Tickets
Terug naar overzicht
 • 126
 • Göran Björkdahl, Mads Brügger
 • Denemarken
  Noorwegen
  Zweden
  België
 • documentaire
 • Engels, Frans, Zweeds, Deens
 • Nederlands, Frans

In de nacht van 17 september 1961 stort het vliegtuig van VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld onder verdachte omstandigheden neer in de Congolese provincie Katanga. Hammarskjöld was een voorvechter geweest van de onafhankelijkheid van Congo en had zich daardoor weinig populair gemaakt bij de Westerse grootmachten op het Afrikaanse continent. De mysterieuze crash werd nooit helemaal uitgeklaard.

Filmfestival Oostende

Deze films zullen u ook interesseren

The Biggest Little Farm

documentaire

Avant-première op 11 juni om 20u in samenwerking met de Biopluktuin.

Cameraman John Chester en zijn vrouw Molly dromen er al jaren van om een duurzame boerderij te beginnen waar ze hun eigen producten kunnen verbouwen. Met de hulp van investeerders schaffen ze een stuk grond aan buiten de stad. Het dorre land wordt volgens een ingenieus systeem bebouwd en met de komst van varkens, eenden en kippen wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Al loopt dit niet allemaal van een leien dakje. Een hoopvol verhaal over mens en natuur.

The Biggest Little Farm

18 jun. 17:45
Bekijk all

Minding The Gap

documentaire

Bing, Zack en Keire groeien op in het hart van de Amerikaanse Rust Belt. Wie hier opgroeit, kijkt meestal uit op een toekomst van werkloosheid, armoede, verslaving en geweld. De vrienden vinden een uitlaatklep in skateboarden. Eén van hen, Liu Bing, filmt al hun avonturen en registreert hoe ze onverbiddelijk tot volwassenheid worden veroordeeld: werk zoeken, een vaste relatie, kinderen krijgen … Jaren later keert hij terug naar zijn geboorteplaats om te zien wat er van zijn vrienden is geworden.

Minding The Gap

22 jun. 17:30
Bekijk all