Terug naar overzicht
  • 108
  • Eva Melander, Eero Milon
  • Zweden
    Denemarken
  • drama, fantasie
  • Zweeds
  • Nederlands

Tina is een waardevolle kracht bij de grenswacht. Ze is in staat gevoelens als schuld, schaamte en angst te ruiken, en zo pikt ze moeiteloos smokkelaars uit de menigte. Op een dag stapt er een verdacht uitziende man van de veerboot. Niet in staat te ontdekken wat hij verbergt, raakt Tina gebiologeerd door deze Vore en zijn mysterieuze aura.

Gräns werd bekroond met de Prix Certain Regard op het filmfestival van Cannes en is de Zweedse inzending voor de Oscars.

Filmfestival Oostende
15 feb. 17:45 Tickets

Deze films zullen u ook interesseren

Las Herederas

drama

Asunción, Paraguay. Chela en Chiquita, beiden afkomstig uit welgestelde families, zijn al meer dan 30 jaar een stel. Hun financiële situatie dwingt hen sommige van hun geërfde, geliefde meubelen te verkopen. Wanneer Chiquita vanwege fraude naar de gevangenis gestuurd wordt, blijft Chela plotseling alleen achter en moet ze uit haar veilige cocon breken. De film won de Fipresci Prijs in Berlijn waar Ana Brun een Zilveren Beer won voor haar vertolking.

Las Herederas

11 jan. 20:00 Tickets
13 jan. 17:00 Tickets
18 jan. 17:45 Tickets
29 jan. 20:00 Tickets
Bekijk all

Mary Shelley

drama biografie

1814. Mary Wollstonecraft Godwin begint een passionele, schandelijke relatie met de poëet Percy Shelley en slaat samen met hem op de vlucht. Ze is 16. Het veroordelende, weldenkende volk zorgt ervoor dat hun tumultueuze liefde alleen maar kracht bijgezet wordt met progressieve ideeën. In een maatschappij die vrouwelijke schrijvers geen schijn van kans geeft, zal Mary Shelley, dan bijna 18, de literatuur radicaal veranderen en voor altijd een stempel drukken op de populaire cultuur met haar FRANKENSTEIN - The Modern Prometheus.

Mary Shelley

12 jan. 17:30 Tickets
19 jan. 17:30 Tickets
Bekijk all

Shoplifters

drama

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

De film won de Gouden Palm op het festival van Cannes.

Shoplifters

7 jan. 20:00 Tickets
12 jan. 20:00 Tickets
14 jan. 17:45 Tickets
19 jan. 20:00 Tickets
Bekijk all

Wildlife

drama

Jeanette en Jerry zijn een mooi en schijnbaar gelukkig getrouwd koppel in het Amerika van de sixties. Samen met hun 14-jarige enige zoon Joe zijn ze pas verhuisd naar een keurig stadje in het mooie Montana. Maar dan raakt Jerry zijn job kwijt. In een poging om zijn leven opnieuw richting te geven, laat hij vrouw en kind achter om te gaan helpen bij het bestrijden van een bosbrand in de buurt. Intussen worstelt ook Jeanette met haar rol in het gezin, en zal zij gaandeweg de traditionele waarden en rollenpatronen van haar omgeving uitdagen, op zoek naar onafhankelijkheid en zelfontplooiing. Joe probeert het gedrag van zijn ouders te begrijpen, en doet er alles aan om hen weer samen te krijgen.

Wildlife

7 jan. 17:45 Tickets
15 jan. 17:45 Tickets
21 jan. 17:45 Tickets
Bekijk all

Becoming Astrid

drama

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

 

Becoming Astrid

8 jan. 17:45 Tickets
13 jan. 19:30 Tickets
22 jan. 20:00 Tickets
25 jan. 20:00 Tickets
Bekijk all

Les Chatouilles

drama komedie

Odette is 8 jaar, en houdt van dansen en tekenen. Waarom wantrouwt ze een vriend van haar ouders die een “kietelspelletje” met haar wil spelen?

