Tickets

Cinema Storck

Door het verdwijnen van de stadsbioscopen was het aanbod auteurscinema in Oostende tot nu toe zeer beperkt. Met Cinema Storck - genoemd naar Oostendenaar Henri Storck, als eerbetoon aan de gerenommeerde Oostendse filmmaker - brengt Filmfestival Oostende nu de beste auteurscinema op datum van release, om in te spelen op de vraag van de cinefiele Oostendenaar, die een bredere blik op de (film)wereld wil werpen.

Cinema Storck loopt het hele jaar door in Kinepolis Oostende, met uitzondering januari (festivalperiode). Het volledige programma is te vinden op www.cinemastorck.be en in onze  programmabrochure. De ticketverkoop via Kinepolis Oostende. 

Prijs van het ticket: €8,00 (Kinepolis-bioscoopvouchers, filmkaart en gezinskaart zijn niet geldig voor het programma).

Voorstellingen op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag in Kinepolis Oostende (zaal 4)

Programma van Cinema Storck

ADN

drama familie geschiedenis

Het is zomer in Parijs en de stad is verlaten. Neige (Maïwenn) bezoekt Emir, haar Algerijnse grootvader, in het rusthuis. Hij heeft haar niet alleen opgevoed maar ook beschermd tegen haar moeilijke thuissituatie. Wanneer Emir sterft, escaleren de spanningen binnen de familie en belandt Neige in een identiteitscrisis.

 

ADN

11 jun. 20:00
14 jun. 17:00
Bekijk all

Falling

drama

John woont samen met zijn partner Eric en hun dochter Mónica in Californië, ver verwijderd van het traditionele plattelandsleven dat hij jaren geleden ontvluchtte. John's eigenwijze vader Willis woont alleen op de afgelegen boerderij waar John opgroeide, maar kan deze nog moeilijk alleen runnen door zijn beginnende dementie.  

Als John hem naar Californië brengt om een huis in de buurt voor hem te zoeken, blijkt Willis onvermurwbaar en wil hij zijn leven op geen enkele manier veranderen. De spanning tussen vader en zoon loopt op als ze geconfronteerd worden met hun verleden en jaren van wederzijds wantrouwen naar de oppervlakte komt. Beiden staan ze voor de uitdaging een manier te vinden om elkaar te accepteren en te vergeven. 

Falling is het persoonlijke en intense regiedebuut van Viggo Mortensen over herinneringen, vergeving en familie.

Falling

9 jun. 17:00
13 jun. 20:00
15 jun. 20:00
21 jun. 17:00
Bekijk all

De Oost

drama avontuur geschiedenis oorlog

Indonesië, 1946. Johan is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk. Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Jim Taihuttu richt zich met ‘De Oost’ op een onderbelicht deel van de Nederlandse geschiedenis: de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. Met in de hoofdrollen Martijn Lakemeier (Oorlogswinter,) en Marwan Kenzari (Aladdin).
 

De Oost

9 jun. 20:00
12 jun. 20:00
18 jun. 17:00
22 jun. 17:00
Bekijk all

Sons Of Philadelphia

Philadelphia. Dertig jaar geleden ving Michaels familie Peter op, nadat diens vader in onduidelijke omstandigheden stierf. Nu zijn ze beiden kleine criminelen met tegengestelde temperamenten: zo gewelddadig en uitgelaten als de ene is, is de andere ingetogen en kalm. Wanneer Michael door de Italiaanse maffia als 'problematisch' bestempeld wordt, komt de troebele familiegeschiedenis terug bovendrijven.

Matthias Schoenaerts en Joel Kinnaman brengen deze ingetogen en karakter gedreven gangsterprent echt tot leven. Loyalty has a price, en dat zal u geweten hebben.

Sons Of Philadelphia

12 jun. 17:00
14 jun. 20:00
16 jun. 20:00
22 jun. 20:00
Bekijk all

Mandibules

komedie

Tien jaar na de première van ‘Rubber’ (2010), de film die regisseur Quentin Dupieux internationaal bekend maakte, is de Fransman terug met het surrealistische ‘Mandibules’. Zijn negende speelfilm  is een hoogst eigenzinnige buddy-komedie:  Jean-Gab en Manu zijn twee vrienden die niet bijster slim zijn. Als ze vervolgens een hele grote vlieg in een kofferbak van een gestolen auto vinden, willen ze het insect gaan trainen. Want ja, zo een grote vlieg, daar moet toch geld mee te verdienen zijn. Ondertussen moeten ze ook een op het oog duistere klus klaren, waarvoor ze een deadline hebben. 

Quentin Dupieux is de soort filmmaker die het niet kan schelen wat het publiek van zijn werk denkt. Sterker nog; hij lijkt erop uit te zijn door met ze te sollen. Vreemd genoeg is het verfrissend om zo bespeeld te worden. 

