Tickets
Back to overview
 • 104
 • Yahya Mahayni
  Dea Liane
  Koen De Bouw
  Monica Bellucci
  Wim Delvoye
 • Tunisia
  Belgium
 • drama
 • Arabic, English, Dutch, French
 • Dutch, French

In aanwezigheid van Kaouther Ben Hania, Yahya Mahayni en Koen De Bouw

Sam Ali, een jonge Syriër, is naar Libanon gevlucht om de burgeroorlog in zijn moederland te ontkomen. Om een Schengenvisum te kunnen bemachtigen en zo naar de liefde van zijn leven in Europa te kunnen reizen, sluit hij een akkoord met een controversiële hedendaagse kunstenaar, Jeffrey Godefroi. Hij laat zijn rug tatoeëren met de afbeelding van het visum en wordt zo een levend kunstwerk. Sam zal echter snel tot het besef komen dat hij meer dan alleen zijn huid heeft verkocht.

Wie hierbij meteen moet denken aan het levende kunstwerk Tim van Wim Delvoye, heeft het bij het rechte eind. Delvoye tatoeëerde de rug van Tim Steiner die vervolgens wereldwijd in kunstgalerijen werd tentoongesteld. Het werk van de Vlaamse kunstenaar was dan ook een inspiratiebron voor het script. Zelf verschijnt Delvoye ook in de film als verzekeringsagent. Nog meer Vlaams talent vult de cast met FFO Master en acteur Koen De Bouw, die in de rol kruipt van de Belgisch-Amerikaanse kunstenaar Godefroi. Yahya Mahayni kon voor zijn hoofdrol als Sam Ali de award voor Beste Acteur op het Filmfestival van Venetië opstrijken. Tevens werd de film ook genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse film.

Tickets voor de vertoning in Oostende zijn hier te koop.

Tickets voor de vertoning op andere locaties in Vlaanderen en Brussel zijn rechtstreeks te koop op hun website. 

Kinepolis Oostende, Brussel, Antwerpen, Gent, Studio Rubens (Zwijndrecht), Lumière (Antwerpen), Lumière (Brugge), Studio Geel, Cinema ZED (Leuven), ... (wordt aangevuld)