Tickets

Cinema Storck

The Ostend Film Festival is invested in arthouse cinema. We keep up to date with all new films and monitor the international film festivals closely. Since 2018, we try to bring the best films from around the globe to Ostend throughout the year. For us, this is a dream come true! We named this initiative Cinema Storck, as a tribute to renowned Ostend filmmaker Henri Storck.

Cinema Storck will take place from February to December in Kinepolis Ostend. The complete program can be found (only during this period) on www.cinemastorck.be and in our monthly program flyer. Tickets can be bought online or at the box office of Kinepolis Ostend! (Kinepolis cinema vouchers, movie card and family card are not valid for the program.)

Showings on Friday, Saturday, Sunday, Monday and Tuesday

Cinema Storck

Effacer L'historique

drama komedie

Benoît Delépine en Gustave Kervern leggen met de film Effacer l'historique op een komische manier de pijnpunten van onze internetobsessieve samenleving bloot. In een provinciale wijk in Noord-Frankrijk worstelen enkele buren met de gevolgen van de digitalisering. Marie (Blanche Gardin) wordt gechanteerd met een sekstape, Bertrands (Denis Podalydès) dochter wordt gecyberpest en Christine (Corinne Masiero) krijgt maar geen positieve reviews op haar UBER-account. De drie besluiten samen oorlog te voeren tegen de internetreuzen: een hopeloos verzet die ze vastberaden aangaan.

Effacer L'historique

2 Oct 17:30
4 Oct 19:30
14 Oct 17:15
16 Oct 17:15
Show all

The Personal History Of David Copperfield

drama komedie

Dit Brits-Amerikaans kostuumdrama onder regie van Armando Iannucci (The Death of Stalin) is gebaseerd op de wereldberoemde roman David Copperfield van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt kleurrijk het levensverhaal van David Copperfield (Dev Patel), die door het toedoen van zijn stiefvader een miserabel bestaan heeft. Na het overlijden van zijn moeder besluit hij het heft in eigen handen te nemen. Wat volgt is een aaneenschakeling van lachwekkende performances van de meest excentrieke figuren zoals Hugh Laurie (House M.D.) als fervente vliegerliefhebber Mr. Dick en Tilda Swinton (Susperia) als extravagante tante Betsy. 

The Personal History Of David Copperfield

5 Oct 19:45
7 Oct 17:15
11 Oct 17:00
19 Oct 19:30
Show all

Marianne & Leonard: Words of Love

biografie romantiek muziek documentaire

Marianne & Leonard: Words of Love wordt gezien als één van de meest romantische en tegelijk tragische films van de gerenommeerde documentairemaker Nick Broomfield. De documentaire start op het idyllische Griekse eiland Hydra waar Leonard Cohen, een - toen nog -onbekende fictieschrijver, en Marianne Ihlen, een alleenstaande moeder, deel uitmaken van een gemeenschap van kunstenaars, schrijvers en muzikanten die de vrije liefde vierden. Het resultaat is een uniek portret met nooit eerder vertoonde beelden van Cohen zijn carrière en de inspirerende rol die Marianne speelde als zijn muze. Broomfield zijn connectie met de Noorse Marianne, waarmee hij als twintiger kort een affaire had, maakt deze film extra persoonlijk. Zij leerde hem de muziek van Cohen kennen en inspireerde hem zijn eerste film te maken. 

Marianne & Leonard: Words of Love

2 Oct 19:45
11 Oct 19:30
21 Oct 19:45
26 Oct 17:15
Show all

Berlin Alexanderplatz

drama

Burhan Qurbani’s Berlin Alexanderplatz is een hedendaagse en gewaagde interpretatie van de gelijknamige roman van Alfred Döblin. Zijn drie uur durende film vertelt het verhaal van vluchteling Francis Biberkopf die de gevaarlijke oversteek maakt van Afrika naar Europa. Eens aangekomen in Berlijn, maakt hij zichzelf de belofte om zijn nieuw leven als ‘goed mens’ te beginnen. Zijn achtergrond als illegale vluchteling dwingt hem echter in nauwe situaties en daaropvolgende obstakels. Francis valt in handen van een psychopathische drugsdealer die hem ontplooit tot Franz, een gewetenloze crimineel. Zijn ooit onschuldige verlangen op een eerlijk leven, is opeens verder weg dan ooit. 

Berlin Alexanderplatz

3 Oct 16:30
6 Oct 19:30
9 Oct 19:15
28 Oct 19:00
Show all

Babyteeth

drama komedie

Milla Finlay is 16. En ernstig ziek. Wanneer ze de rebelse 23-jarige Moses ontmoet, ontstaat er meteen een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn geen fan, maar gooien al hun pedagogische opvattingen over boord om hun dochter gelukkig te zien met - waarschijnlijk - de enige liefde die ze ooit zal kennen. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde? 

Babyteeth

3 Oct 20:00
7 Oct 19:45
13 Oct 19:30
17 Oct 19:30
Show all

Lara

drama

Lara is een aangrijpend maar ook een genuanceerd verhaal over een veeleisende moeder. Op haar zestigste verjaardag krijgt ze niets te horen van haar zoon Viktor, die het huis - en zijn moeder - is ontvlucht. Diezelfde dag heeft Viktor een pianorecital met een eigen compositie. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt ze die uit aan oude kennissen. De dag draait uit op een samenkomst aan bijzondere ontmoetingen en verrassingen. De regisseur Jan Ole Gerster (Oh Boy) wordt gezien als een van Duitslands meest gewaardeerde jonge filmmakers. In zijn nieuwste film Lara worden de hoofdrollen verzorgd door Corinna Harfouch (Der Untergang, Perfume) en Tom Schilling (Werk ohne Autor). 

