Tickets

Internationale LOOK! – competitie

De internationale LOOK! – competitie van FFO is uniek in Europa en vestigt aandacht op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film: het werk van de production design ploeg (art direction, kostuums, make-up en visuele effecten) en dat van de D.O.P. (Director of Photography).

De films strijden voor de prijs voor Beste Film. Daarnaast is er ook een prijs voor Beste D.O.P. en Beste Production Design. Alle prijzen worden uitgereikt door een internationale jury.

De internationale jury van FFO19 bestaat uit:

Wim Vandekeybus (voorzitter)

Choreograaf, fotograaf, regisseur en juryvoorzitter Wim Vandekeybus is de artistieke duizendpoot achter Ultima Vez. Zijn eerste voorstelling werd al meteen bekroond met een Bessie Award (New York Dance and Performance Award). In 2015 verscheen zijn eerste langspeelfilm Galloping Mind. De film was genomineerd voor De Ensors Beste Cinematografie, Beste Editor, Beste Production Design en Beste Kostuum. Natali Broods won De Ensor voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor Galloping Mind.

Dietrich Brüggemann

Dietrich Brüggemann is afkomstig uit München woont tegenwoordig in Berlijn. Hij is acteur en regisseur, bekend van Stations of the Cross (2014), Heil (2015) en Run If You Can (2010). Stations of the Cross ging in première op het Internationaal filmfestival van Berlijn waar hij de "Zilveren Beer voor Beste Script" won.

Juliette van Dormael 

Juliette van Dormael is een jonge Brusselse DOP die in 2017 getipt wordt door Variety als een van de tien cinematografen die je moet volgen. Haar werk voor de langspeelfilm Mon Ange van Harry Cleven bracht haar naast een nominatie voor de Magrittes en een nominatie voor de ASC Spotlight award, ook de Camerimage Debut Award op.

Astrid Heubrandter

Astrid Heubrandter, afkomstig uit Oostenrijk, studeerde kunstgeschiedenis en theater aan de Universiteit van Wenen en later ook fotografie. In 1999 studeerde ze af van de Film Academy in Wenen. Daarna ging ze aan het werk DOP en regisseur.  Ze is ook actief bij IMAGO, de Europese federatie voor cinematografie. Haar producties omvatten Marhaba Cousine en My house stood in Sulukule waar ze ook verantwoordelijk was als regisseur.

Sarah Horton

Britse artdirector Sarah Horton begon haar carrière als een art departement runner op Spielbergs productie Young Sherlock Holmes. Sinds 1993 woont en werkt ze in Berlijn, waar ze werkt aan verschillende commerciële en onafhankelijke producties zoals MuteSnowden,Hannaen V for Vendetta.

Marko Brdar

Marko Brdar is een cinematograaf uit Slovenië. Zijn werk wordt overladen door prijzen op verschillende internationale filmfestivals zoals Cannes, Berlijn, Venice, Rotterdam, New York en Locarno. Sinds 2016 werkt hij als mentor-trainer voor het TorinoFilmLab, een prestigieuze internationale workshop voor filmmakers.

De LOOK!-award voor Beste Film ging naar The invisible life of Eurídice Gusmãovan regisseur Karim Aïnouz. De prijs voor Beste Production Design werd gewonnen door Parasite. Nuestras Madresheeft de prijs te pakken voor Beste camera/DOP.

Lees hier alles over de winnaars.

Selectie LOOK! 2019

Parasite

thriller drama komedie

Parasite begint als een sociale heistfilm, waarin een kansarm gezin probeert te ontsnappen aan zijn miezerige bestaan in een vochtig kelderappartementje door steeds dieper te infiltreren in het leven – en de chique designvilla – van een steenrijke familie. Meesterlijk gefilmd, vlijmscherpe satire én een verrukkelijk grappige publiekslieveling: Bong Joon-ho’s winnaar in Cannes is het allemaal. (De Morgen)

Parasite

8 nov. 20:00
12 nov. 17:30
19 nov. 20:00
26 nov. 20:00
Bekijk all

Bacurau

avontuur mysterie horror

Verwarring in Cannes na de première van ‘Bacurau’: Was dit een western? Een sci-fi? Een bandietenfilm? Het antwoord: een mix van al die dingen en bovendien een sociaalkritische kijk op hedendaags Brazilië. De film speelt zich enkele jaren in de toekomst af, wanneer in Bacurau delen van de samenleving lijken te verdwijnen. Geen verwarring bij de Jury. Ze bekroonden 'Bacurau' prompt met de Juryprijs.

Bacurau

8 sep. 20:15
14 sep. 17:00
Bekijk all

The Invisible Life Of Eurídice Gusmão

drama

Rio de Janeiro, 1950. De 18-jarige Eurídice en de twintigjarige Guida zijn onafscheidelijke zussen die nog bij hun conservatieve, strikte ouders wonen. Eurídices ideaal is een carrière als pianiste, Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een dramatische gebeurtenis worden ze gescheiden door hun vader en gedwongen apart te leven. Terwijl ze beiden hun droom najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

The Invisible Life Of Eurídice Gusmão

14 dec. 17:00
15 dec. 19:30
12 jan. 17:00
21 jan. 17:15
Bekijk all

Portrait de la jeune fille en feu

drama romantiek geschiedenis

1770. Marianne is schilder en moet het huwelijksportret van Héloïse schilderen, een jonge vrouw die net het klooster verlaten heeft. Héloïse weigert de poseren als verzet tegen haar lot als echtgenote. Marianne zal dus in het geheim moeten schilderen. Voorgesteld aan Héloïse als gezelschapsdame bekijkt Marianne haar. Regisseur Céline Sciamma werpt zo een gevoelige en sensuele blik op wat het betekent om vrouw te zijn en verliefd te worden op een andere vrouw.

Portrait de la jeune fille en feu

4 okt. 20:00
7 okt. 17:45
14 okt. 17:45
15 okt. 20:00
Bekijk all

Evge

drama

In deze kille roadtripfilm volgen we een vader en zoon die het lichaam van hun overleden broer/zoon terugbrengen naar hun dorp in De Krim. De jonge Oekraïense regisseur Nariman Aliev mocht met zijn langspeeldebuut meteen deelnemen aan de belangrijkste nevencompetitie op het filmfestival van Cannes dit jaar.

Evge

10 sep. 20:00
12 sep. 22:30
Bekijk all

Nuestras Madres

drama

Heel Guatemala wordt ondergedompeld in een rechtszaak tegen soldaten die de burgeroorlog veroorzaakt hebben. Ernesto is een jonge antropoloog die vermiste personen probeert te identificeren. Hij denkt zijn vader op het spoor te zijn, een guerrillero die tijdens de oorlog vermist raakte. Het fictiedebuut van documentairemaker César Díaz begeestert en ontroert.

Nuestras Madres

15 nov. 17:45
17 nov. 19:30
25 nov. 17:45
29 nov. 17:45
Bekijk all

Lillian

drama

De mysterieuze verdwijning van Lillian Alling inspireerde Andreas Horvath tot deze epische road movie. Wanneer de 'American Dream' van een Russische immigrante verkeerd uitdraait onderneemt ze een wanhopige poging om te voet naar huis te geraken. De grens tussen droom en werkelijkheid vervaagt in dit prachtige portret van een dystopisch Amerika.

Lillian

8 sep. 22:30
14 sep. 22:15
Bekijk all