Taste Of Europe

PRESENTED BY FILMMORE 

In samenwerking met Filmmore, organiseert FFO dit jaar opnieuw de Taste Of Europe-competitie. Veel Europese films die in eigen land grote successen boeken, bereiken nooit de Belgische zalen. Met Taste Of Europe willen we hier verandering in brengen.  

Artistiek directeur Peter Craeymeersch en co-programmator Ilse Schooneknaep selecteerden daarom een grote selectie Europese films die de aandacht van het Belgische publiek absoluut verdienen en het Taste of Europe label kregen.

Taste Of Europe

Lemonade

drama

Mara, een alleenstaande moeder uit Roemenië, werkt in de VS als verzorgster terwijl ze wacht op een tijdelijk visum. Ze trouwt er met de Amerikaanse Daniel en alles lijkt perfect in de plooi te vallen. Wanneer het proces om een visum te krijgen echter onverwachts uit koers raakt, wordt Mara geconfronteerd met machtsmisbruik op elk niveau. Ze moet zichzelf een belangrijke vraag stellen: hoe ver zou je gaan om te krijgen wat je wilt? Dit langspeeldebuut van regisseur Iona Uricaru werd geproduceerd door Gouden Palmwinnaar en landgenoot Cristian Mungiu en ging in première op de Berlinale.

Lemonade

8 sep. 17:00 Tickets
10 sep. 22:45 Tickets
Bekijk all

And Breathe Normally

drama

Op het IJslandse schiereiland Reykjanes kruisen de levens van twee vrouwen elkaar: een radeloze alleenstaande moeder en een asielzoekster uit Guinea-Bissau. Dit ontroerende debuut van Ísold Uggadóttir doet soms denken aan het werk van de gebroeders Dardenne. Een gevoelig sociaal drama met ijzersterke acteerprestaties, waaronder die van de Belgische topactrice met Guineese roots Babetida Sadjo (die een Ensor won voor haar prestatie in "Waste Land”).

And Breathe Normally

8 sep. 19:30 Tickets
11 sep. 22:30 Tickets
Bekijk all

Little Tito And The Aliens

familie komedie sci-fi

Sinds het overlijden van zijn vrouw, leeft professor Biondi alleen in de Nevada woestijn. Hij werkt er zogezegd aan een ultrageheim project voor de Amerikaanse overheid, maar in werkelijkheid ligt hij de hele dag in de zetel te luisteren naar het geluid van het universum. Wanneer Biondi de 2 kinderen van zijn stervende broer toegewezen krijgt, verandert alles. Anita (16) en Tito (7) hoopten op de lichtjes van Las Vegas, maar krijgen in de plaats een niemandsland waar zogezegd aliens zouden leven. Een uitzonderlijke mix van science fiction, poëzie en familiale liefde in een verrassende film boordevol excentrieke personages.

Little Tito And The Aliens

9 sep. 14:30 Tickets
12 sep. 17:00 Tickets
Bekijk all

The Confession

drama mysterie

Priester Giorgi, een oud-filmregisseur, wordt naar een klein bergdorp gestuurd om er de parochie te dienen. Om de inwoners dichter bij elkaar te brengen, organiseert hij een filmavond. Na de vertoning van “Some Like It Hot” is zijn publiek ervan overtuigd dat de plaatselijke muzieklerares Lili verdacht veel op het Amerikaanse acteericoon Marilyn Monroe lijkt. De Monroe-lookalike brengt vervolgens het seculiere en kuise leven van de priester gevaarlijk uit balans.

The Confession

12 sep. 22:30 Tickets
13 sep. 20:00 Tickets
Bekijk all

Heavy Trip

komedie muziek

De 25-jarige Turo is frontman van de onbekendste heavy metal band van Finland. Samen met zijn "Impaled Rektum" reist hij naar het grootste metal festival in Noorwegen: een tocht vol dreunend elektrische gitaren, schreeuwende Vikingen en een gewapend cultuurconflict tussen Finland en Noorwegen. Het filmdebuut van dit Finse regisseursduo is een herkenbare en hilarische roadmovie over vallen en opstaan.

Heavy Trip

10 sep. 18:30 Tickets
13 sep. 22:15 Tickets
Bekijk all

Miracle

drama komedie

Litouwen, na de val van het communisme begin jaren '90. Een knappe Amerikaan komt de routine binnen een genationaliseerde varkenshouderij verstoren. Op het moment dat Irena zwicht voor z'n charmes, realiseert ze zich dat zijn bedoelingen misschien niet helemaal onschuldig zijn. In haar filmdebuut combineert regisseur Egle Vertelyte kurkdroge acteerprestaties met een realistische achtergrond. De film ging in première op het internationaal filmfestival van Toronto.

Miracle

11 sep. 18:30 Tickets
14 sep. 22:30 Tickets
Bekijk all

Panic Attack

drama komedie

Een rollercoaster van gebeurtenissen: zes verhalen over gewone mensen die in zo'n extreme situaties terecht komen dat ze een paniekaanval krijgen. Zo komt een vrouw haar twee exen in dezelfde nacht tegen en laat een jong meisje zich door haar vriendinnen publiekelijk "outen" als pornoster. Een briljante satire die met behulp van vlijmscherpe humor diep in maatschappelijke problemen van vandaag snijdt. De film ging in première in competitie op het filmfestival van Karlovy Vary.

Panic Attack

9 sep. 19:30 Tickets
15 sep. 22:30 Tickets
Bekijk all

Smuggling Hendrix

drama komedie

Yiannis, een wat uitgebluste muzikant, staat op het punt Cyprus te verlaten op zoek naar een beter leven in het buitenland. Wanneer zijn hond wegrent en de buffer zone kruist die het Griekse Zuiden van het Turkse Noorden scheidt, valt zijn plan in duigen. Kan hij zijn trouwe viervoeter terug het land in smokkelen? Deze mediterraanse komedie is het heerlijke langspeeldebuut van Marios Piperides. Hij voedt zijn film met kleurrijke personages en een subtiele politieke ondertoon.

Smuggling Hendrix

10 sep. 17:15 Tickets
12 sep. 20:15 Tickets
Bekijk all