Eenmaal volwassen, danst Odette haar woede weg. Ze verbreekt de stilte en omarmt het leven…

Les Chatouilles

14 jan. 20:00 Tickets
21 jan. 20:00 Tickets
27 jan. 17:00 Tickets
Bekijk all

Peterloo

drama

Het drama PETERLOO vertelt het waargebeurde verhaal van de beruchte slachtpartij tijdens een vreedzame, pro-democratie bijeenkomst bij St Peter´s Field in het Engelse Manchester in 1819.

 

Peterloo

4 feb. 20:00 Tickets
9 feb. 17:30 Tickets
Bekijk all

Trio

drama

Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat worstelt al een tijdje met een depressie.  Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau.  Lise een grofgebekte escorte maakt in Wim lang verloren gevoelens los.  De depressie lijkt ver weg.  Ze praten, lachen, dansen… maar ze zijn niet alleen.  Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise.  De paringsdans begint.  Een onwaarschijnlijk trio ontstaat.  Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers.  Een uur lang is Lise van hen.  Daarna is alles anders.

IN AANWEZIGHEID VAN MATTEO SIMONI EN RUTH BEECKMANS!

Trio

15 feb. 20:00 Tickets
Bekijk all

Continuer

drama

Sybille, een gescheiden moeder, weigert te aanvaarden dat haar 18-jarige zoon Samuel in de greep zit van het geweld. Terwijl ze zelf ten prooi is aan demonen uit het verleden en het heden, besluit ze een lange reis te maken met haar zoon in Kirzigië. In het gezelschap van twee paarden, wagen moeder en zoon zich aan een avontuur waarbij ze geconfronteerd zullen worden met tal van gevaren en met een spectaculaire natuur die het ene moment vijandig dan weer adembenemend is. Naast de ontmoetingen met de Kirgiezen, komt het ook tot een onvermijdelijke confrontatie tussen moeder en zoon.

Continuer

12 feb. 17:45 Tickets
18 feb. 17:45 Tickets
19 feb. 20:00 Tickets
26 feb. 20:00 Tickets
Bekijk all

Werk Ohne Autor

drama

Wanneer de jonge kunstenaar Kurt de studente Ellie ontmoet, is hij ervan overtuigd dat hij de liefde van zijn leven gevonden heeft. Om de verstikkende Oost-Duitse mentaliteit en Ellies tirannieke vader Carl te ontvluchten, ontsnappen Kurt en Ellie naar het Westen.  

Maar Kurt wordt achtervolgd door de pijnlijke herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren. Bovendien blijken hij en Carl verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Carl tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw.

Werk Ohne Autor

17 feb. 19:30 Tickets
24 feb. 17:00 Tickets
Bekijk all

If Beale Street Could Talk

misdaad drama romantiek

De jaren 70. De film focust zich op het leven van enkele arme Afro-Amerikanen in Harlem en met name op de negentienjarige zwangere Tish. Zij moet snellen tegen de klok om de onschuld van haar geliefde Fonny te bewijzen. Deze zit, in afwachting van de rechtszaak, ten onrechte in de cel en wordt beschuldigd van verkrachting. Regina King won de Golden Globe voor Beste Actrice in Bijrol voor de film.

De film is ook genomineerd voor drie Oscars, waaronder die voor beste Actrice in Bijrol (Regina King).  

Regisseur Barry Jenkins won in 2017 de Oscar voor Beste Film met Moonlight. 

If Beale Street Could Talk

16 feb. 20:00 Tickets
17 feb. 17:00 Tickets
24 feb. 20:30 Tickets
26 feb. 17:45 Tickets
Bekijk all

Eight grade

drama komedie

De dertienjarige Kayla wordt gevolgd in haar laatste schooljaar voor ze naar High School gaat. In haar vlogs, die door niemand bekeken worden, geeft ze vastberaden adviezen over volwassen worden en hoe je dat een beetje zelfverzekerd kunt doen. In het echte leven staat ze echter aan de zijlijn en vindt maar moeilijk aansluiting bij haar leeftijdgenoten, laat staan de jongen op wie ze verliefd is. Eighth Grade is een ode aan de onuitputtelijke teen spirit.

 

Eight grade

22 feb. 20:00
Bekijk all