Awards

De Ensors

In 2010 nam Filmfestival Oostende het initiatief voor de organisatie van een jaarlijks feest dat de opmerkelijke filmprestaties van de sector in de schijnwerpers plaatst. 'De Vlaamse Filmprijzen' werden 'De Ensors' en het jaarlijkse gala in het Kursaal van Oostende, als feestelijke afsluiter van het festival, groeide al snel uit tot een vaste waarde binnen de Vlaamse filmwereld.

De Ensors sloten perfect aan bij het DNA van Filmfestival Oostende dat vanaf zijn ontstaan steeds ruim aandacht schenkt aan talent van eigen bodem. Vandaag staan De Ensors symbool voor de groeiende internationale erkenning van de Vlaamse audiovisuele creatiesector.

Om De Ensors alle kansen te bieden om zich verder te ontwikkelen werd er een overleg opgestart met de Vlaamse Onafhankelijke Film- en Televisie Producenten (V.O.F.T.P), de Unie van Regisseurs, de Scenaristengilde, de Belgian Society of Cinematographers (S.B.C.), Montage.be en de Acteursgilde, in afstemming met het Vlaams Audiovisueel Fonds. Dit resulteerde in de oprichting van vzw De Ensors die de volledige organisatie van De Ensors, inclusief het Gala, op zich neemt. Alle info over de Ensor en de Ensor Academie kan je vinden op ensors.be !!! 


De Jamies

In januari 2021 zal Filmfestival Oostende de beste online contentmakers van 2020 eren met eigen awards: De Jamies. FFO slaat de handen in elkaar met Hurae Tijdens een gala-event op vrijdag 22 januari 2021 worden de winnaars in verschillende categoriee╠łn bekend gemaakt. Meer informatie binnenkort. 

 

Lifetime Achievements 

Elk jaar worden iconen uit de (inter)nationale filmwereld tijdens FFO in de bloemetjes gezet. Hier hoort altijd een gepast event bij. 

 

Walk of Fame

Naar analogie met de Hollywood 'walk of fame' worden sinds de pioniersjaren van het festival jaarlijks nieuwe filmsterren vereeuwigd op de zeedijk. Deze sterrenceremonies kunnen jaarlijks rekenen op een grote publieksinteresse. In het verleden mocht FFO al tal van wereldsterren ontvangen die het zand van hun ster met bravoure kwamen weggeven: Pierce Brosnan, Rupert Everett, Jean-Claude Van Damme, Adrian Brody, Jane Birkin...