Tickets

Cinema Storck

Door het verdwijnen van de stadsbioscopen was het aanbod auteurscinema in Oostende tot nu toe zeer beperkt. Met Cinema Storck - genoemd naar Oostendenaar Henri Storck, als eerbetoon aan de gerenommeerde Oostendse filmmaker - brengt Filmfestival Oostende nu de beste auteurscinema op datum van release, om in te spelen op de vraag van de cinefiele Oostendenaar, die een bredere blik op de (film)wereld wil werpen.

Cinema Storck loopt het hele jaar door in Kinepolis Oostende, met uitzondering januari (festivalperiode). Het volledige programma is te vinden op www.cinemastorck.be en in onze  programmabrochure. De ticketverkoop via Kinepolis Oostende. 

Prijs van het ticket: €8,00 (Kinepolis-bioscoopvouchers, filmkaart en gezinskaart zijn niet geldig voor het programma).

Voorstellingen op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag in Kinepolis Oostende (zaal 4)

Programma van Cinema Storck

Zappa

biografie documentaire

Frank Zappa (1940-1993) was een muzikaal vernieuwer met een maatschappijkritische en scherp analytische kijk op de wereld, een enigmatisch rockster en een van de belangrijkste componisten van de 2e helft van de 20ste eeuw. Tijdens zijn leven bracht hij meer dan zestig albums uit en na zijn dood liet hij naast vier kinderen en een echtgenote, een indrukwekkend archief na onder de noemer The Vault. Regisseur Alex Winter kreeg voor deze langverwachte documentaire onbeperkt toegang tot de optredens, interviews, familietaferelen en animatiefilmpjes en verkent het privéleven achter de gigantische muzikale carrière.

Zappa

18 jun. 20:00
23 jun. 17:00
5 jul. 17:00
26 jul. 17:00
Bekijk all

Titane

thriller drama

In de luchthaven wordt een gehavende jongeman opgepakt. Hij beweert dat hij Adrien Legrand heet, een kind dat tien jaar eerder onder vreemde omstandigheden verdween. Voor zijn vader Vincent is dit het einde van een lange nachtmerrie. Hij brengt Adrien naar huis. Tegelijkertijd gebeuren een reeks huiveringwekkende moorden in de regio. Alexia, een meisje die bij de lokale autodealer werkt, heeft alle eigenschappen om het volgende slachtoffer te worden.

Vijf jaar na de arthouse horrorfilm Grave is Julia Ducournau terug met de thriller Titane. Ze mag met deze mysterieuze film, met Agathe Rousselle en Vincent Lindon in de hoofdrollen, meteen meedingen naar de Palme D’Or tijdens het filmfestival van Cannes 2021.

Titane

30 jul. 20:00
3 aug. 20:00
8 aug. 20:00
6 sep. 20:00
Bekijk all

Une vie démente (Cinema Storck)

drama komedie

Wat doe je wanneer je op jonge leeftijd te maken krijgt met een dementerende ouder? In de eerste langspeelfilm van regisseursduo Sirot-Balboni wordt een complex en beladen thema op verrassend lichtvoetige wijze behandeld. 

Jean Le Peltier en Lucie Debay (The Barefoot Emperor, King Of The Belgians, Melody) kruipen in de rol van Alex en Noémi, twee dertigers die een kind willen. Hun plan wordt echter overhoop gehaald wanneer Alex’ moeder Suzanne, een elegante zestiger en directeur van een kunstgalerij, alsmaar meer stommiteiten begaat. Ze blijkt een onomkeerbare neurodegeneratieve ziekte, semantische dementie, te hebben waardoor haar gedrag verandert. De moeder is een onhandelbaar kind geworden. Alex en Noémie lijken sneller dan verwacht in de ouderrol te moeten kruipen.

Une vie démente (Cinema Storck)

8 sep. 17:00
11 sep. 20:00
17 sep. 17:00
18 sep. 20:00
Bekijk all

Quo vadis, Aida? (Cinema Storck)

drama

Quo vadis, Aida? toont een fictionele reconstructie van de genocide in Srebrenica (1995) en vertelt het verhaal van Aida (gespeeld door Jasna Đuričić), een tolk die er op de Nederlandse VN-basis werkt. Wanneer het Bosnisch-Servische leger de stad binnendringt, moet ze, samen met haar gezin en zo’n 20.000 andere Bosnische moslims, een veilig onderkomen zien te vinden. In de uren voorafgaand de evacuatie blijft Aida vertrouwen op VN-bescherming. Wanneer deze echter uitblijft, tracht ze zelf haar man en zonen te redden. Meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen komen om het leven.

