'Comeback' met Veerle Baetens, haar dochter Billie-Louise Vlegels en Zwangere Guy opent FFO25

Filmfestival Oostende 2025 trapt op vrijdag 31 januari zijn zeventiende editie af met de wereldpremière van ‘Comeback’, het langspeeldebuut van de broers Jan en Raf Roosens. De film brengt een topcast samen met niemand minder dan Veerle Baetens, en haar dochter Billie-Louise Vlegels, die samen met Gorik van Oudheusden (aka Zwangere Guy) haar acteerdebuut maakt. In hun regiedebuut brengen de Roosens-broers een intens familieportret waarin de dynamiek tussen moeder, vader en dochter centraal staan.

‘Comeback’ vertelt het verhaal van Ava, een 14-jarig meisje dat haar weg probeert te vinden in de complexe relatie tussen haar gescheiden ouders. Haar moeder Naomi, een voormalig succesvolle techno-dj, wil haar carrière nieuw leven inblazen en is vastbesloten om internationaal een comeback te maken. Ava's vader Dominique heeft zich teruggetrokken uit het hectische nachtleven en leidt nu een rustiger bestaan. Terwijl Ava steeds meer wordt meegezogen in het bruisende uitgaansleven van haar moeder, raakt ze verstrikt in de verwachtingen en dromen van haar ouders.

Koop tickets

Video

De hoofdrollen worden vertolkt door Veerle Baetens en haar dochter Billie-Louise Vlegels, die samen een uniek moeder-dochterduo op het witte doek neerzetten, terwijl Gorik van Oudheusden de rol van de vader speelt.

"De chemie tussen Veerle en haar dochter is voelbaar in elke scène. Zwangere Guy maakt met ‘Comeback’ zijn speelfilmdebuut en bewijst dat zijn talent verder reikt dan alleen muziek. De film belooft een intense, muzikale beleving vol emotionele diepgang te worden, waarin familierelaties en de complexiteit van parentificatie centraal staan."

Regisseurs Jan en Raf Roosens

Met de muziekscore van Raf Keunen en technotracks van Jeroen De Pessemier (One Track Brain)  – oprichter van de Belgische electroband The Subs – en de visueel verbluffende cinematografie van Sander Vandenbroucke, combineert ‘Comeback’, gedraaid op 16mm, intieme familieconflicten met het energieke, pulserende ritme van techno. 

Raf en Jan Roosens werkten eerder samen aan de bekroonde kortfilms ‘Rotkop’, ‘Copain’ en ‘White Goldfish’. ‘Rotkop’ sleepte onder andere de Grand Jury Award voor Beste Korte Film in de wacht op het Slamdance Film Festival en won in 2012 de Ensor voor Beste Kortfilm. ‘Copain’ werd geselecteerd voor de officiële competitie van het filmfestival van Cannes en ‘White Goldfish’ voor de Semaine de la Critique.

De regisseurs brengen met ‘Comeback’ een positief verhaal dat tegelijkertijd een genuanceerd portret schetst van een gezin waarin elk personage – de dochter, moeder en vader – zijn eigen dromen en tekortkomingen heeft:

In de film zien we hoe de dromen van ouders en kinderen niet altijd op één lijn liggen, maar dat beide partijen het beste met elkaar voor hebben. We wilden een universeel verhaal vertellen waarin iedereen zich kan herkennen, ook al staat de setting – de technowereld – misschien ver van hun eigen leefwereld af.

Regisseurs Jan en Raf Roosens

Artistiek Directeur Peter Craeymeersch is trots om met deze film het festival te openen en het publiek te verwelkomen in een verhaal dat zowel universeel als compromisloos persoonlijk is:

Jan en Raf Roosens trekken ons met ‘Comeback' diep een wereld in waar de technobeats net zo krachtig spreken als de personages. De film schetst een intiem portret van een gezin dat zijn balans zoekt tussen persoonlijke dromen en familierelaties. En zoals je van Oostende kan verwachten, gaan we deze premièreavond vieren zoals alleen FFO dat doet – met een knallend feest en een stevige portie techno. 

Artistiek Directeur Peter Craeymeersch

‘Comeback’ is een productie van Savage Film, in coproductie met Rococo, Versus Productions en PRPL. De film werd mede mogelijk gemaakt door steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) van de Vlaamse overheid, het economisch fonds Screen Brussels, de Belgische Tax Shelter voor filmfinanciering, Taxshelter.be & Shelter Prod, VOO & BE TV, VRT, Antwerp Film Bonus, Indie Sales en het Nederlandse Film Fonds/Production Incentive. Kinepolis Film Distribution brengt de film op 5 februari in de Belgische zalen.

Ticketinfo

Tickets voor het openingsgala zijn nu verkrijgbaar voor 14,00 EUR, 2,80 EUR (UiTPAS) en 5,00 EUR (festivalpas). Wil je niets missen van de feestelijke start van FFO25? Voor 95,00 EUR beleef je de volledige ‘Comeback’-ervaring met filmvertoning, een knallende afterdrink met dj, open bar én de kans om de cast en bekend Vlaanderen te ontmoeten.

Jan en Raf Roosens
Jan en Raf Roosens
Gorik van Oudheusden (aka Zwangere Guy)
Gorik van Oudheusden (aka Zwangere Guy)
Billie-Louise Vlegels
Billie-Louise Vlegels
Veerle Baetens
Veerle Baetens

Onbeperkt naar FFO met de festivalpas

Zin om FFO25 zorgeloos te beleven? Stel dan je eigen filmavontuur samen met de festivalpas aan een voordelige prijs. De pas geeft je onbeperkt toegang tot de volledige selectie van films op het festival. 

Dankzij het vroegboektarief betaal je tot 19 december 49,00 EUR. Erna kan je de festivalpas aankopen tot en met woensdag 29 januari voor 59,00 EUR. Ook voor studenten staan de deuren van FFO wagenwijd open. Voor hen is de pas vanaf nu verkrijgbaar voor slechts 39,00 EUR.

Mits een supplement kan je de pas ook gebruiken voor onze speciale evenementen, zoals de openingsavond.