Cinema Storck

Discover the program

Light of my life

drama

Casey Affleck (Gone Baby Gone, Manchester by the Sea) kruipt terug in het regisseurszitje voor Light of My Life, een ontroerend en dystopisch vader-dochter verhaal, waarin hij zelf ook de hoofdrol vertolkt. Zijn regiedebuut speelt zich af in de nabije toekomst waar alle vrouwen op een mysterieuze wijze zijn uitgestorven door een dodelijke pandemie. De weinigen die gespaard zijn, vrezen voor hun leven. Vader Caleb is dan ook beschermend over zijn elfjarige dochter (Anna Pniowsky), die haar voordoet als een jongen. Een aangrijpend verhaal over een alleenstaande vader waarvan de relatie met zijn dochter hevig onder druk komt te staan.

Light of my life

5 Oct 07:15 Tickets
10 Oct 17:00 Tickets
12 Oct 19:45 Tickets
16 Oct 19:45 Tickets

Effacer L'historique

drama komedie

Benoît Delépine en Gustave Kervern leggen met de film Effacer l'historique op een komische manier de pijnpunten van onze internetobsessieve samenleving bloot. In een provinciale wijk in Noord-Frankrijk worstelen enkele buren met de gevolgen van de digitalisering. Marie (Blanche Gardin) wordt gechanteerd met een sekstape, Bertrands (Denis Podalydès) dochter wordt gecyberpest en Christine (Corinne Masiero) krijgt maar geen positieve reviews op haar UBER-account. De drie besluiten samen oorlog te voeren tegen de internetreuzen: een hopeloos verzet die ze vastberaden aangaan.

Effacer L'historique

2 Oct 17:30 Tickets
4 Oct 19:30 Tickets
14 Oct 17:15 Tickets
16 Oct 17:15 Tickets

The Personal History Of David Copperfield

drama komedie

Dit Brits-Amerikaans kostuumdrama onder regie van Armando Iannucci (The Death of Stalin) is gebaseerd op de wereldberoemde roman David Copperfield van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt kleurrijk het levensverhaal van David Copperfield (Dev Patel), die door het toedoen van zijn stiefvader een miserabel bestaan heeft. Na het overlijden van zijn moeder besluit hij het heft in eigen handen te nemen. Wat volgt is een aaneenschakeling van lachwekkende performances van de meest excentrieke figuren zoals Hugh Laurie (House M.D.) als fervente vliegerliefhebber Mr. Dick en Tilda Swinton (Susperia) als extravagante tante Betsy. 

The Personal History Of David Copperfield

5 Oct 19:45 Tickets
7 Oct 17:15 Tickets
11 Oct 17:00 Tickets
19 Oct 19:30 Tickets

Marianne & Leonard: Words of Love

biografie romantiek muziek documentaire

Marianne & Leonard: Words of Love wordt gezien als één van de meest romantische en tegelijk tragische films van de gerenommeerde documentairemaker Nick Broomfield. De documentaire start op het idyllische Griekse eiland Hydra waar Leonard Cohen, een - toen nog -onbekende fictieschrijver, en Marianne Ihlen, een alleenstaande moeder, deel uitmaken van een gemeenschap van kunstenaars, schrijvers en muzikanten die de vrije liefde vierden. Het resultaat is een uniek portret met nooit eerder vertoonde beelden van Cohen zijn carrière en de inspirerende rol die Marianne speelde als zijn muze. Broomfield zijn connectie met de Noorse Marianne, waarmee hij als twintiger kort een affaire had, maakt deze film extra persoonlijk. Zij leerde hem de muziek van Cohen kennen en inspireerde hem zijn eerste film te maken. 

Marianne & Leonard: Words of Love

2 Oct 19:45 Tickets
11 Oct 19:30 Tickets
21 Oct 19:45 Tickets
26 Oct 17:15 Tickets

Berlin Alexanderplatz

drama

Burhan Qurbani’s Berlin Alexanderplatz is een hedendaagse en gewaagde interpretatie van de gelijknamige roman van Alfred Döblin. Zijn drie uur durende film vertelt het verhaal van vluchteling Francis Biberkopf die de gevaarlijke oversteek maakt van Afrika naar Europa. Eens aangekomen in Berlijn, maakt hij zichzelf de belofte om zijn nieuw leven als ‘goed mens’ te beginnen. Zijn achtergrond als illegale vluchteling dwingt hem echter in nauwe situaties en daaropvolgende obstakels. Francis valt in handen van een psychopathische drugsdealer die hem ontplooit tot Franz, een gewetenloze crimineel. Zijn ooit onschuldige verlangen op een eerlijk leven, is opeens verder weg dan ooit. 