In dit aangrijpende drama kruipen Johan Heldenbergh en Raymond Thiry in de rol van Nederlandse blauwhelmen. Een aantal van de extra's die werden ingezet in de film waren zelf ook reële slachtoffers van de feiten 25 jaar geleden. Quo vadis, Aida? werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse film

Quo vadis, Aida? (Cinema Storck)

10 sep. 17:00
14 sep. 20:00
21 sep. 17:00
9 okt. 20:00
Bekijk all

Benedetta

drama biografie geschiedenis

De jonge Benedetta leidt een godvruchtig leven in het klooster van Pescia. Wanneer ze beweert dat ze Jezus kan zien en zich bovendien laat verleiden door een novice, staat de kloostergemeenschap in rep en roer. Zijn haar visioenen echt of houdt Benedetta iedereen voor de gek? Terwijl buiten de kloostermuren de pest genadeloos toeslaat, bereikt het machtsspel tussen haar voor – en tegenstanders ongekende hoogtes….

“Met Benedetta slaat Paul Verhoeven weer toe in gekende stijl: ­provocerend, dubbelzinnig en bezeten van een geilige geest.” - De Standaard

Benedetta

8 sep. 20:00
12 sep. 17:00
17 sep. 20:00
21 sep. 20:00
Bekijk all

Worth (Cinema Storck)

drama biografie geschiedenis

Enkele dagen na 9/11 wordt advocaat Kenneth Feinberg aangesteld om het Victim Compensation Fund in goede banen te leiden. Feinberg staat voor de onmogelijke opdracht om de waarde te berekenen van de levens van de ruim vijfduizend slachtoffers. Gedurende drie jaar treedt hij op als bemiddelaar voor de nabestaanden, maar wordt hij ook het doelwit van hun leed en frustraties, want geen enkele cheque kan de pijn van hun verlies verzachten.

Worth, met Michael Keaton en Amy Ryan is geregisseerd door Sara Colangelo. De film is in wereldpremière gegaan op het Sundance Film Festival in januari 2020. Worth is gebaseerd op het boek What Is Life Worth van Kenneth R. Feinberg.

Worth (Cinema Storck)

3 sep. 16:30
20 sep. 17:00
1 okt. 17:00
25 okt. 17:00
Bekijk all

Un triomphe

komedie

Om de eindjes aan elkaar te knopen zet de werkloze acteur Étienne een theaterworkshop op in de gevangenis. Verrast door het daar aanwezige talent besluit hij met hen Samuel Becketts beroemde toneelstuk Wachten op Godot op te voeren. De mannen slagen erin zich het stuk al snel eigen te maken en tussen hen en Étienne groeit een unieke relatie. Zo begint een triomfantelijke tournee buiten de gevangenis, die elke terugkeer achter de tralies pijnlijker maakt dan de vorige. Étienne, die eindelijk de kans heeft gekregen zijn talenten te laten zien, is zich ervan bewust dat er elk moment een einde aan het succes kan komen...

Un triomphe

15 sep. 17:00
19 sep. 20:00
24 sep. 20:00
5 okt. 17:00
Bekijk all

Onoda

drama avontuur geschiedenis

Eind 1944. Japan is de oorlog aan het verliezen. Op bevel van de mysterieuze majoor Taniguchi wordt de jonge Hiroo Onoda naar een eiland in de Filipijnen gestuurd, vlak voor de Amerikaanse landing. Het handjevol soldaten waarmee hij de jungle intrekt, ontdekt al snel de onbekende doctrine die hen aan deze man zal binden: de Geheime Oorlog. Voor het Keizerrijk is de oorlog bijna ten einde. Voor Onoda zal die 10.000 nachten later eindigen.

Onoda

19 sep. 16:30
22 sep. 20:00
4 okt. 16:30
20 okt. 16:30
Bekijk all

Rifkin's Festival

drama komedie

Wanneer een echtpaar het Filmfestival van San Sebastian bezoekt, laat het stel zich meevoeren door de magie van het evenement, de charme van Spanje en de fantasie van de films. Terwijl de echtgenote een affaire heeft met een succesvolle Franse regisseur, wordt de man verliefd op een prachtige Spaanse vrouw uit de streek. Een romantische komedie die met humor de liefde viert.

