Tickets

Taste Of Europe

Veel Europese films die in eigen land grote successen boeken, bereiken nooit de Belgische zalen. Met Taste Of Europe willen we hier verandering in brengen.  

Artistiek directeur Peter Craeymeersch en co-programmator Ilse Schooneknaep selecteren daarom films van het afgelopen jaar die niet niet in ons land te zien waren, maar de aandacht van het Belgische publiek absoluut verdienen.

Voorbije winnaars Taste Of Europe

2018

komedie muziek

Heavy Trip (Juuso Laatio, Jukka Vidgren) 

De 25-jarige Turo is frontman van de onbekendste heavy metal band van Finland. Samen met zijn "Impaled Rektum" reist hij naar het grootste metal festival in Noorwegen: een tocht vol dreunend elektrische gitaren, schreeuwende Vikingen en een gewapend cultuurconflict tussen Finland en Noorwegen. Het filmdebuut van dit Finse regisseursduo is een herkenbare en hilarische roadmovie over vallen en opstaan.

2018

10 sep. 18:30
13 sep. 22:15
Bekijk all

2017

drama komedie

The Constitution (Ustav Republike Hrvatske - Rajko Grlic)

Vier mensen wonen in hetzelfde gebouw maar vermijden contact vanwege hun verschillende leefwijzen, geloof en achtergronden, tot het ongeluk hen dwingt tot elkaar te komen. Hun diep geankerde overtuigingen, vooroordelen, hun seksuele geaardheid, hun nationaliteit en hun religie: alles wordt op de proef gesteld. Langzaam maar zeker stellen ze zich voor elkaar open en ontdekken ze elkaars eigenschappen.

2017

12 sep. 20:00
Bekijk all

2016

drama komedie

Welcome To Norway (Rune Denstad Langlo)

Per Primus is een vierde generatie hoteleigenaar van een bergresort. Hij is geboren en getogen in de Noorse bergen en woont er met zijn vrouw en dochter. Primus is iets racistischer dan de meesten en hij is hopeloos met geld. Omdat het toerisme in de bergen afneemt en daarmee ook zijn inkomsten, besluit hij een door de staat gesubsidieerd asielzoekerscentrum te beginnen. Maar dit blijkt niet zo simpel als hij aanvankelijk had gedacht. Want tussen de 50 onhandelbare vluchtelingen, de meesten moslim en Arabisch sprekend, bevindt zich Abedi, een oneindig irritante optimist uit Congo. Primus ergert zich bont en blauw aan hem, maar uiteindelijk verandert hij zijn leven compleet. Primus komt voor de keuze te staan: zijn vriend of het geld.

2016

13 sep. 20:00
Bekijk all

2015

thriller drama

Magical Girl (Carlos Vermut)

Luis, een werkloze docent literatuur, probeert de laatste wens van zijn doodzieke 12-jarige dochter te vervullen. Zij wil de officiële jurk hebben uit de Japanse serie "Magical Girl Yukiko". De hoge prijs van de jurk brengt Luis ertoe om een reeks van chantages en afpersingen in gang te zetten. Daarbij leert hij Bárbara kennen, een aantrekkelijke maar psychisch gestoorde vrouw, en Damián, een gepensioneerd docent met een roerig verleden. Samen komen ze in een duister web terecht waarin instinct en rede met elkaar botsen.

2015

9 sep. 20:00
Bekijk all

2014

drama

Tangerines (Mandariinid - Zaza Urushadze)

Tijdens de oorlog in Abchazië in 1992 vechten lokale Abchaziërs om zich af te scheiden van Georgië. Een Ests dorp tussen de bergen is leeggelopen. Bijna iedereen is teruggekeerd naar zijn vaderland. Alleen twee mannen zijn gebleven: Ivo en Margus. Margus wil pas het dorp verlaten als hij zijn mandarijnen heeft geoogst. In een bloedig conflict rond hun dorpje worden gewonde mannen achtergelaten en Ivo wordt gedwongen om ze in huis te nemen.

2014

13 sep. 20:00
Bekijk all