink Screens festival online van start op Sooner

Op 8 april is de 19e editie van Pink Screens, het Brusselse Queer Film Festival, online van start gegaan op het Belgische streamingplatform Sooner.
Actua

Actrice Jessica Walter overleden op 80-jarige leeftijd

Actrice Jessica Walter, voornamelijk bekend van de serie Arrested Development, is overleden op 80-jarige leeftijd. Walter’s carrière strekte zich uit over zes decennia waarin ze verschillende awards kon opstrijken.
Actua

Franse filmmaker Betrand Tavernier overleden

De Franse cineast Bertrand Tavernier, onder meer bekend door zijn geprezen films Un dimanche à la campagne, Coup de torchon en La vie et rien d’autre, is overleden op 79-jarige leeftijd. Zijn nalatenschap bestaat uit meer dan dertig films in genres van historisch drama tot noir, komedie, science fiction en jazz.
Actua

Ella Leyers speelt hoofdrol in nieuwe Streamz-serie Storm Lara

Actua

Dorothée van den Berghe filmt roadmovie met Ruth Beeckmans

Actua

De Oscar nominaties zijn bekend!

Op maandag 15 maart zijn de Oscar nominaties bekendgemaakt via een livestream met actrice-producent Priyanka Chopra Jonas (The White Tiger) en zanger, songwriter en acteur Nick Jonas (Kingdom). The Academy zal dit jaar voor de Oscars voor 93ste keer uitreiken op 25 april 2021 in het Dolby Theatre (Hollywood).
Actua

Quo vadis, Aida? genomineerd voor twee BAFTA’s

Quo vadis, Aida?, de Bosnische speelfilm van Jasmila Žbanić is genomineerd voor twee BAFTA’s. De film is genomineerd voor zowel Beste Regisseur als voor Beste Niet-Engelstalige film. Tevens is ze ook de Bosnische inzending voor de Oscars en staat ze op de shortlist voor Beste Buitenlandse Film.