Rifkin's Festival

15 sep. 20:00
18 sep. 17:00
26 sep. 20:00
4 okt. 16:30
Bekijk all

Herself (Cinema Storck)

drama

Jonge moeder Sandra  ontsnapt met haar twee dochters uit een gewelddadige relatie en tracht een nieuw bestaan op te bouwen. Ze komt in het sociale huur-traject terecht, maar door de schaarste op de huizenmarkt is ze voorlopig dakloos en genoodzaakt om op een hotelkamer te kamperen. Vastbesloten om haar jonge dochters een fijne thuis en een beter bestaan te bieden, zet Sandra haar zinnen op het bouwen van een eigen huis. 

Phyllida Lloyd, die in het verleden al de internationale hit Mamma Mia! tackelde schuwt de hevige emoties niet. De inspirerende muziek- en beeldcompilaties in de film tonen meer dan een (t)huis in wording. Het onderliggende verhaal is één van de controle herwinnen, iets opbouwen met bloed, zweet en tranen en de beloning die daaraan gekoppeld is. Iedereen kan zijn/haar/hun problemen overwinnen met de hulp van de juiste mensen. 

Herself (Cinema Storck)

24 sep. 17:00
27 sep. 20:00
2 okt. 17:00
6 okt. 17:00
Bekijk all

Tout s'est bien passé (Cinema Storck)

drama

Wanneer de tachtiger André een beroerte krijgt, belandt hij half verlamd in het ziekenhuis. Zijn dochter Emmanuelle haast zich naar het bed van haar vader. Wanneer zij hem er ziek en half verlamd aantreft, vraagt André om hem te helpen een einde aan zijn leven te maken. Hij wil op deze manier niet verder gaan met zijn leven. Maar hoe kun je zo'n laatste wens honoreren als het je eigen vader is? 

De nieuwste film van François Ozon was geselecteerd voor de Competitie van Cannes 2021. De film probeert de taboe rond euthanasie in Frankrijk aan te kaarten, aangezien het opzettelijk beëindigen van een leven daar tot op vandaag strafbaar is. De hoofdrollen worden vertolkt door Sophie Marceau, Charlotte Rampling en André Dussollier.

Ozon adapteerde de autobiografische roman van Emmanuèle Bernheim, een auteur die vaak met hem samenwerkte. Ze schreven samen de scenario’s van Sous Le Sable, Swimming Pool, 5x2 en Ricky.

Tout s'est bien passé (Cinema Storck)

3 sep. 16:45
4 sep. 22:45
22 sep. 17:00
26 sep. 17:00
Bekijk all

Drunk

drama

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven.  

Winnaar van de Oscar Beste Buitenlandse Film

Drunk

1 okt. 20:00
3 okt. 17:00
12 okt. 20:00
17 okt. 20:00
Bekijk all

Dear comrades

drama

Lyuda is een lokale partijbestuurder in Novotsjerkassk, een stad in het zuiden van de Sovjet-Unie. Ze is een trouw communist die tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht voor de ideologie van Stalin. Wanneer een arbeidersstaking in de plaatselijke fabriek dreigt, pleit Lyuda voor een hard optreden om het verzet de kop in te drukken. Maar de demonstratie is onvermijdelijk en ook haar opstandige dochter kiest de kant van de arbeiders. De bijeenkomst wordt door de autoriteiten hard neergeslagen. Lyuda is getuige van het bloedbad en de paniek en komt tot het gruwelijke besef dat haar dochter mogelijk is omgekomen. Haar wereldbeeld kantelt. Ondanks de blokkade van de stad, de massale arrestaties en de pogingen van de autoriteiten om het bloedbad te verdoezelen, gaat ze wanhopig op zoek naar haar dochter. 

Dear comrades

25 sep. 20:00
28 sep. 17:00
3 okt. 20:00
11 okt. 20:00
Bekijk all

Silence of the Tides

documentaire

Silence of the Tides is een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat.

Een film die in- en uitademt met de getijden van het internationale werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu.

Silence of the Tides

25 sep. 17:00
5 okt. 20:00
9 okt. 17:00
Bekijk all