Fremont

Geregisseerd door Babak Jalali
Bekijk de trailer

Als Afghaanse vluchteling voelt Donya zich maar eenzaam in het Amerikaanse Fremont, een stadje in Californië. Nadat ze stopt met haar job als vertaler bij het Amerikaanse leger zit ze in de put. In een poging haar leven terug op de rails te krijgen, gaat ze aan de slag in een fabriek die Chinese gelukskoekjes maakt. Op een zekere dag besluit ze een wel heel bijzondere boodschap te verstoppen in een van de koekjes.

‘Fremont’ is een dramafilm van de Iraans-Britse regisseur en producent Babak Jalali. Jalali werd onder andere bekend met de film ‘Radio Dreams’ (2016) waarmee hij de Hivos Tiger Award won op de 45e editie van het internationale filmfestival van Rotterdam.

De kortfilm 'Zodiac' maakt deel uit van het voorprogramma van de première van 'Fremont' op zaterdag 27 januari om 17.00 uur.

Speelduur
88 min
Cast
Anaita Wali Zada, Gregg Turkington, Jeremy Allen White
Scenarist
Babak Jalali, Carolina Cavalli
Director of Photography
Laura Valladao
Land
Verenigde Staten
Genres
drama
Taal
Engels, x_dar, yue-can
Ondertitels
Nederlands
Thema
Donya works for a Chinese fortune cookie factory in San Francisco. Formerly a translator for the U.S. military in Afghanistan, she struggles to put her life back in order. In a moment of sudden revelation, she decides to send out a special message in a cookie.

Sundance Film Festival 2023

Next, 2023