Berlin Alexanderplatz

3 Oct 16:30 Tickets
6 Oct 19:30 Tickets
9 Oct 19:00 Tickets
28 Oct 19:00 Tickets

Babyteeth

drama komedie

Milla Finlay is 16. En ernstig ziek. Wanneer ze de rebelse 23-jarige Moses ontmoet, ontstaat er meteen een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn geen fan, maar gooien al hun pedagogische opvattingen over boord om hun dochter gelukkig te zien met - waarschijnlijk - de enige liefde die ze ooit zal kennen. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde? 

Babyteeth

3 Oct 20:00 Tickets
7 Oct 19:45 Tickets
13 Oct 19:30 Tickets
17 Oct 19:30 Tickets

Lara

drama

Lara is een aangrijpend maar ook een genuanceerd verhaal over een veeleisende moeder. Op haar zestigste verjaardag krijgt ze niets te horen van haar zoon Viktor, die het huis - en zijn moeder - is ontvlucht. Diezelfde dag heeft Viktor een pianorecital met een eigen compositie. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt ze die uit aan oude kennissen. De dag draait uit op een samenkomst aan bijzondere ontmoetingen en verrassingen. De regisseur Jan Ole Gerster (Oh Boy) wordt gezien als een van Duitslands meest gewaardeerde jonge filmmakers. In zijn nieuwste film Lara worden de hoofdrollen verzorgd door Corinna Harfouch (Der Untergang, Perfume) en Tom Schilling (Werk ohne Autor). 

Lara

4 Oct 17:00 Tickets
6 Oct 17:15 Tickets
12 Oct 17:15 Tickets
21 Oct 11:05 Tickets

Cunningham

biografie muziek documentaire

De legendarische choreograaf Merce Cunningham (1919-2009) zette met zijn baanbrekende choreografieën een stempel op de hedendaagse generatie dansers. Met intense energie en nieuwsgierigheid onderzocht hij de grenzen van het menselijk lichaam met elementen uit klassieke en moderne dans. Ook wilde hij verschillende kunstvormen in een nieuwe context plaatsen, in nauwe samenwerking met figuren als componist John Cage en kunstenaars Robert Rauschenberg en Andy Warhol, die beide aan de wieg stonden van de Amerikaanse popart-beweging. Alla Kovgan probeert in zijn 3D-documentaire zijn dans verder te laten leven in de cinemazalen en gebruikt hiervoor een combinatie van monologen, heropvoeringen en archiefbeelden. Het resultaat is een totaalervaring dat alle zintuigen onderdompelt in de merkwaardige wereld van Cunningham. 

Cunningham

9 Oct 17:15 Tickets
14 Oct 19:45 Tickets
19 Oct 17:15 Tickets
27 Oct 19:45 Tickets

Hope

drama romantiek

Hope is een eerlijk en gevoelig drama van regisseur Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaring met een terminale kankerdiagnose. Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja (Andrea Bræin Hovig) terug naar huis voor de feestdagen. Vlak voor Kerst krijgt Anja te horen dat ze een ongeneeslijke hersentumor heeft. Haar – al uitdagende - relatie met haar partner Tomas (Stellan Skarsgård) wordt hevig op de proef gesteld.

Hope

18 Oct 19:00 Tickets
20 Oct 17:15 Tickets
24 Oct 17:15 Tickets
27 Oct 11:05 Tickets

Corpus Christi

drama

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt van een carrière als priester. Maar met zijn strafblad maakt hij geen kans. De samenleving heeft hem, als jonge crimineel, sowieso al gediskwalificeerd.

Wanneer hij tijdens een werkuitstap per abuis wordt aanzien als de nieuwe lokale priester grijpt hij zijn kans. Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder wordend, besluit deze kersverse, ‘onorthodoxe’ priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met eigen demonen en vreest hij dat zijn gewelddadige verleden hem alsnog zal inhalen.

Corpus Christi

10 Oct 19:30 Tickets
13 Oct 17:15 Tickets
13 Oct 17:15 Tickets
20 Oct 19:45 Tickets