Lara

4 Oct 17:00
6 Oct 17:15
12 Oct 17:15
21 Oct 17:15
Show all

Cunningham

biografie muziek documentaire

De legendarische choreograaf Merce Cunningham (1919-2009) zette met zijn baanbrekende choreografieën een stempel op de hedendaagse generatie dansers. Met intense energie en nieuwsgierigheid onderzocht hij de grenzen van het menselijk lichaam met elementen uit klassieke en moderne dans. Ook wilde hij verschillende kunstvormen in een nieuwe context plaatsen, in nauwe samenwerking met figuren als componist John Cage en kunstenaars Robert Rauschenberg en Andy Warhol, die beide aan de wieg stonden van de Amerikaanse popart-beweging. Alla Kovgan probeert in zijn 3D-documentaire zijn dans verder te laten leven in de cinemazalen en gebruikt hiervoor een combinatie van monologen, heropvoeringen en archiefbeelden. Het resultaat is een totaalervaring dat alle zintuigen onderdompelt in de merkwaardige wereld van Cunningham. 

Cunningham

9 Oct 17:15
14 Oct 19:45
19 Oct 17:15
24 Oct 20:00
Show all

Hope

drama romantiek

Hope is een eerlijk en gevoelig drama van regisseur Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaring met een terminale kankerdiagnose. Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja (Andrea Bræin Hovig) terug naar huis voor de feestdagen. Vlak voor Kerst krijgt Anja te horen dat ze een ongeneeslijke hersentumor heeft. Haar – al uitdagende - relatie met haar partner Tomas (Stellan Skarsgård) wordt hevig op de proef gesteld.

Hope

18 Oct 19:00
20 Oct 17:15
24 Oct 17:15
27 Oct 17:15
Show all

Corpus Christi

drama

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt van een carrière als priester. Maar met zijn strafblad maakt hij geen kans. De samenleving heeft hem, als jonge crimineel, sowieso al gediskwalificeerd.

Wanneer hij tijdens een werkuitstap per abuis wordt aanzien als de nieuwe lokale priester grijpt hij zijn kans. Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder wordend, besluit deze kersverse, ‘onorthodoxe’ priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met eigen demonen en vreest hij dat zijn gewelddadige verleden hem alsnog zal inhalen.

Corpus Christi

10 Oct 19:30
13 Oct 17:15
17 Oct 17:00
20 Oct 20:00
Show all

Kom hier dat ik u kus

drama

In aanwezigheid van Tom Vermeir

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

Kom hier dat ik u kus

27 Oct 20:00
Show all

Undine

drama romantiek

Undine werkt in Berlijn als historica en gids gespecialiseerd in stadsontwikkeling. Onder de oppervlakte van haar moderne stadsleven gaat de oude mythe schuil van de mysterieuze gelijknamige waternimf, die haar geliefde moet vermoorden nadat ze door hem verlaten wordt. Wanneer Undine door haar vriend Johannes gedumpt wordt, denkt ze dan ook dat ze geen keuze heeft – totdat ze Christoph ontmoet, en halsoverkop voor hem valt. Er gaat een nieuwe wereld van onschuldige liefde, nieuwsgierigheid en vertrouwen voor haar open. Maar Christoph begint te beseffen dat Undine ergens van wegloopt. Wil ze hem niet kwijtraken, dan zal ze gedwongen worden om haar vloek te confronteren. 

Undine

28 Oct 17:00
1 Nov 17:00
3 Nov 19:30
Show all

ADN

drama familie geschiedenis

Het is zomer in Parijs en de stad is verlaten. Neige (Maïwenn) bezoekt Emir, haar Algerijnse grootvader, in het rusthuis. Hij heeft haar niet alleen opgevoed maar ook beschermd tegen haar moeilijke thuissituatie. Wanneer Emir sterft, escaleren de spanningen binnen de familie en belandt Neige in een identiteitscrisis.

 

ADN

30 Oct 19:30
2 Nov 20:00
Show all

Été 85

2 Nov 17:15
4 Nov 20:00
Show all

Touching Infinity

documentaire

Rebecca, Fernand en Delphine weten dat hun einde nabij is. Regisseur Griet Teck volgt hen in de laatste weken van hun leven. Rebecca leeft al vijf jaar met kanker. Haar man Bart en hun drie jonge dochters Helena, Elodie en Feline gaan hier elk op hun eigen manier mee om. Nu het einde dichterbij komt, groeit Rebecca’s verlangen om bewust afscheid te nemen. Dat gebeurt op een zeer open, liefdevolle en serene manier. Het afscheid onthult de essentie van het leven. Fernand en Emma zijn een oud en kinderloos stel. Ze waren en zijn nog steeds elkaars grote liefde. Al mijmerend kijken ze terug op een mooie tijd samen. Voor Emma is een leven zonder Fernand, met wie ze 62 jaar samen was, bijna ondenkbaar. De hoogbejaarde Delphine woont in bij haar dochter Myriam. Haar nieren gaan snel achteruit en een onverwerkt verdriet valt haar zwaar. Gelukkig staat Myriam aan haar zijde om met liefde en de nodige humor voor haar te zorgen.

Voorbij de angst en het verdriet, nemen zij ons mee op een tocht, gedragen door liefde, dankbaarheid en diepe verbondenheid. Zonder voorbij te gaan aan de ernst, is Touching Infinity een film van hoop en lichtheid tijdens deze laatste fase van het leven. Van de maakster van Feel My Love komt deze uitzonderlijke, warme film over de troostende schoonheid en kracht van afscheid nemen.

Touching Infinity

18 Oct 17:00
25 Oct 19:30
2 Nov 17:15
3 Nov 17:15
Show all