“Het is moeilijk om niet te gniffelen om de complete absurditeit die hij hier uitdraagt.” – Cinemagazine

Mandibules

11 jun. 17:00
13 jun. 17:00
15 jun. 17:00
21 jun. 20:00
Bekijk all

Promising Young Woman (Cinema Storck)

drama

Cassie was ooit een beloftevolle student geneeskunde tot een mysterieus incident haar leven op z'n kop zette. Sindsdien lijkt ze een dubbelleven te leiden: overdag werkt ze in een koffiebar en woont ze bij haar ouders, 's avonds struint ze nachtclubs af en laat ze zich in ogenschijnlijk dronken toestand door mannen meenemen naar huis. Op een dag geeft een onverwachte ontmoeting haar de kans om het verleden recht te zetten.

Promising Young Woman is het regiedebuut van Emerald Fennell, onder meer bekend actrice en als producent en schrijfster van de serie Killing Eve. De film verzilverde de Oscar voor Beste Scenario en  twee BAFTA’s waaronder Beste Origineel Scenario en Beste Britse Film.

“Carey Mulligan is at her ice-cold best as a scheming sociopath in this fearless unpicking of entitlement and victimhood” – The Guardian

Promising Young Woman (Cinema Storck)

25 jun. 20:00
29 jun. 20:00
30 jun. 20:00
11 jul. 20:00
Bekijk all

The Human Voice + Winnaar Kortfilmcompetitie FFO21

drama

Een vrouw  komt thuis en wacht op de man die haar verlaten heeft. Zijn koffers staan klaar, maar hij komt niet. Ook de hond is rusteloos zonder zijn baasje. Tijdens een telefoongesprek tussen de vrouw en haar ex-geliefde worden we deelgenoot van haar wanhoop, rusteloosheid en sarcasme. Haar wereld stort ineen. Eerst figuurlijk, daarna letterlijk. ‘The Human Voice’ is een korte film van Pedro Almodóvar, tevens zijn eerste Engelstalige worp, en is gebaseerd op het beroemde toneelstuk ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau. In Tilda Swinton vond Almodóvar de ideale vertolker van het personage dat hem al decennia inspireert: een verlaten en ontredderde vrouw. Zoals altijd heeft Almodóvar  aandacht voor detail, schitterend design en felle kleuren. Tilda Swinton is adembenemend in een decor dat laat zien hoe dicht het leven bij het theater staat. Zo kennen we onze Pedro. 

“Almodovar, Cocteau en Swinton: dat kan nooit rommel, of zelfs middelmaat opleveren.” – Gazet van Antwerpen

 

Als voorsmaakje schotelen we u bij deze vertoning tevens de winnaar van onze Kortfilmcompetitie 2021 voor. (Op dit moment is de winnaar nog niet gekend)

The Human Voice + Winnaar Kortfilmcompetitie FFO21

20 jun. 20:00
28 jun. 20:00
16 jul. 17:00
Bekijk all

Zappa

biografie documentaire

Frank Zappa (1940-1993) was een muzikaal vernieuwer met een maatschappijkritische en scherp analytische kijk op de wereld, een enigmatisch rockster en een van de belangrijkste componisten van de 2e helft van de 20ste eeuw. Tijdens zijn leven bracht hij meer dan zestig albums uit en na zijn dood liet hij naast vier kinderen en een echtgenote, een indrukwekkend archief na onder de noemer The Vault. Regisseur Alex Winter kreeg voor deze langverwachte documentaire onbeperkt toegang tot de optredens, interviews, familietaferelen en animatiefilmpjes en verkent het privéleven achter de gigantische muzikale carrière.

Zappa

18 jun. 20:00
23 jun. 17:00
5 jul. 17:00
26 jul. 17:00
Bekijk all

Petite fille

biografie documentaire

De zevenjarige Sasha is geboren in een jongenslichaam, maar voelt zich een meisje. Toen ze op driejarige leeftijd voor het eerst het verlangen uitte om “later als ik groot ben” een meisje te zijn, begon het gezin van Sasha aan een reis vol uitdagingen. Lifshitz schetst een ontroerend en warm portret van een gezin dat strijdt voor het geluk van hun kind, ondanks de weerstand die ze ondervinden. Hij weerhoudt zich ervan te oordelen of zelf met antwoorden aan te draven voor de complexe materie en stelt de beleving van Sasha centraal. Petite Fille kon dan ook de Grand Prix tijdens Film Fest Gent opstrijken, een prijs die sinds 1985 niet meer was uitgereikt aan een documentaire. 

Petite fille

16 jun. 17:00
20 jun. 17:00
26 jun. 20:00
28 jun. 17:00
Bekijk all

Dark Rider (Cinema Storck)

biografie documentaire

Dark Rider vertelt het verhaal van de Australiër Ben Felten (51), die als tiener werd gediagnosticeerd met een degeneratieve oogziekte, waardoor hij halverwege zijn dertigste volledig blind werd. Ondanks zijn visuele beperking wil hij zijn jeugddroom waarmaken: motorracen op topniveau. Samen met zijn vriend én voormalig Grand Prix-kampioen Kevin Magee (56) probeert hij een wereldrecord te verbreken en zo de snelste blinde motorrijder ter wereld te worden. Deze documentaire van de Belgische Eva Küpper toont een prachtig portret over het najagen van dromen, obstakels overwinnen en niet van het rechte pad afwijken, letterlijk en figuurlijk.

Dark Rider (Cinema Storck)

25 jun. 17:00
26 jun. 17:00
6 jul. 20:00
Bekijk all