Tickets

Competities

Tijdens Filmfestival Oostende vinden er verschillende competities plaats waarbij een (inter)nationale jury beslist over wie met de prijs naar huis gaat. Onder deze prijzen vallen onder andere de LOOK! en COOP!-competitie, maar ook de kortfilmcompetitie en de Student Pitch voor nieuw talent. 

LOOK! (powered by Camalot)

De internationale LOOK! – competitie van FFO is uniek in Europa en vestigt aandacht op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film: het werk van de production design ploeg (art direction, kostuums, make-up en visuele effecten) en dat van de D.O.P. (Director of Photography).

De films strijden voor de hoofdprijs van 'Beste Film'. Daarnaast zijn er ook erkenningen voor 'Beste D.O.P.' en 'Beste Production Design'. Alle prijzen worden uitgereikt door een internationale jury.

Nieuw: COOP! (powered by Pandemie)

De internationale coproductie-competitie wordt in 2022 voor het eerst georganiseerd en focust zich uitsluitend op Vlaamse co-producties en Nederlandse co-producties. Geïnspireerd door het gedachtegoed "think globally, act locally" gaan de FFO programmatoren op zoek naar opmerkelijke en boeiende filmproducties die internationale samenwerkingen naar een nieuw niveau tillen. We willen hiervoor erkenning geven aan Vlaamse en Nederlandse producenten die op een creatieve manier op zoek gaan naar samenwerkingen om hun projecten te doen slagen. 

Een Publieksjury zal beslissen over de 'Beste Coproductie' (Geldprijs van 5k en marketingpakket). Er zijn ook erkenningen voor 'Beste Scenario' & 'Beste regie'. 

Kortfilmcompetitie

Veel jong talent zet de eerste stappen in de filmwereld via een kortfilm. Filmfestival Oostende wil ook deze frisse, verrassende en esthetische producties voorstellen aan het grote publiek en pakt sinds 2018 uit met een competitie voor kortfilms. 

Maak deel uit van onze exclusieve selectie en vier je Belgische première op het filmfestival aan zee door een mail te sturen naar henry@filmfestivaloostende.be. Er vallen meteen ook indrukwekkende prijzen te rapen waaronder de prijs voor beste kortfilm, scenario en cinematografie.

The Student Pitch

FFO wil de jonge makers een duwtje in de rug geven. Het filmproductieproces is een kostelijk gegeven. Een drempel die we samen met een handvol jongeren willen overschrijden.

Laatstejaars filmstudenten kunnen zich inschrijven voor de student pitch van via henry@filmfestivaloostende.be. Uit alle inzendingen worden de tien beste projecten geselecteerd. Deze studenten kunnen hun masterproject komen pitchen. De vakjury velt op basis van voorgaand werk en de pitch een oordeel. Vijf studenten vallen in de prijzen. De prijzen variëren van aanzienlijke geldsommen tot waardebonnen voor de huur van audiovisueel materiaal en postproductie pakketten.