Michael Abay, Adil El Arbi en Bilall Fallah aan boord voor nieuwe Streamz Original 'The Best Immigrant'

Eerder dit jaar werd 'The Best Immigrant’ van scenaristen Christina Poppe en Raoul Groothuizen bekroond als het beste thrillerreeks concept door de jury van de Streamz Academy, het ontwikkelingstraject voor opkomend schrijftalent van Streamz. Vandaag maakt Streamz bekend dat de reeks geproduceerd zal worden door Caviar & Lompvis samen met uitvoerende producenten Adil El Arbi en Bilall Fallah, in een regie van opkomend talent Michael Abay. De Streamz Original 'The Best Immigrant' zal ten vroegste in 2025 exclusief te zien zijn op Streamz.

The Best Immigrant

De reeks, die momenteel in pre-productie fase zit, kreeg vandaag ook een Special Mention van de Paramount New Stories Awards op de MIA Market in Rome. MIA Market (MIA Mercato Internazionale Audiovisivo)  is een internationaal co-productie markt en pitch forum voor dramareeksen. Het is de grootste Italiaanse markt voor bioscoop, televisie en documentaire, die plaats vindt tijdens het Rome Film Fest. Met de Paramount new Stories award wil MIA nieuwe, ondervertegenwoordigde stemmen eren en erkennen, barrières doorbreken en een breed scala aan perspectieven laten zien.

In 2022 lanceerde Streamz de Streamz Academy, een ontwikkelingstraject dat jonge schrijvers ondersteunt en hen de kans biedt om ervaring op te doen in een professionele omgeving. De opdracht: een pitch voor een volwaardige thrillerreeks. Hiervoor werden ze bijgestaan door deskundige experts, ervaren coaches en gelauwerde producenten. Uit maar liefst 534 inzendingen wist het idee voor 'The Best Immigrant' van Cristina Poppe en Raoul Groothuizen Streamz en de vakjury, bestaande uit scenaristen Roel Mondelaers, Julie Mahieu, Sanne Nuyens en Chingiz Karibekov, te overtuigen om het om te zetten naar een fictiereeks.

Tijdens de halve finale van het traject werden Cristina en Raoul al gekoppeld aan een productiehuis dat sterk in hun idee geloofde. Voor 'The Best Immigrant' was dat het gerenommeerde Caviar & Lompvis. Vandaag maken Streamz en Caviar & Lompvis bekend dat Adil El Arbi en Bilall Fallah zich bij het project voegen als uitvoerende producenten. Zij bieden ondersteuning en brengen hun expertise naar deze nieuwe spannende fictiereeks.

Het opkomende filmtalent Michael Abay ​ is aan boord als regisseur. Abay won eerder al een Ensor voor zijn kortfilm 'Klette' en regisseerde onlangs enkele afleveringen van de Streamz Original 'Kameleon'. Met deze keuze blijft Streamz trouw aan haar missie om jong talent te ondersteunen en te versterken binnen de sector.

Nieuwe Streamz Original 'The Best Immigrant'

De jonge schrijftalenten Cristina Poppe en Raoul Groothuizen studeerden af als scenaristen aan het RITCS en droomden ervan om scenario’s te schrijven voor films en series. Ze worden net als de rest van de wereld dagelijks geconfronteerd met een toenemende polarisering rond het thema immigratie. In plaats van hiervan weg te kijken, willen Raoul en Cristina deze complexe en controversiële kwestie aanpakken aan de hand van een fictioneel, genre-verhaal.

In 'The Best Immigrant' volgen we het koppel Soraya en Jamal. Wanneer de nieuwe extreem-rechtse regering van België beslist alle mensen die hier niet geboren zijn terug te sturen naar het land van oorsprong, besluit het koppel alles het spel te zetten door deel te nemen aan “The Best Immigrant”, een meedogenloze gameshow met als hoofdprijs… een verblijfsvergunning.

Om hun idee van 'The Best Immigrant' verder te ontwikkelen tot een spannende thrillerreeks worden Cristina en Raoul verder ondersteund door een topteam van ervaren scenaristen. Met namen als Michel Sabbe ('Styx'), Hasse Steenssens ('Geldwolven') en Michael De Cock ('Aller/Retour').

Over Streamz Academy

Streamz Academy is een initiatief van Streamz gesteund door de sector. Tijdens de eerste editie werd 'The Best Immigrant' van Cristina Poppe en Raoul Groothuizen uitgekozen tot beste idee voor een Streamz Original. Productiehuizen Caviar & Lompvis zullen de productie op zich nemen met Adil El Arbi en Billal Fallah als uitvoerende producenten. Scenaristen van de reeks zijn Michel Sabbe, Hasse Steenssens, Michael De Cock, Raoul Groothuizen en Cristina Poppe. Michael Abay zal de regie in handen nemen. De thriller zal ten vroegste te zien zijn in 2025 op Streamz.

Redactie
Streamz