Internationale LOOK! Competitie

De internationale LOOK! – competitie van FFO is uniek in Europa en vestigt aandacht op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film: het werk van de production design ploeg (art direction, kostuums, make-up en visuele effecten) en dat van de D.O.P. (Director of Photography).

De films strijden voor de prijs voor Beste Film. Daarnaast is er ook een prijs voor Beste D.O.P. en Beste Production Design. Alle prijzen worden uitgereikt door een internationale jury.

LOOK! competitie

Engel

drama

VOORSTELLINGEN UITVERKOCHT

In de openingsfilm van het festival portretteert Koen Mortier (“Ex-Drummer”) de laatste 24 uur van het leven van de wereldberoemde wielrenner Thierry, wiens naam na een zware val en losbandig druggebruik in diskrediet werd gebracht. Tijdens zijn vakantie in Senegal ontmoet hij de prostituee Fay: het is liefde op het eerste gezicht. Mortier verbeeldt de angsten en dromen van beide personages met veel passie en visuele flair. Hij baseerde zijn zinderende relaas op de veelgeprezen roman “Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten” van Dimitri Verhulst.

 

De vertoningen gaan door in Kinepolis Oostende. Wil je er graag als VIP bij zijn in Kursaal Oostende? Boek dan hier je tickets!

Engel

7 sep. 19:30 Tickets
7 sep. 20:00 Tickets
9 sep. 14:00 Tickets
Bekijk all

Redbad

actie

De tweede film in het drieluik van odes aan iconische Nederlandse helden. Na “Michiel de Ruyter” is nu Redbad aan de beurt, de middeleeuwse koning van Friesland die het christendom vijandig gezind was. Regisseur Roel Reiné toont op bombastische wijze de strijd van de vrije, heidense Friezen tegen de gekerstende Franken. Een historische, epische film met Hollywoodallures, opgenomen in het Nederlandse Eindhoven met Belg Tibo Vandenborre in één van de hoofdrollen.

Redbad

14 sep. 19:30 Tickets
Bekijk all

BlacKkKlansman

misdaad komedie biografie

VOORSTELLING 8 SEPTEMBER 19U45 UITVERKOCHT

Spike Lee adapteerde het autobiografische boek ‘Black Klansman’ van de zwarte politiechef Ron Stallworth die begin jaren '70 lid werd van de Ku Klux Klan. Lee verbeeldt zo één van de meest risicovolle undercoveroperaties uit de Amerikaanse geschiedenis en levert daarmee ook op energieke wijze commentaar op de problematiek van de representatie van afro-Amerikanen in de cinema. De film won de Grand Prix, de op een na belangrijkste prijs op het filmfestival van Cannes.

BlacKkKlansman

8 sep. 19:45 Tickets
9 sep. 20:30 Tickets
Bekijk all

Lazzaro Felice

drama

“Lazzaro Felice” vertelt het fabelachtige verhaal van de jonge en naïeve boer Lazzaro. Hij groeit op in het geïsoleerde pastorale dorpje Inviolata, dat gedomineerd wordt door de afschuwelijke Marchesa Alfonsina de Luna. Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje. Regisseur Alice Rohrwacher werd voor deze film bekroond met de prijs voor Beste Scenario op het recentste filmfestival van Cannes.

Lazzaro Felice

13 sep. 19:45 Tickets
15 sep. 22:30 Tickets
Bekijk all

The Happy Prince

drama geschiedenis

Het stilgezwegen verhaal van de laatste tragische dagen van de Ierse toneelschrijver en poëet Oscar Wilde. De film neemt ons mee tijdens zijn laatste nachtelijke tocht doorheen Parijs. Rupert Everett schreef, regisseerde en nam de titelrol voor zijn rekening. Hij boetseerde zo een prachtig portret van één van de beroemdste auteurs ooit: een diep ontroerend en geweldig vertolkte parabel over passie en verlossing. De film werd genomineerd voor een Teddy Award tijdens de Berlinale – de prijs voor beste queer film.

Tijdens Filmfestival Oostende kwam Rupert Everett zelf de film voorstellen!

The Happy Prince

6 okt. 17:30 Tickets
8 okt. 20:00 Tickets
15 okt. 17:45 Tickets
21 okt. 17:00 Tickets
Bekijk all

Rafiki

drama

Dit Keniaanse drama werd geselecteerd voor de Un Certain Regard-sectie van het filmfestival van Cannes. Het was de allereerste Keniaanse film ooit in de officiële selectie van het festival. Regisseur Wanuri Kahiu toont de vriendschap en prille liefde tussen twee jonge meisjes, te midden de afkeer van hun familie en politieke druk van buitenaf. In Kenia werd de film geband omwille van de LGBT-thematiek. Een uiterst spijtige zaak uiteraard, want dit is een knappe en noodzakelijke film met sterke hoofdactrices aan het front.

Rafiki

9 sep. 22:30 Tickets
10 sep. 20:15 Tickets
12 sep. 18:30 Tickets
Bekijk all

A Twelve Year Night

drama

Tijdens een herfstnacht worden drie politiek gevangenen uit hun cellen gehaald: het begin van een geheime militaire operatie die 12 jaar zal duren. De mannen blijven lange tijd geïsoleerd in kleine cellen waar ze het grootste deel van hun tijd met kappen over hun hoofd doorbrengen. Onder hen ook Pepe Mujica, de latere president van Uruguay. De film ging net in première in Venetië.

A Twelve Year Night

9 sep. 17:00 Tickets
14 sep. 17:15 Tickets
Bekijk all

Las Herederas

drama

Asunción, Paraguay. Chela en Chiquita, beiden afkomstig uit welgestelde families, zijn al meer dan 30 jaar een stel. Hun financiële situatie dwingt hen sommige van hun geërfde, geliefde meubelen te verkopen. Wanneer Chiquita vanwege fraude naar de gevangenis gestuurd wordt, blijft Chela plotseling alleen achter en moet ze uit haar veilige cocon breken. De film won de Fipresci Prijs in Berlijn waar Ana Brun een Zilveren Beer won voor haar vertolking.

Las Herederas

11 jan. 20:00 Tickets
13 jan. 17:00 Tickets
18 jan. 17:45 Tickets
29 jan. 20:00 Tickets
Bekijk all