Tickets

Bestel hier je tickets voor de openingsfilm "The Best Of Dorien B."

Met trots kondigen we aan dat Filmfestival Oostende op vrijdag 6 september opent met Anke Blondé’s debuut “The Best of Dorien B.”.

Filmfestival Oostende maakt er ondertussen ook een traditie van om jong talent een kans te geven, al dan niet op de opening. Zo opende in het verleden ook Gilles Coulier met Cargo, Lenny Van Wesemael met Café Derby of was de opening met Little Black Spiders van Patrice Toye de perfecte  springplank voor al het jonge vrouwelijke talent, die in de film  mee speelden.

Regisseur Anke Blondé:
“Ik ben echt heel blij dat ‘The Best of Dorien B.’ het filmfestival van Oostende mag openen. De film is ontzettend belangrijk voor me omdat ik het verhaal van Dorien B. al lang wilde vertellen.  Hopelijk is de film herkenbaar en inspirerend voor vrouwen én mannen die net zoals Dorien B. even de weg en hun levensdromen kwijt zijn. Maar ik hoop vooral dat ze de film kunnen smaken. Ik was al vaak te gast op de openingsavond van het festival, dus het is best wel spannend dat deze eer dit jaar mijn eigen film te beurt valt!“

Met de film van Anke Blondé geeft Oostende niet enkel de kans aan een vrouwelijke regisseur, maar ook aan nieuwkomer Kim Snauwaert, die de hoofdrol speelt . Bovendien sluit het thema van de film ook perfect aan bij het thema van dit jaar. “The Best of Dorien B.” is een komisch drama over een vrouw die zichzelf tussen alle chaos door herontdekt.

De film startte zijn internationale carrière op het filmfestival van Rotterdam, en reisde vervolgens naar het Chinese Beijing (13 - 20 april). Ongetwijfeld staan er nog andere festival selecties te wachten, dus Filmfestival Oostende is heel blij dat ze “The Best of Dorien B. “ kan voorstellen aan haar première genodigden.

Hoofdrolspelers Kim Snauwaert en Jelle De Beule maken in The Best of Dorien B. beiden hun debuut op het grote scherm. Daarnaast zijn er belangrijke bijrollen voor Katelijne Verbeke, Wine Dierickx,  Dirk van Dijck en Robrecht Vanden Thoren. De fotografie is van David Williamson, Axel Skovdal Roelofs monteerde en Rutger Reinders deed de muziek.

Anke Blondé schreef het scenario voor haar speelfilmdebuut samen met Jean-Claude van Rijckeghem. De productie is van Dries Phlypo en Jean-Claude van Rijckeghem voor A Private View (Zagros, Vincent, Aanrijding in Moscou), in coproductie met het Nederlandse Viking Film.

The Best of Dorien B. kon o.a. rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. 

Synopsis:
Dorien (37) heeft alles om gelukkig te zijn: een charmante en succesvolle man, twee schattige kinderen en een goed draaiende dierenartsenpraktijk. Maar wanneer ze haar moeder betrapt op jarenlang overspel, haar man te close blijkt te zijn met een collega en ze bovendien een knobbeltje in haar borst ontdekt, dreigt ze de pedalen te verliezen. Hoog tijd om alles op een rijtje te zetten. Heeft ze wel de juiste keuzes gemaakt? Is dit het leven waar ze van gedroomd had?

Bestel hier je tickets voor de openingsfilm.