Tickets

Events

First Cut Lab

First Cut Lab is een professioneel programma voor langspeelfilms in de montagefase. Het werd in 2015 gelanceerd op 'When East Meets West' en heeft tot nu toe 39 projecten ondersteund uit verschillende landen zoals Litouwen, Polen, Slovenië, Oekraïne en Rusland. Veel van de projecten zijn in première gegaan op belangrijke festivals zoals Berlinale, Cannes en Toronto. Filmfestival Oostende zal i.s.m. VAF een platform bieden aan First Cut Lab om een workshop in te richten. 

Familiedag

Op zondag rollen we de rode loper uit voor de allerkleinsten en hun familie. Kinepolis Oostende wordt die dag omgetoverd tot een kinderparadijs met films, boeken, tekeningen, attracties, spelletjes en lekkers. Een unieke dag voor peuters & kleuters, en voor velen een eerste cinema-ervaring!

Ladies Night

Oh Yes it's Ladies Night, and the feeling's right. Oh, what a night!

Jaarlijks organiseert FFO een Ladies Night in Kursaal Oostende. Gastvrouw Sandra Bekkari introduceert samen met de master topfilms en geeft leuke prijzen weg. In 2019 was de Ladies Night ook het kick-off event voor #MODEinOOSTENDE, het mode-event van het jaar waar Toerisme Oostende en Feeling de beste shop-adresjes van Oostende in de kijker zetten. Na een afterparty gaat iedereen naar huis met ren rijkelijke gevulde goodiebag. 

Filmcafé on Tour

FFO brengt niet alleen mensen naar de film, we brengen ook de film naar de mensen. We tonen verschillende Vlaamse films van het voorbije jaar in enkele Oostendse cafés en ontmoetingscentra. Er zijn regelmatig cast- en crewleden van de film aanwezig die met veel plezier vragen uit het publiek beantwoorden.  Daar hoort natuurlijk een frisse (en gratis) Brugse Zot bij.