Studentenpitch

Al 12 jaar vinden zowel gevestigde als beginnende makers van kortfilms hun weg naar ons festival. Ook dit jaar zetten we terug in op het medium, ditmaal met een belangrijke uitbreiding voor de Vlaamse professionals.

Film is een prachtig maar duur medium en wij als festival willen, in samenwerking met SABAM, de toekomstige makers een hart onder de riem steken! Ben je dus filmstudent aan een van de Vlaamse filmscholen en kan je nog een duwtje in de rug gebruiken voor de productie van je afstudeer Bachelor of Master film? Schrijf je dan in voor onze Studenten Pitch!

De selectie gebeurt op basis van volgende elementen

  1. Een vorig werk dat blijk geeft van het potentieel van de student (gemonteerd tot 3 minuten door de student).
  2. Een korte tekst van max. 1 pagina: een intentieverklaring waarin de student zijn nieuw project presenteert.
  3. Op 16 september wordt het filmfragment vertoond (gemonteerd door de student tot max. 3 minuten).
  4. Daarop volgt een korte presentatie van nieuwe project voor de jury. De student stelt het nieuwe project voor. Dit gebeurt in maximum 2 minuten.
  5. Indien de student dat wenst, kan hij/zij tijdens de presentatie gebruik maken van enkele visuals om zijn betoog te ondersteunen.
  6. De jury stelt enkele vragen.

Een jury van vijf professionelen selecteert de 10 meest beloftevolle projecten en de winnaars.

De competitie zelf vindt plaats in een van de filmzalen van Kinepolis Oostende, waar de 20 filmmakers hun geselecteerde project zelf komen presenteren. Alle vrienden, sympathisanten en geïnteresseerden zijn welkom in de zaal.

Meer informatie: henry@filmfestivaloostende.be