Tickets

 

The Ostend Film Festival is invested in arthouse cinema. We keep up to date with al new films and monitor the international film festivals closely. Since 2018, we try to bring the best films from around the globe to Ostend throughout the year. For us, this is a dream come true! We named this initiative Cinema Storck, as a tribute to renowned Ostend filmmaker Henri Storck.

Cinema Storck will take place from October to June in Kinepolis Ostend. The complete program can be found (only during this period) on www.cinemastorck.be and in our monthly program flyer. Tickets can be bought online or at the box office of Kinepolis Ostend!

(Kinepolis cinema vouchers, movie card and family card are not valid for the program)

Ticket price: 8 euro

Showings on Friday, Saturday, Sunday, Monday, Tuesday

Muidhond

drama

De vierde langspeler van Patrice Toye (‘Little Black Spiders’) gaat door merg en been. Gebaseerd op het bekroonde boek van Inge Schilperoord.

Jonathan, een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een klein huis bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen.
 

Patrice Toye brengt het aartsmoeilijke thema op een heel genuanceerde en sfeervolle manier. De jonge Tijmen Govaerts zet deze evenwichtsoefening prachtig verder. Het resultaat is een beklijvende film die aanzet tot een diepzinnig gesprek.

Muidhond

Show all

Luce

thriller drama

Tien jaar geleden adopteerden Amy (Naomi Watts) en Peter Edgar (Tim Roth) hun zoon Luce uit Eritrea. De jonge Luce ontwikkelt zich, ondanks zijn moeilijke kinderjaren, niet alleen als een talentvolle atleet, maar ook als een modelstudent. Dan doet zijn leerkracht een alarmerende ontdekking over Luce en worden Amy en Peter geconfronteerd met het duistere verleden van hun zoon wat leidt tot intense debatten over ras en identiteit.

Hoofdrolspeler Kelvin Harris Jr. bewees al eerder jong aanstormend talent te zijn en is voor ‘Luce’ wat Daniel Kaluuya was voor ‘Get Out’ van Jordan Peele: een mokerslag van een acteerprestatie waarbij de kijker een spiegel wordt voorgehouden over universele thema’s als vooroordelen, identiteitsproblematiek en racisme. 

“ijzersterk geacteerde film” – ⭐⭐⭐⭐⭐ (De Telegraaf)
“vernuftig opgebouwde psychologische thriller” – ⭐⭐⭐⭐ (Trouw)

Luce

Show all

Perdrix

drama komedie romantiek

Pierre Perdrix beleeft onrustige dagen sinds de breuk met de ongrijpbare Juliette Webb. Als een wervelwind zaait ze verlangen en onrust in zijn wereld en die van zijn familie. Ze verplicht elk van hen hun grenzen te herdefiniëren en eindelijk voluit te leven.

Perdrix’ is de heerlijk gezellige debuutfilm van Erwan Le Duc die in Cannes genomineerd werd voor de Camera d’Or, de prijs voor beste debuut. Die eer ging toen naar César Diaz en zijn ‘Nuestras Madres’.

Perdrix

Show all

The Lodge

thriller horror

De kersverse plusmama Grace raakt met de twee kinderen van haar verloofde ingesneeuwd in een afgelegen vakantiedorp. Gezellig is het er allesbehalve, zeker omdat de kinderen op de hoogte zijn van Grace’s verleden: ze groeide op in een sekte geleid door haar vader. Net als de relaties tussen het trio beginnen te ontdooien, beginnen er vreemde en angstaanjagende dingen te gebeuren. 

‘The Lodge’ wordt tot leven gebracht door de makers van ‘Goodnight Mommy (Ich Seh, Ich Seh)’, Fiala en Franz, die ook hier psychologisch drama vermengen met huiveringwekkende horror en daarbij naadloos aansluiten bij de horror-trend waarvan Ari Aster (‘Hereditary’, ‘Midsommar’) op dit moment het vaandel draagt. 

“Dit is griezelen op zijn allersomberst.” – ⭐⭐⭐⭐ (Filmtotaal)

The Lodge

Show all

Light of my life

drama

Na een paar kortfilms en 'I'm Still Here', de mockumentary-performance rond Joaquin Phoenix, kruipt acteur Casey Affleck opnieuw in het regisseurszitje, en wel voor een ontroerend en geduldig opgebouwd dystopisch drama waarin hij ook zelf de hoofdrol speelt. In een post-apocalyptische wereld zijn door een mysterieuze plaag vrijwel alle vrouwen uitgestorven. De weinigen die gespaard zijn, moeten vrezen voor hun leven. Geen wonder dat Afflecks personage, dat uitsluitend als "Dad" door de wereld struint, nogal beschermend is voor zijn elfjarige dochtertje Rag, die zich voordoet als een jongen. Samen trekken ze de troosteloze wildernis in. Het is zij versus de wereld, letterlijk. Op de Berlinale zorgde Affleck voor beroering met deze sterke, feministisch getinte film.

"Dit is een pakkend verhaal over loslaten en vertrouwen geven, dat bij iedere ouder een gevoelige snaar zal raken." - ⭐⭐⭐ De Morgen

Light of my life

Show all

Hors Normes

drama

Olivier Nakache en Éric Toledano slagen er wel vaker in om hartverwarmende, hoopgevende cinema te maken die gewichtige onderwerpen combineert met een luchtige, bij momenten humoristische aanpak. Vooral Intouchables kon potten breken, zowel in Frankrijk als daarbuiten. Hors normes is een zeer persoonlijke film voor het duo en had de eer om vorig jaar het filmfestival van Cannes af te sluiten.

"Uit een loodzwaar onderwerp hebben de makers van Intouchables een entertainende en ontroerende film gepuurd." ⭐⭐⭐ 1/2 - HUMO

"Hors Normes is gevoelig, maar niet sentimenteel. En toch… als Vincent Cassel volschiet op Josephs dansvoorstelling, houd je het niet droog." ⭐⭐⭐ - De Standaard

Hors Normes

Show all