Streamz Original 'Moresnet' geselecteerd voor Film Festival Cologne

Vanaf 7 november exclusief te zien op Streamz

De eerste twee afleveringen gaan, na de internationale première in Cannes eerder dit jaar, nu ook hun Duitse première beleven op Film Festival Cologne (14 tot 24 oktober 2024). De reeks is geselecteerd voor de prestigieuze Top Ten TV sectie van het festival en maakt zo kans op The Hollywood Reporter Award. De showrunner van 'Moresnet' Jef Hoogmartens neemt ook deel aan de European Series Day tijdens het filmfestival. Daar worden de laatste trends en inzichten in de Europese markt besproken. De focus ligt op Duitse en Europese high-end series en op de creatieve talenten die de sector een merkbare en duurzame boost geven.

'Moresnet' werd geregisseerd door Frank Van Passel, geschreven door Jef Hoogmartens en​ gecreëerd door Jef HoogmartensFrank Van Passel en Jonas Van Geel in een productie Belgische Lompvis en Caviar in coproductie met het Duitse Flare Film en het Nederlandse Pupkin.

Naast de Vlaamse cast bestaande uit onder andere Boris Van Severen ('F*** You Very Very Much'), Joke Emmers ('Billie vs Benjamin'), Arend Pinoy (‘2DEZIT’) en Bram De Win ('Flikken’), zien we ook internationale topacteurs- en actrices verschijnen, waaronder Leonie Benesch (het Oscar-genomineerde ‘The Teachers' Lounge’), Jade Olieberg ('De Club'), Nicky De Jong,​ Pierre Bokma (‘De Joodse Raad’), Emma Nova ('Bonnie & Bonnie') en Brigitte Hobmeier (‘Souls’).

Na de dood van zijn vader keert Ben Schotz, een man getekend door zijn verleden, terug naar zijn geboortedorp Moresnet. Samen met zijn jeugdvrienden, waaronder de journaliste Zoë Kuypers, besluit hij om een tijdscapsule op te graven die ze 22 jaar eerder begroeven. In die kist vinden ze het dagboek van Ben's broer Daan. Op de laatste pagina van dat dagboek ontdekt Ben een namenlijst... met de sterfdata van zijn vrienden. Binnen de tien dagen zal ieder van hen komen te overlijden. Hoe kwam deze lijst in dit 22 jaar oude dagboek terecht? En waarom hún namen? 

De productie van de Streamz Original 'Moresnet' is in handen van Lompvis in een coproductie met Caviar, Flare Film en Pupkin en kwam tot stand met de steun van VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders, Caviar Film Financing & The Netherlands Film Production Incentive in het project. De internationale rechten zijn in handen van het Franse Newen Connect. De reeks werd ook al geselecteerd voor de Officiële Competitie van het internationaal seriesfestival Canneséries waar de eerste twee afleveringen in wereldpremière gingen. 'Moresnet' zal vanaf 7 november te zien zijn op Streamz.

Redactie
Streamz