Tickets

Internationale LOOK! – competitie

De internationale LOOK! – competitie van FFO is uniek in Europa en vestigt aandacht op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film: het werk van de production design ploeg (art direction, kostuums, make-up en visuele effecten) en dat van de D.O.P. (Director of Photography).

De films strijden voor de prijs voor Beste Film. Daarnaast is er ook een prijs voor Beste D.O.P. en Beste Production Design. Alle prijzen worden uitgereikt door een internationale jury.

Voorbije winnaars LOOK!

2018: Beste Film

drama

Lazzaro Felice (Alice Rohrwacher)

“Lazzaro Felice” vertelt het fabelachtige verhaal van de jonge en naïeve boer Lazzaro. Hij groeit op in het geïsoleerde pastorale dorpje Inviolata, dat gedomineerd wordt door de afschuwelijke Marchesa Alfonsina de Luna. Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje. Regisseur Alice Rohrwacher werd voor deze film bekroond met de prijs voor Beste Scenario op het recentste filmfestival van Cannes.

2018: Beste Film

13 sep. 19:45
15 sep. 22:30
Bekijk all

2018: Beste D.O.P.

drama

A Twelve Year Night (Carlos Catalán)

Tijdens een herfstnacht worden drie politiek gevangenen uit hun cellen gehaald: het begin van een geheime militaire operatie die 12 jaar zal duren. De mannen blijven lange tijd geïsoleerd in kleine cellen waar ze het grootste deel van hun tijd met kappen over hun hoofd doorbrengen. Onder hen ook Pepe Mujica, de latere president van Uruguay. De film ging net in première in Venetië.

2018: Beste D.O.P.

11 sep. 20:00
14 sep. 17:15
Bekijk all

2018: Beste Production Design

drama

Las Herederas

Chela en Chiquita, beiden afkomstig uit welgestelde familie's, zijn al meer dan 30 jaar een stel. In de loop der jaren hebben ze een vaste rolverdeling ontwikkeld. Extraverte Chiquita is verantwoordelijk voor het runnen van hun leven. Chela daarentegen geeft er de voorkeur aan de dag door te brengen aan haar schildersezel. Hun financiële situatie dwingt hen sommige van hun geërfde, geliefde meubels te verkopen. Wanneer Chiquita vanwege fraude naar de gevangenis wordt gestuurd, blijft Chela plotseling alleen achter. Ze gebruikt haar oude Daimler om een taxiservice te bieden aan de rijke, oudere dames in de buurt. In haar nieuwe rol als chauffeur ontmoet ze een van hun dochters - de jonge en levenslustige Angy. De ontmoeting lokt de nogal passieve Chela uit haar schulp en helpt haar verlangens te herontdekken.

2018: Beste Production Design

11 sep. 20:00
Bekijk all

2017: Beste Film

komedie romantiek

Le Redoutable (Michel Hazanavicius) 

Parijs, 1967. Regisseur Jean-Luc Godard draait La Chinoise met de vrouw die hij liefheeft, Anne Wiazemsky. Ze zijn verliefd, gelukkig en trouwen elkaar, maar de ontvangst van de film tijdens de release roept bij Godard fundamentele vragen op. Mei '68 zal dit proces versterken en deze crisis zal Godard transformeren in een maoïstische en buitengewone kunstenaar, zowel een misbegrepen als raadselachtige figuur.

2017: Beste Film

12 sep. 20:00
Bekijk all

2017: Beste D.O.P.

drama sci-fi

Jupiter's Moon (Jupiter Holdja - Marcell Rév)

Wanneer een jonge immigrant illegaal de grens oversteekt, wordt hij neergeschoten. De gewonde jongen is doodsbang en in shock, maar op mysterieuze wijze heeft hij nu de gave om dingen te laten zweven op zijn commando. Nadat hij in een vluchtelingenkamp terecht is gekomen, wordt hij het kamp uit gesmokkeld door een dokter met de intentie om zijn buitengewone geheim te benutten.

2017: Beste D.O.P.

18 sep. 20:00
Bekijk all

2017: Beste Production Design

drama

Loveless (Nelyubov)

Boris en Zhenya zijn in een echtscheiding verwikkeld. Ze maken voortdurend ruzie en krijgen aan de lopende band bezoekers over de vloer die hun appartement willen kopen. Ze bereiden zich allebei voor op een nieuwe toekomst: Boris met een jonge zwangere vrouw en Zhenya met een eenvoudige man die met haar lijkt te willen trouwen... Geen van beiden heeft belangstelling voor Alyosha, hun twaalfjarige zoon. Tot hij verdwijnt.

2017: Beste Production Design

6 sep. 20:00
Bekijk all

2016: Beste Film

drama

24 Weeks (24 Wochen - Anne Zohra Berrached) 

Astrid is een succesvol cabaretière en haar man Lucas is haar manager. Ze hebben een negenjarige dochter en Astrid is opnieuw in verwachting. Astrid en Lucas vernemen dat hun ongeboren zoon het syndroom van Down heeft en bovendien kampt met een hartprobleem. Ze komen nu voor het dilemma te staan om een late abortus uit te voeren of een onzekere toekomst tegemoet te gaan. Astrid komt tot het besef dat zij alleen deze beslissing moet nemen.

2016: Beste Film

14 sep. 20:00
Bekijk all

2015: Beste Film

drama

The Here After (Efterskalv - Magnus Von Horn)

John keert terug naar zijn vader na een verblijf in een jeugdinrichting. Hij is klaar om een nieuwe start te nemen. De lokale gemeenschap is zijn misstap echter niet vergeten.

2015: Beste Film

16 sep. 20:00
Bekijk all

2014: Beste Film

drama romantiek biografie

Saint Laurent (Bertrand Bonello)

1967 - 1976. Het treffen van een van de grootste ontwerpers aller tijden met een ongebonden decennium. Geen van de twee zal hier identiek uitkomen.

2014: Beste Film

10 sep. 20:00
Bekijk all

2013: Beste Film

drama

La Grande Bellezza (Paolo Sorrentino)

Een prachtige zomer in Rome. 
De toeristen verdringen elkaar op het Janiculum: een Japanner is zichtbaar getroffen door zoveel schoonheid.  
Jep Gambardella - een knappe man met een onweerstaanbare charme, ondanks de eerste, zichtbare tekenen van zijn oudere leeftijd - geniet van het mondaine leven in de stad. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt opgezocht. Hij is een succesvol journalist, een onverbeterlijke verleider, in zijn jeugd schreef hij een roman die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Hij verbergt zijn ontzetting achter een cynische en gedesillusioneerde houding en een bittere, klare kijk op de wereld. Op het terras van zijn appartement in Rome met uitzicht op het Colosseum, geeft hij feestjes waarop de "menselijke machine" - de titel van zijn roman - zich bloot geeft en de komedie van het niets zich afspeelt.  
Jep droomt er soms van om terug te gaan schrijven, gestimuleerd door de herinneringen aan een jeugdliefde. Maar zal het hem lukken? Zal hij de afkeer van zichzelf en van de anderen overwinnen in een oogverblindend mooie stad die tegelijkertijd iets verlammends heeft?

2013: Beste Film

11 sep. 20:00
Bekijk all