Terug naar overzicht Tickets
  • 99
  • Tijmen Govaerts, Ina Geerts, Julia Brown, Line Pillet, Greet Verstraete
  • BelgiĆ«
  • drama
  • Nederlands

De vierde langspeler van Patrice Toye (‘Little Black Spiders’) gaat door merg en been. Gebaseerd op het bekroonde boek van Inge Schilperoord.

Jonathan, een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een klein huis bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen.
 

Patrice Toye brengt het aartsmoeilijke thema op een heel genuanceerde en sfeervolle manier. De jonge Tijmen Govaerts zet deze evenwichtsoefening prachtig verder. Het resultaat is een beklijvende film die aanzet tot een diepzinnig gesprek.

Deze films zullen u ook interesseren

Effacer L'historique

drama komedie

Benoît Delépine en Gustave Kervern leggen met de film Effacer l'historique op een komische manier de pijnpunten van onze internetobsessieve samenleving bloot. In een provinciale wijk in Noord-Frankrijk worstelen enkele buren met de gevolgen van de digitalisering. Marie (Blanche Gardin) wordt gechanteerd met een sekstape, Bertrands (Denis Podalydès) dochter wordt gecyberpest en Christine (Corinne Masiero) krijgt maar geen positieve reviews op haar UBER-account. De drie besluiten samen oorlog te voeren tegen de internetreuzen: een hopeloos verzet die ze vastberaden aangaan.

Effacer L'historique

2 okt. 17:30 Tickets
4 okt. 19:30 Tickets
14 okt. 17:15 Tickets
16 okt. 17:15 Tickets

Berlin Alexanderplatz

drama

Burhan Qurbani’s Berlin Alexanderplatz is een hedendaagse en gewaagde interpretatie van de gelijknamige roman van Alfred Döblin. Zijn drie uur durende film vertelt het verhaal van vluchteling Francis Biberkopf die de gevaarlijke oversteek maakt van Afrika naar Europa. Eens aangekomen in Berlijn, maakt hij zichzelf de belofte om zijn nieuw leven als ‘goed mens’ te beginnen. Zijn achtergrond als illegale vluchteling dwingt hem echter in nauwe situaties en daaropvolgende obstakels. Francis valt in handen van een psychopathische drugsdealer die hem ontplooit tot Franz, een gewetenloze crimineel. Zijn ooit onschuldige verlangen op een eerlijk leven, is opeens verder weg dan ooit. 

Berlin Alexanderplatz

3 okt. 16:30 Tickets
6 okt. 19:30 Tickets
9 okt. 19:00 Tickets
28 okt. 19:00 Tickets

Babyteeth

drama komedie

Milla Finlay is 16. En ernstig ziek. Wanneer ze de rebelse 23-jarige Moses ontmoet, ontstaat er meteen een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn geen fan, maar gooien al hun pedagogische opvattingen over boord om hun dochter gelukkig te zien met - waarschijnlijk - de enige liefde die ze ooit zal kennen. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde? 

Babyteeth

3 okt. 20:00 Tickets
7 okt. 19:45 Tickets
13 okt. 19:30 Tickets
17 okt. 19:30 Tickets

Lara

drama

Lara is een aangrijpend maar ook een genuanceerd verhaal over een veeleisende moeder. Op haar zestigste verjaardag krijgt ze niets te horen van haar zoon Viktor, die het huis - en zijn moeder - is ontvlucht. Diezelfde dag heeft Viktor een pianorecital met een eigen compositie. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt ze die uit aan oude kennissen. De dag draait uit op een samenkomst aan bijzondere ontmoetingen en verrassingen. De regisseur Jan Ole Gerster (Oh Boy) wordt gezien als een van Duitslands meest gewaardeerde jonge filmmakers. In zijn nieuwste film Lara worden de hoofdrollen verzorgd door Corinna Harfouch (Der Untergang, Perfume) en Tom Schilling (Werk ohne Autor). 

Lara

4 okt. 17:00 Tickets
6 okt. 17:15 Tickets
12 okt. 17:15 Tickets
21 okt. 11:05 Tickets

Light of my life

drama

Casey Affleck (Gone Baby Gone, Manchester by the Sea) kruipt terug in het regisseurszitje voor Light of My Life, een ontroerend en dystopisch vader-dochter verhaal, waarin hij zelf ook de hoofdrol vertolkt. Zijn regiedebuut speelt zich af in de nabije toekomst waar alle vrouwen op een mysterieuze wijze zijn uitgestorven door een dodelijke pandemie. De weinigen die gespaard zijn, vrezen voor hun leven. Vader Caleb is dan ook beschermend over zijn elfjarige dochter (Anna Pniowsky), die haar voordoet als een jongen. Een aangrijpend verhaal over een alleenstaande vader waarvan de relatie met zijn dochter hevig onder druk komt te staan.

Light of my life

5 okt. 07:15 Tickets
10 okt. 17:00 Tickets
12 okt. 19:45 Tickets
16 okt. 19:45 Tickets

The Personal History Of David Copperfield

drama komedie

Dit Brits-Amerikaans kostuumdrama onder regie van Armando Iannucci (The Death of Stalin) is gebaseerd op de wereldberoemde roman David Copperfield van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt kleurrijk het levensverhaal van David Copperfield (Dev Patel), die door het toedoen van zijn stiefvader een miserabel bestaan heeft. Na het overlijden van zijn moeder besluit hij het heft in eigen handen te nemen. Wat volgt is een aaneenschakeling van lachwekkende performances van de meest excentrieke figuren zoals Hugh Laurie (House M.D.) als fervente vliegerliefhebber Mr. Dick en Tilda Swinton (Susperia) als extravagante tante Betsy. 

The Personal History Of David Copperfield

5 okt. 19:45 Tickets
7 okt. 17:15 Tickets
11 okt. 17:00 Tickets
19 okt. 19:30 Tickets

Corpus Christi

drama

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt van een carrière als priester. Maar met zijn strafblad maakt hij geen kans. De samenleving heeft hem, als jonge crimineel, sowieso al gediskwalificeerd.

Wanneer hij tijdens een werkuitstap per abuis wordt aanzien als de nieuwe lokale priester grijpt hij zijn kans. Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder wordend, besluit deze kersverse, ‘onorthodoxe’ priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met eigen demonen en vreest hij dat zijn gewelddadige verleden hem alsnog zal inhalen.

Corpus Christi

10 okt. 19:30 Tickets
13 okt. 17:15 Tickets
13 okt. 17:15 Tickets
20 okt. 19:45 Tickets

Hope

drama romantiek

Hope is een eerlijk en gevoelig drama van regisseur Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaring met een terminale kankerdiagnose. Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja (Andrea Bræin Hovig) terug naar huis voor de feestdagen. Vlak voor Kerst krijgt Anja te horen dat ze een ongeneeslijke hersentumor heeft. Haar – al uitdagende - relatie met haar partner Tomas (Stellan Skarsgård) wordt hevig op de proef gesteld.

Hope

18 okt. 19:00 Tickets
20 okt. 17:15 Tickets
24 okt. 17:15 Tickets
27 okt. 11:05 Tickets