Terug naar overzicht
  • 90 min. 0 sec.
  • Ana Brun
    Margarita Irun
    Ana Ivanova
  • Paraguay
  • drama
  • Spaans
  • Nederlands, Frans

Asunción, Paraguay. Chela en Chiquita, beiden afkomstig uit welgestelde families, zijn al meer dan 30 jaar een stel. Hun financiële situatie dwingt hen sommige van hun geërfde, geliefde meubelen te verkopen. Wanneer Chiquita vanwege fraude naar de gevangenis gestuurd wordt, blijft Chela plotseling alleen achter en moet ze uit haar veilige cocon breken. De film won de Fipresci Prijs in Berlijn waar Ana Brun een Zilveren Beer won voor haar vertolking.

Filmfestival Oostende
11 jan. 20:00 Tickets
13 jan. 17:00 Tickets
18 jan. 17:45 Tickets
29 jan. 20:00 Tickets
1 feb. 17:45 Tickets

Deze films zullen u ook interesseren

Eight grade

drama komedie

De dertienjarige Kayla wordt gevolgd in haar laatste schooljaar voor ze naar High School gaat. In haar vlogs, die door niemand bekeken worden, geeft ze vastberaden adviezen over volwassen worden en hoe je dat een beetje zelfverzekerd kunt doen. In het echte leven staat ze echter aan de zijlijn en vindt maar moeilijk aansluiting bij haar leeftijdgenoten, laat staan de jongen op wie ze verliefd is. Eighth Grade is een ode aan de onuitputtelijke teen spirit.

 

Eight grade

16 mrt. 17:30 Tickets
26 mrt. 17:45 Tickets
2 apr. 20:04
Bekijk all

If Beale Street Could Talk

misdaad drama romantiek

De jaren 70. De film focust zich op het leven van enkele arme Afro-Amerikanen in Harlem en met name op de negentienjarige zwangere Tish. Zij moet snellen tegen de klok om de onschuld van haar geliefde Fonny te bewijzen. Deze zit, in afwachting van de rechtszaak, ten onrechte in de cel en wordt beschuldigd van verkrachting. Regina King won de Golden Globe voor Beste Actrice in Bijrol voor de film.

Regisseur Barry Jenkins won in 2017 de Oscar voor Beste Film met Moonlight. 

Dit jaar won Regina King de Oscar voor Beste Actrice in Bijrol.

 

If Beale Street Could Talk

25 mrt. 20:00 Tickets
Bekijk all

Vice

drama komedie biografie

Het waargebeurde verhaal van Dick Cheney, één van de belangrijkste Vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Vice vertelt het verhaal over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als Vicepresident van George W. Bush. Hij gaf het land en de wereld opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt. De film heeft de Oscar voor Make-up en Hairstyling gewonnen en Christian Bale won voor zijn rol de Golden Globe voor Beste Acteur.

Vice

18 mrt. 17:45 Tickets
24 mrt. 17:00 Tickets
30 mrt. 20:00
Bekijk all

Ash is Purest White

drama romantiek

Quiao is hopeloos verliefd op Bin, een plaatselijke gangster. Tijdens een confrontatie tussen  twee rivaliserende bendes, lost Quiao enkele schoten om hem te verdedigen. Voor deze daad van loyauteit wordt ze veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. Wanneer ze vrij komt, gaat ze op zoek naar Bin in de hoop de draad met hem gewoon opnieuw te kunnen oppikken.

Ash is Purest White

23 mrt. 17:30 Tickets
31 mrt. 17:00
Bekijk all

Celle que vous croyez

drama

Om haar geliefde Ludo te begluren creëert de vijftiger Claire een vals profiel op de sociale netwerken. Ze wordt Clara, een magnifieke jonge vrouw van 24. Alex, de beste vriend van Ludo, valt onmiddellijk voor haar. Dit zet een kettingreactie in gang, want Claire wordt op haar beurt wanhopig verliefd op hem. Alles speelt zich af in het virtuele, maar de gevoelens zijn echt. Een duizelingwekkend verhaal waarin realiteit en leugen steeds meer verward geraken.

Celle que vous croyez

19 mrt. 20:00 Tickets
Bekijk all

C'est ça l'amour

drama

In de hoop dat zijn vroegere gezinsleven vanzelf terugkomt, geeft Mario zich op voor een theaterproject waarbij zijn ex-vrouw werkt. Hij weet zich geen raad met zijn twee tienerdochters. En dat gevoel is wederzijds. “C’est ça l’amour” is een ontwapenende film over liefde en loslaten, incasseren en herontdekken.

C'est ça l'amour

29 mrt. 20:00
1 apr. 17:45
Bekijk all

Arctic

drama

Als een man na een vliegtuigcrash als enige overlevende strandt op de Noordpool, wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke kou en volledige afzondering. Een onverwachte gebeurtenis maakt dat hij zijn geïmproviseerde kamp dient te verlaten om een levensgevaarlijke reis door onbekend terrein aan te vatten.

 

Arctic

22 mrt. 20:00 Tickets
25 mrt. 17:45 Tickets
30 mrt. 17:30
31 mrt. 20:00
Bekijk all

Hellhole

drama

Hellhole volgt drie sterk verschillende mensen in de maanden na de terroristische aanslagen in Brussel in maart 2016. Een Vlaamse arts, wiens zoon een straaljagerpiloot is op een missie in het Midden-Oosten, wordt geconfronteerd met zijn eenzaamheid. Een jongeman van Algerijnse afkomst wordt door zijn broer gevraagd om een bedrieglijk eenvoudige gunst. Een Italiaanse vrouw, die in het hart van de Europese instellingen werkt, verliest langzaam de controle onder de druk van haar veeleisende leven. Dezelfde vraag die de stad lijkt te achtervolgen, overschaduwt hun leven: waar gaan we heen vanaf hier?

Hellhole

23 mrt. 20:00
Bekijk all