Opnames gestart Streamz Original ‘Holy Sh!t’ met in de hoofdrol Mona Mina Leon

Mona Mina Leon speelt Yasmine, een vrouw met Gilles de la Tourette, die leerkracht wil worden

In Antwerpen zijn de opnames gestart van de gloednieuwe Streamz Original ‘Holy Sh!t’. Daarin speelt actrice Mona Mina Leon de rol van een vrouw met het syndroom van Gilles de la Tourette, kortweg Tourette, die vastberaden is om haar droom om leerkracht te worden te verwezenlijken. Tourette is een tic-stoornis waarbij de belangrijkste kenmerken tics zijn zoals plotselinge bewegingen of geluiden maken waar je weinig controle over hebt.

De makers van de reeks, regisseur Geoffrey Enthoven en producer Mariano Vanhoof ('Hasta la vista', 'Déjà Vu') beloven met ‘Holy Sh!t’ een reeks die op een unieke manier humor en ontroering combineert. Inspiratie haalden ze bij de Channel 5-documentaire ‘The Teacher with Tourette’ en ze maakten er een volledig nieuw verhaal van. Samen met scenarioschrijver Nore Maatala ('Déjà Vu', 'Onder Vuur') creëerden ze het personage van Yasmine die op een eigenzinnige manier de uitdagingen van het leven aangaat. Hoewel ze als jonge leerkracht graag privélessen geeft, wil ze meer en droomt ze ervan om voor de klas te staan.

Bekijk hier de eerste beelden vanop de set:

De hoofdrol van Yasmine is voor actrice Mona Mina Leon, bekend van o.a. de Vlaamse serie '1985'.

“Ik heb ongelofelijk veel zin om Yasmine te spelen omdat het een jonge vrouw is met heel veel verschillende facetten. En dat ik dat samen met zoveel getalenteerde acteurs rondom mij mag doen zie ik als een groot voordeel. Bij het aanleren van de tics kreeg ik hulp en advies van een jonge vrouw die ook Gilles de la Tourette heeft.”

Actrice Mona Mina Leon

Ook ‘Iktic-jetique’, een Belgische organisatie die mensen met tics en Tourette ondersteunt, werd betrokken bij het maken van de reeks.

“We zijn erg blij dat we onze expertise met de makers en acteurs kunnen delen. We hopen dat deze reeks een aantal taboes zal doorbreken en dat de humoristische toets ervoor zal zorgen dat tics makkelijker bespreekbaar worden”.

Monique Verstraeten van vzw Iktic-Jetique

 Naast Mona Mina Leon kan ‘Holy Sh!t’ rekenen op een topcast met Ini Massez ('Chantal'), Ella-June Henrard ('Fair Trade', 'Exen'), Nabil Mallat ('Déjà Vu - Alles is voorbestemd'), Nora Dari ('WtFOCK'), Vincent Van Sande ('Onder Vuur', 'Déjà Vu - Alles is voorbestemd') , Ben Segers ('De zonen van Van As', 'Dealer') en Roda Fawaz ('1985').

De opnames vinden plaats op verschillende locaties in Vlaanderen en duren al zeker tot het einde van het jaar.

De Streamz Original 'Holy Sh!t' is geproduceerd door Fobic Films voor Streamz met producent Mariano Vanhoof. De regie is in handen van Geoffrey Enthoven. Het scenario is geschreven door Nore Maatala. De opnames van 'Holy Sh!t' kwamen tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds en met de steun van de Tax-Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid. 'Holy Sh!t' zal exclusief te zien zijn op Streamz in België.

Redactie
Streamz