Tickets
Back to overview
  • 100
  • Sven De Ridder
    Darya Gantura
    Rosalie Charles
  • Belgium
  • drama
  • Dutch
  • Dutch

In aanwezigheid van Sven De Ridder & Darya Gantura

William en Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (6) aan MLD lijdt, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

Deelnemende bioscopen:

Jan Verheyen regisseerde maar liefst 18 (!) langspeelfilms en ontwikkelde samen met Philippe De Schepper de internationaal succesrijke serie Vermist waarvan hij in de 7 seizoenen dat de reeks liep een heleboel afleveringen regisseerde en er ook een paar schreef. Zijn film Het Vonnis (2013) werd voor 3 Ensors genomineerd en won op het Chicago International Film Festival de Zilveren Hugo. Verheyen presenteerde ook voor radio en televisie, is nog steeds een veelgevraagd panellid en columnist en speelt op eenvoudig verzoek de immer welgezinde ‘ambassadeur van de Vlaamse film.

Lien Willaert is een auteur, presentatrice en regisseur bekend van de televisiereeksen Wittekerke (1993), David (2009) en De Rodenburgs (2009). Lien Willaert studeerde regie aan de filmschool KASK in Gent, waar ze zich al meteen liet opmerken met haar eindwerk Charlotje (1998). De kortfilm, met o.a. Gilda De Bal, Tuur De Weert, Veerle Dobbelaere en Lea Couzin, won verschillende prijzen, o.a. de CANVAS cultuurprijs en kende een voorspoedige festivalcarrière. In 2004 volgde een 2de kortfilm, De Ketchupsong, met Hilde Van Mieghem.

Sven De Ridder (William) heeft sinds zijn langspeelfilmdebuut in Erik Van Looy’s Ad Fundum in 1983 een onwaarschijnlijk palmares opgebouwd met rollen in o.a. de tv-series De ronde, Vermist, Met man en macht, Cordon, Nachtwacht, #LikeMe en Fair Trade en de films Bowling Balls, Frits & Franky en Torpedo. Met Jan Verheyen werkte hij meermaals samen, o.a. in Zot van A., Dossier K., Het vonnis, en het eerder vermelde Vermist – waarin hij als de pedofiel Dooms voor het eerst een tragische dramatische rol neerzette.

Darya Gantura (Olga) debuteerde in 2008 in Linkeroever van Pieter Van Hees, was te zien in gastrollen in diverse tv-series en had dragende rollen in o.a. Ella, Code 37, Zuidflank en Cordon. Ze is ook actief in het
theater, o.a. in de Brusselse KVS.

Voor de cruciale rol van Sandra werd na een maandenlange zoektocht Rosalie Charles geselecteerd. Ze was 7 op het moment van de opnames en maakt haar debuut in Red Sandra.

De belangrijke bijrol van de kritische oma van Sandra, de moeder van William, wordt gespeeld door Viviane De Muynck, die zonder overdrijving toch wel de grande dame van de Vlaamse cinema mag worden genoemd. In de rol van Fons herkent u Peter Gorissen, vorig jaar nog in grote doen in De twaalf, De bende van Jan De Lichte en De Patrick. Ook hij is een ‘Verheyen-veteraan’; hij was te zien in Dossier K. en had een gastrol in Vermist.

In de uitgebreide supporting cast zien we verder nog Charlotte Anne Bongaerts (Gent West), Dirk Tuypens, Ini Massez, Elke Van Mello (Niet schieten), Jan Hammenecker, Robbie Cleiren (Blackout, Undercover, Cordon, Marsman, Clan), en Aminata Demba. Omdat het verhaal zich ook deels afspeelt in Nederland, Denemarken, en Engeland zullen ook een aantal internationale acteurs hun opwachting maken w.o. Lara Hubinont (La trêve), Clément Manuel (Ennemi public, Le tueur du lac, falco), Charles Aitkin (Happy Death Day, Summertime, The girl on the train), Kaisa Hammarlund (The nest, Lewis, Holby City) en Christopher Dane (The bridge, Vikings, EastEnders).